Campings in Thüringen zoeken

CAMPINGS IN THÜRINGEN ZOEKEN

De deelstaat Thüringen ligt middenin Duitsland, aan de uitlopers van de Harz, en staat bekend als het groene hart van het land. Het gebied wordt gekenmerkt door natuurparken, burchten en historische plaatsen. Het is tevens het thuisland van grote filosofen en dichters als Goethe en Schiller, van de wereldberoemde componist Bach en van de beroemde theoloog Maarten Luther. Deze mix van natuur, cultuur en historie maakt de regio tot een waar vakantieparadijs. Vanaf de camping in Thuringen is dan ook veel te ontdekken en zal je je niet snel vervelen. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Thüringen

Kamperen in bijzonder Thüringen

In Thüringen vind je vele campings, die een goede uitvalsbasis zijn om deze bijzondere regio te ontdekken. Vanwege de veelzijdigheid van het gebied wordt het ook wel ‘Duitsland in het klein’ genoemd. Dat betekent dat er voor iedereen genoeg te beleven is, of je nu houdt van een actieve vakantie, van cultuursnuiven of van lange wandelingen in de natuur. Campings in Thüringen zijn op mooie plekken gelegen, zodat je volop kunt genieten van het natuurschoon van dit gebied. Neem vooral de tijd, want een vakantie op een camping in Thuringen is om voordat je het weet. Voor de afstand hoef je het niet te laten, want Thüringen is al binnen enkele uren vanaf Nederland te bereiken. Laat je dan ook verrassen door dit bijzondere stukje Duitsland.

Diverse campings in Thüringen

Duitsland is een populair kampeerland en ook in Thuringen vind je volop campings, die mooi gelegen zijn en voldoende faciliteiten bieden. Gezinnen kunnen terecht op gezellige familiecampings waar voor de kinderen van alles te beleven is, zoals een actief animatieteam of een zwembad en andere sportfaciliteiten. Liever wat meer rust? Op een kleinschalige natuurcamping kun je genieten van de omringende natuur en kom je helemaal tot rust. Een camping dichterbij de stad biedt liefhebbers van cultuurhistorie voldoende mogelijkheden om musea en historische bezienswaardigheden te bezoeken. Vanaf de camping in Thüringen kun je de regio in je eigen tempo ontdekken en genieten van alle culturele en natuurlijke rijkdom die deze streek te bieden heeft.

Bekijk alle goedkope campings van Duitsland

Activiteiten in Thüringen

In Thüringen kun je je het hele jaar door prima vermaken. Het is een waar wandelparadijs waaraan natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Maar ook cultuurliefhebbers komen volop aan bod en voor kinderen is er eveneens genoeg te doen. Een aantal activiteiten die je zeker op je to do lijstje moet zetten: 

Historie in de Wartburg

Deze indrukwekkende burcht is aangemerkt als UNESCO Werelderfgoed en is prachtig gelegen op de top van een heuvel. De Wartburg is bekend vanwege Maarten Luther, die hier het Nieuwe Testament naar het Duits vertaalde. De burcht kan met een rondleiding bezichtigd worden, waarbij uiteraard de werkkamer van Maarten Luther niet wordt overgeslagen. 

Sleeën in de zomer

In Siegmundsburg kun je het hele jaar door van de berg af roetsjen in een rubberen band. Ook hoogzomer, dus vanaf de camping in Thüringen is deze snelle adrenalinekick zeker een aanrader. Kinderen zullen hier ook met volle teugen van genieten. 

Boomkronenpad

Loop door de toppen van de bomen op het boomkronenpad in Nationaal Park Hainich. Zeker kinderen zullen het een geweldige ervaring vinden om zo hoog door de bomen te wandelen. 

Wild spotten

In het door UNESCO beschermde Thüringer Wald leven vele diersoorten, waaronder edelherten. Vanuit het informatiecentrum in Frauenwald kun je deelnemen aan excursies waarbij je op zoek gaat naar deze dieren. 

Wintersport in Thüringen

Ook in de winter is Thüringen een prima vakantiebestemming. Je vindt hier diverse skipistes, loipes en skischolen, maar ook voor de wandelaar is het winterwonderland een prachtige omgeving.

Kunst en cultuur in Thüringen

Aan cultuurhistorie geen gebrek in deze regio, waar grote denkers hun thuis hadden. De streek is rijk aan pittoreske, historische plaatsjes. Liefhebbers van cultuurhistorie moeten in ieder geval de volgende plaatsen een bezoekje brengen: 

Erfurt

Erfurt is de hoofdstad van de deelstaat Thüringen en staat bekend om haar vele torens en bruggen, zoals de Krämerbrücke, die een bezienswaardigheid op zich is. Ook de Mariendom is niet te missen, deze torent boven de stad uit dankzij de iets hogere ligging op een heuvel. 

Bekijk alle campings in en nabij Erfurt

Kunst in Weimar

Weimar speelde een grote rol bij het ontstaan van de democratie in Duitsland en is daarnaast de stad van Goethe, Schiller en Bach. Het heeft een grote betekenis gehad voor de kunsthistorie en staat daarom ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt hier onder andere het Bauhaus Museum bezoeken en gedenkplaats Buchenwald. 

Historisch Arnstadt

Historie volop in deze oudste stad van Thüringen. Hier speelde Bach op het orgel in de Bachkerk. De binnenstad ademt de sfeer van de Middeleeuwen. 

Handelstad Gotha

Gotha kent dankzij haar strategische ligging een rijke handelsgeschiedenis, die je overal in de stad terugziet, zoals bij het schitterende stadhuis en de mooie Middeleeuwse binnenstad. Schloss Friedenstein is nog volledig intact en is daarmee het oudste barokke theater ter wereld. Ook de omgeving van Gotha is de moeite waard, met her en der in het landschap verrijzende paleizen, kloosters en kastelen. 

Glas en wetenschap in Jena

In Jena staan wetenschap en de glasindustrie centraal. Hier vind je het Zeiss-planetarium en het optiek-museum. Ook de filosofen Schiller en Goethe hebben hier hun sporen achtergelaten, je kunt bijvoorbeeld de botanische tuinen bezoeken met een herdenkingsplaats voor Goethe en Schillers tuinhuis.

Reserveer een plekje op de camping in Thüringen

Via Campings.nl kun je makkelijk campings in Thüringen zoeken en vergelijken. Heb je het perfecte plekje voor je vakantie gevonden? Reserveer dit dan direct, zodat je zeker bent van een heerlijke vakantie. Zeker in het hoogseizoen loop je anders het risico dat je favoriete plek al vergeven is en je op zoek moet naar een andere camping. Via Campings.nl is een camping in Thüringen reserveren snel en eenvoudig, zodat je ontspannen op vakantie kunt.