Campings in Drôme zoeken

CAMPINGS IN DRÔME ZOEKEN

In het zuidoosten van Frankrijk ligt het departement Drôme. Je vindt hier de bijzondere combinatie van de Alpen en het Provençaalse leven. In het zuiden van dit gebied liggen erg veel prachtige lavendelvelden en olijfboomgaarden. Het klimaat is erg aangenaam en je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Ook aan water is hier geen gebrek. Het departement dankt zijn naam aan de rivier de Drône en ook de Rhône loopt door het gebied. Lees meer 

Kamperen in de prachtige omgeving van Drôme

Stel je voor: prachtige lavendelvelden, bergen, wijngaarden. Dit is toch Frankrijk op zijn best? Een camping in de Drôme is de perfecte plek om de charme van het typische Franse leven te ervaren. Geniet op een terras van de lokale lekkernijen. Of wil je liever de natuur in? Je kunt hier volop genieten van de ruige natuur van de Drômes, die bestaat uit rivieren, grotten, ravijnen en hoge bergen. Ook zijn er leuke steden die je kunt bezoeken. Genoeg redenen om voor een camping in de Drome te kiezen.

Bekijk alle campings in Auvergne-Rhône-Alpes

De verschillende soorten campings in de Drôme

Aan campings geen gebrek in de Drôme. Eén ding weet je zeker: zwembad of geen zwembad, er is altijd water in de buurt, want je kunt hier uiteraard kamperen aan de rivier de Drôme of aan de Rhône. Ook een kleine natuurcamping behoort tot de mogelijkheden. Zoek je een camping met een Nederlandse eigenaar? Geen probleem! Het kan voor je geregeld worden. Als je je eigen taal kunt spreken, voelt je vakantie misschien nog nét even wat zorgelozer. Je kunt ook gaan voor ultieme luxe. Boek dan een glamping. Ga naar een 5-sterren camping waar je zeker weet dat alles tot in de puntjes geregeld is. Wil jij genieten van de Provençaalse charme? Wacht dan niet langer en boek!

Bezienswaardigheden in de Drôme

Valence

Dit is de hoofdstad van Drôme. De stad ligt aan de oever van de Rhône. Bekijk de kathedraal of ga naar het Musée des Beaux Arts. Je kunt hier ook nog eens erg leuk winkelen.

Bekijk alle campings in en rondom Valence

Grignan

Dit middeleeuwse dorpje wordt omringd door lavendelvelden, wat een schitterend gezicht is. Hier kun je het grootste renaissancekasteel van Frankrijk bekijken. In het kasteel zijn verschillende tentoonstellingen te zien.

Montélimar

Voor de zoetekauw is dit de ideale bestemming. Deze stad staat namelijk bekend om de amandelnougat die er gemaakt wordt. Dat gebeurt al sinds de 17e eeuw. Bezoek dus zeker het middeleeuwse centrum waar volop snoepwinkeltjes aanwezig zijn.

De Vercors

Dit is een indrukwekkend natuurpark. Je vindt hier bossen, watervallen en diepe kloven. Je kunt hier tochten maken in de grotten, ravijnen bezoeken en er zijn prachtige uitzichten.

Boek nu jouw Drômevakantie!

De naam van het gebied zegt al genoeg over hoe leuk jouw vakantie gaat zijn. Er is hier zo veel te doen en zo veel moois te zien. Bovendien zijn hier ontzettend veel mooie campings om uit te kiezen. Zo wordt je ideale vakantie plannen wel heel erg makkelijk. Wacht niet te lang en boek snel jouw Drômevakantie!