Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Genieten van een heerlijke camping in het Zwarte Woud

Op een camping in het Duitse Zwarte Woud kun je het gehele kampeerseizoen genieten van een fijne vakantie. De campings in het Zwarte Woud zijn veelal voorzien van extra voorzieningen om je verblijf aangenaam te maken. Maar dit is uiteraard afhankelijk van de keuze die je maakt. Kies je voor een kleine camping of een goedkope camping dan zijn de voorzieningen wellicht wat minder. Maar als je er iedere dag op uit trekt of gewoon lekker bij de tent of caravan wilt zitten met een goed boek is dat natuurlijk helemaal niet zo erg. Meer lezen
Genieten van een heerlijke camping in het Zwarte Woud
6 Campings

Het Zwarte Woud is een populaire bestemming voor de zomervakantie

Het Zwarte Woud ligt in de deelstaat Baden-Wurttemberg en grenst deels aan Frankrijk. De Rijn begrenst eveneens het Zwarte Woud. Het Zwarte Woud is onder andere populair bij mountainbikers en fanatieke wandelaars. In Nederland is deze streek wellicht het bekendst van de Schwarzwalder Kirschtorte, hoewel het lang niet zeker is dat dit gebak ook daadwerkelijk van oorsprong uit deze streek afkomstig is. Wel is de koekoeksklok hier uitgevonden. Om die reden vind je in dit deel van Duitsland veel klokkenmusea.

Bekijk alle campings in de buurt van de Rijn

De leukste campings in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is ook onder Nederlanders populair als vakantiebestemming. Je kunt kiezen voor een 5 sterren camping met top voorzieningen, of een top 10 camping met zwembad, zodat je op warme dagen een frisse duik kunt nemen. Een familiecamping is een goede keuze wanneer je met de kinderen op vakantie gaat. Zij kunnen zich vaak prima vermaken op deze campings vanwege de extra voorzieningen zoals een zwembad of een speeltuin. In het hoogseizoen worden er vaak activiteiten georganiseerd voor de kinderen zodat ze zich niet hoeven te vervelen. Sommige campings worden gerund door een Nederlandse eigenaar, dit maakt de communicatie er natuurlijk alleen maar makkelijker op.

Bekijk alle Duitse campings met een Nederlandse eigenaar

Sportieve activiteiten in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is onder andere populair bij mountainbikers en watersporters. In het woud zijn namelijk diverse meren waar je kunt zwemmen, varen en surfen. Vanwege het bergachtige karakter is het wel aan te raden om je conditie een beetje te trainen als je van plan bent om lange wandelingen of fietstochten te gaan maken. Het Zwarte Woud heeft bergtoppen van meer dan 1400 meter hoogte met soms sterke stijgingspercentages.

Bekijk alle campings aan een meer in Duitsland

Boek nu een luxe camping in het Zwarte Woud

Wil jij dit jaar eens luxe kamperen? Kies dan voor glamping. Want ook dat is mogelijk in het Zwarte Woud. Je verblijft in een luxe stacaravan, bungalowtent of hippe Indianentent. Deze verblijven zijn van alle gemakken voorzien, vaak heb je zelfs eigen sanitair. Je hebt het gevoel dat je echt vakantie viert maar de sfeer van het kamperen blijft behouden. Je kunt een luxe glampingvakantie, of een verblijf op een gezellige familiecamping, direct boeken op Campings.nl. Sommige campings zijn erg populair. Wil je zeker zijn dat je niet voor een “sorry we zijn helemaal vol” komt te staan? Boek je verblijf dan op tijd. Voor sommige campings geldt een aantrekkelijke vroegboekkorting.