Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste kanoplekken in Frankrijk

De mooiste kanoplekken in Frankrijk

Er is niks zo mooi als een natuurgebied of een omgeving te verkennen als te water. En laat in veel Europese vakantielanden het mogelijk zijn om een kano te huren en een tocht dwars door de natuur en langs pittoreske plaatjes te maken. Ook in Frankrijk kan je met een kano of kajak kilometers lang op het water genieten van je uitzicht. Wij hebben vijf gebieden op een rij gezet waar je zeker een kanotocht op je planning mag zetten.

1.      De Drôme, Saillans

Op zoek naar een naar een bijzondere kanotocht of kajakroute in de Auvergne? Ga dan snel op zoek naar een camping in de buurt van Saillans (ten zuidoosten van Valence). De Drôme is een brede rivier die langs campings, natuur en dorpjes gaat. Als je een camping langs de Drôme uitzoekt, kan het zomaar dat je erlangs vaart tijdens je tocht! Dat betekent niet dat je constant langs drukke aanmeerplaatsen en strandjes vaart: nog vaker vaar je door de stille natuur met poeltjes en kleine watervalletjes. Een heerlijke dag op het water waar de hele familie van kan genieten. Bonuspunten voor het vermaak dat de rivier biedt: kinderen kunnen dammetjes bouwen in de rivier met de vele stenen die er liggen. Persoonlijke aanrader voor een camping in de buurt: Camping de la Clairette in Espenel.

2.       De Ardèche, Vallon-Pont-d’Arc

Niet gek ver van Saillans ligt de rivier Ardèche, waar je ook een fantastische kanotocht kan beleven. Tijdens de tocht kijk je tegen grote rotspartijen op, maar een echt hoogtepunt is toch wel de Pont d’Arc, waarbij je met je kano door een rotspartij heen vaart. Tussendoor even pauzeren op prachtige strandjes waar je echt even de omgeving kunt bewonderen, of even stoppen op je eigen camping voor een lunch of kop koffie. Je voelt je even heel klein wanneer je met je kano of kajak op de Ardèche vaart.

3.      De Loire, Tours

Middenin Frankrijk, ten zuidwesten van Orléans, kan je uitstekend te water de regio Centre-Val de Loire ontdekken. Je kunt ervoor kiezen om in de buurt van Tours te verblijven, of bij kleinere plaatsjes als Blois te kamperen. Hoe dan ook staat je een bijzonder mooie tocht te wachten: tijdens je avontuur te water spot je verschillende kastelen en kleine eilandjes. Maar ook bosrijke stukken en kleine strandjes liggen op je route. Als je na een paar dagen Parijs zin om hebt om verder Frankrijk in te trekken, is een kanotocht op de Loire een fantastische manier om het binnenland van Frankrijk te zien.

4.      De Dordogne, Argentat

In Nouvelle-Aquitaine liggen vele mooie plaatsen, maar vooral de wijnvelden zijn een highlight van dit gebied. De Dordogne rivier stroomt vanaf het plaatsje Argentat langs Souillac en Bergerac.  Vroeger werd door middel van lastdieren de rivier gebruikt om beroepsvaart mogelijk te maken. Wanneer je er met de kano vaart, zul je ongetwijfeld zien waarom deze rivier hier zo geschikt voor was. Je vaart met je kano langs bijzondere bruggen, plaatsjes die tegen rotspartijen op liggen en heerlijk stille bosgebieden. In 2012 is het gehele stroomgebied van de Dordogne door UNESCO erkend als een biosfeerreservaat. Een bijzonder mooie kanoroute kan je hier dus verwachten.

5.      Gardon, Collias

We gaven in een eerdere blog al aan waar je prachtig kunt kamperen in Occitanië, een gebied in Zuid-Frankrijk. En als je toch al een kampeervakantie overwoog in de buurt van de Pont Du Gard, waarom niet een prachtige kanotocht onder de eeuwenoude Romeinse brug door? Eerst genieten tijdens een kanotocht op de rivier Gardon van het prachtige uitzicht op rotspartijen, bergen en bossen, voordat je al van ver de Pont du Gard ziet staan. Daarna een bezoek aan het museum van de brug, of heerlijk in het water zwemmen en pootjebaden. Persoonlijke aanrader voor een camping dichtbij: Camping La Sousta in Remoulins.Auteur: Marloes