KAMPEREN OP NATUURCAMPINGS IN DUITSLAND

Inmiddels zijn we er al achter dat Duitsland een enorme rijkdom aan natuur heeft. Verre autoritten naar Spanje of Italië zijn eigenlijk niet nodig voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning in een adembenemende omgeving. Bij onze oosterburen vind je het ook. Natuurcampings in Duitsland zijn een geschikt alternatief voor diegenen die wat meer privacy willen dan je op een gewone camping vindt. Een natuurkampeerterrein in Duitsland wordt daar ook wel Ecocamping genoemd. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Duitsland Natuurcampings

Op een natuurcamping in Duitsland geniet je nog meer van de natuur om je heen. Je hoort geen geluiden van bijvoorbeeld voorbijgaand verkeer of uitbundig jubelende kinderen. Zo start en eindig je je dag in alle rust en tussen het groen. De allerbeste manier om de natuur te beleven.

De natuur in het noorden

Duitsland is grofweg in te delen in drie verschillende gebieden. In het noorden vind je het laagland. Door de minimale hoogteverschillen de meest ideale plek voor vakantiegangers die graag gemakkelijke routes fietsen of wandelen. Jouw natuurcamping is het ideale vertrekpunt voor dit soort uitstapjes. Vanuit je tent stap je zó op de fiets. In Noord-Duitsland bevinden zich veel natuurparken.

Bekijk alle campings in Noord-Duitsland

De natuur in het midden van het land

Verblijf je wat zuidelijker? Dan bieden de middengebergte van het centrale deel van Duitsland je op de fiets wat meer uitdaging. De natuur is hier veelzijdig. Zo kan een natuurcamping zich in een voornamelijk heuvelachtig of bergachtig gebied bevinden. Maar je kunt ook kiezen voor een natuurcamping die midden in het bos staat.

Bekijk ook alle naturistencampings in Duitsland 

De natuur in het zuiden

In de Alpen krijgt het kamperen weer een hele andere dimensie. Hier torenen de bergen hoog uit boven de kristalheldere meren en de dorpjes die aan de oevers daarvan zijn gelegen. Men zet zich hier sterk in voor natuurbehoud. En dat merk je ook op de camping. Op een natuurcamping in de Duitse Alpen voel je je letterlijk één met de natuur. Vanuit je tent of caravan stap je binnen afzienbare tijd een van de vele natuurparken binnen.

Natuurcampings aan het water

Duitsland is een land dat rijk is aan water. Niet zo gek dus, dat er zoveel kampeermogelijkheden bestaan langs de oevers van rivieren en meren. Een natuurcamping aan het water is ideaal voor de natuur- en watersportliefhebbers. Als je wilt, kun je elke dag weer een andere activiteit ondernemen: zwemmen, zeilen, surfen. Aan het eind van de dag kom je met een lokaal Duits wijntje helemaal tot rust aan de oevers van het meer of de rivier.

Bekijk alle campings aan Duitse meren

Zoek de drukte op wanneer je wilt

Met een vakantie op een natuurcamping begeef je je midden in de natuur. Heb je dit al vaker gedaan? Dan weet je wat voor een onvergetelijke ervaring dit is. Is dit nieuw voor je, wees dan niet bang dat dit een eenzijdige vakantie wordt. Wil je namelijk een keer de drukte opzoeken, dan liggen de grootste steden binnen handbereik. Duitsland is rijk aan moderne steden waarvan de lange historie nog goed zichtbaar is.

Natuurcamping in Duitsland boeken

Wij hebben voor jou een aantal natuurcampings in Duitsland op een rijtje gezet. Stuk voor stuk campings die jou écht kennis laten maken met de natuur. Neem een kijkje in ons aanbod en boek een van de prachtigste natuurcampings van onze oosterburen.