Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Sleeswijk-Holstein zoeken

De meest noordelijke deelstaat van Duitsland is Sleeswijk-Holstein, die bijzonder gelegen is door haar ligging tussen de Noord- en de Oostzee en de begrenzing aan de noordzijde aan Denemarken. De zee speelt in deze regio dan ook een belangrijke rol, en de invloed ervan kom je overal tegen in de charmante dorpjes en steden. Diepe zee-inhammen, grote zeeschepen en zilte zeewind zijn kenmerkend voor dit gebied en zorgen voor een instant vakantiegevoel. Campings vind je in Sleeswijk-Holstein volop, of je nu aan de winderige Noordzeekust wil zitten, aan de zandstranden van de Oostzee of toch liever wat meer het binnenland in. Meer lezen
Campings in Sleeswijk-Holstein zoeken
5 Campings

Kamperen aan zee of in de heuvels

Sleeswijk-Holstein biedt veel variatie, dankzij de combinatie van zee- en kustgebieden met een binnenland dat bestaat uit heuvels, bossen en meren. Kampeerders zullen dan ook een keuze moeten maken waar zij hun kamp op willen slaan. Campings zijn er in Sleeswijk-Holstein genoeg en bieden diverse mogelijkheden, van kamperen dichtbij het strand tot een idyllisch plekje in de glooiende heuvels in het binnenland. Ook voor mensen die op doorreis zijn naar Scandinavië is deze regio een uitstekende plek om onderweg te overnachten.

Van familiecamping tot boerencamping

Als je eenmaal besloten hebt in welk deel van de regio je je vakantie wil doorbrengen, bijvoorbeeld op een eiland of aan de Oostzeekust, dan rest nog de vraag wat voor soort camping je zoekt. Wil je naar een familiecamping met veel recreatiemogelijkheden, zoals een zwembad en een animatieteam? Of ben je vooral op zoek naar rust en wil je naar een kleinschalige natuurcamping? Gezinnen hebben het vaak ook erg naar hun zin op een boerderijcamping, waar de kinderen mee kunnen helpen in de stal. Campings in Sleeswijk-Holstein hebben allen veel te bieden en zijn bovendien vanuit Nederland prima te bereizen.

Unieke natuur en andere bezienswaardigheden in Sleeswijk-Holstein

De ligging tussen twee zeeën in maakt van Sleeswijk-Holstein een bijzonder gebied. De door UNESCO beschermde Waddenzee is in ieder jaargetijde mooi om te zien, maar wat is er verder allemaal te beleven in Sleeswijk-Holstein? Een greep uit de vele mogelijkheden, waarbij de zee toch altijd weer een belangrijke rol speelt. 

Bekijk alle campings in en nabij Fehmarn

Wadlopen in Nationaal Park Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer

Dit Nationaal Park, dat het grootste is van Duitsland, wordt tweemaal per dag deels door het zeewater overstroomd. Door het opkomende en wegtrekkende water is hier een bijzonder natuurgebied ontstaan, dat door UNESCO als biosfeerreservaat is aangemerkt. Het gebied laat zich het beste ontdekken onder leiding van een gids, die je veel kan vertellen over dit unieke stukje Waddenzee. 

Zeehonden spotten

Zeehonden spotten is niet alleen een activiteit die leuk is voor gezinnen met kinderen, want deze bijzondere zeezoogdieren zijn voor iedereen een plezier om naar te kijken. Met een boot kun je mee op excursie naar de zeehondenbanken om de dieren van dichtbij te kunnen zien zonnebaden. 

Een dagje Denemarken

Vanuit deze regio ben je zo in Denemarken, wat een dagje Deense sfeer proeven heel goed mogelijk maakt. Bezoek een paar gezellige kustplaatsjes en geniet van de Deense gezelligheid op een terrasje in de zon. 

Noordzee-Oostzeekanaal

Het Noordzee-Oostzeekanaal voert dwars door het binnenland van Sleeswijk-Holstein en wordt bevaren door grote zeeschepen. Wandel langs het kanaal en bewonder de grote schepen die het landschap lijken te doorklieven. 

Eilandhoppen

De streek Sleeswijk-Holstein is rijk aan eilandjes, die uitnodigen tot heerlijk uitwaaien, wandelen en fietsen. Bezoek bijvoorbeeld het populaire Waddeneiland Sylt, waar je aan één dag zeker niet genoeg zal hebben.

Bekijk alle campings op Sylt

Zee en historie in de steden in Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk-Holstein kent een groot aantal gezellige steden en pittoreske dorpjes waar het goed toeven is. Op veel plekken proef je de geschiedenis van de zeevaart en ontdek je historische gevels en knusse pleintjes. Sla tijdens je vakantie de volgende steden zeker niet over. 

Kiel

De zeehavenstad Kiel is gelegen aan de Oostzee en is de hoofdstad van de deelstaat Sleeswijk-Holstein. De geschiedenis van de scheepsbouw kom je hier overal tegen. Neem een kijkje in de Marinehaven en bij de sluizen van het Kielkanaal en ontdek de stad vanaf een rondvaartboot. 

Bekijk alle campings in en nabij Kiel

Lübeck

Lübeck is een historische Hanzestad met een charmant en gezellig centrum. Sportievelingen kunnen hier de fiets pakken en de 100 kilometer lange zoutroute volgen naar Lüneburg, eveneens een Hanzestad die een bezoekje waard is. 

Flensburg

De stad Flensburg ligt dicht tegen de Deense grens aan en biedt een combinatie van een mooie binnenstad met prachtige vergezichten over de zee-inhammen die zich ver landinwaarts uitstrekken. Ook de Glücksburg, een oude burcht, kan bezocht worden. 

Friedrichstadt

In Friedrichstadt waan je je soms in Amsterdamse sferen, vanwege de vele grachten en de herenhuizen met trapgeveltjes aan het historische marktplein. Dit pittoreske stadje laat zich, net als Amsterdam, ook uitstekend vanaf het water bekijken tijdens een rondvaart. 

Schleswig

Hoewel de naam van de deelstaat Sleeswijk-Holstein deels aan deze stad is ontleend, is Schleswig lange tijd Deens geweest. Duik in de geschiedenis van deze bijzondere plaats en geniet daarna op een terrasje van een welverdiend hapje en drankje.

Een camping in Sleeswijk-Holstein reserveren

Wie zin gekregen heeft om de frisse, zilte zeelucht van Sleeswijk-Holstein op te gaan snuiven, doet er goed aan om tijdig een plekje op een camping te reserveren. Zeker in het hoogseizoen viert het toerisme hier hoogtij en kan het gebeuren dat de camping waar je graag wil staan al vol is. Via Campings.nl kun je eenvoudig campings in Sleeswijk-Holstein reserveren. Zo ben je zeker van een mooi plekje.