Campings in Brandenburg zoeken

CAMPINGS IN BRANDENBURG ZOEKEN

De Duitse deelstaat Brandenburg ligt in het oosten van Duitsland aan de grens met Polen. Midden in Brandenburg ligt Berlijn als een enclave omdat Berlijn een aparte deelstaat is. De hoofdstad van Brandenburg is dan ook niet Berlijn maar het in de buurt van de Duitse hoofdstad gelegen Potsdam. Je kunt je vakantie doorbrengen op een camping in Brandenburg als je van ruimte houdt. Brandenburg is één van de dunst bevolkte deelstaten van Duitsland. Je vindt hier nog uitgestrekte natuurgebieden. Er is dus volop ruimte voor mooie campings in Brandenburg. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Brandenburg

Vakantie vieren in Brandenburg

Als je vakantie wilt vieren dan kun je in de deelstaat Brandenburg kiezen uit verschillende campings. Er is in dit deel van Duitsland genoeg te zien. Zeker natuurliefhebbers komen aan hun trekken vanwege de lagere verstedelijking en dus meer natuur. Je kunt er prachtige wandelingen maken en daarnaast zijn er ook leuke steden waar je tijdens je vakantie kunt winkelen. Ook zijn sommige steden uitstekend geschikt voor sightseeing. Natuurlijk moet je als je in de gelegenheid bent een bezoek brengen aan de hoofdstad Berlijn met zijn rijke geschiedenis.

Bekijk alle natuurcampings in Duitsland

Verschillende kampeermogelijkheden in Brandenburg

In Brandenburg vind je verschillende soorten campings. Er zijn grote familiecampings waar het vooral tijdens de zomermaanden heel gezellig is. Er komen veel toeristen maar ook de Duitsers zelf houden wel van kamperen. Op een familiecamping zijn voorzieningen voor gezinnen met jonge kinderen zoals een zwembad met glijbaan of een leuke speeltuin. Ook wordt er op veel campings voor entertainment gezorgd door een animatieteam, zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rustige natuurcamping bij de boer. Dit zijn vaak kleinschalige campings waar hooguit enkele gasten tegelijk kunnen verblijven. Hier kun je optimaal genieten van de rust en de natuur. Ideaal als je je vakantie wilt gebruiken om lekker uit te rusten zonder dat je heel veel aan je hoofd hebt.

Genieten op luxe campings in Brandenburg

Steeds meer campings kiezen voor luxe kamperen, ook wel glamping genoemd. Sommige campings schakelen hier geheel op over, op andere campings wordt het gecombineerd met een gewone camping. Op deze laatste campings kun je terecht met je eigen tent of caravan maar je kunt er ook een ruime stacaravan of een royale safaritent huren. Campings die geheel luxe zijn, de zogenaamde 5 sterrencampings, hebben naast comfortabele gastenverblijven ook extra voorzieningen zoals 1 of meerdere restaurants, een luxe zwembad en uitgebreide sport- en spelmogelijkheden voor de kinderen. Deze campings zijn vooral populair bij gezinnen tijdens de schoolvakanties maar ook bij stellen die graag wat meer comfort willen dan in een gewone tent. Ook als je zelf geen tent of caravan hebt is het huren van een verblijf natuurlijk een ideale mogelijkheid.

De hoogtepunten van de deelstaat Brandenburg

Als je Brandenburg bezoekt zijn er veel mogelijkheden om leuke uitstapjes te maken. Het hangt er natuurlijk wel van af in welk deel van de deelstaat je je vakantie doorbrengt. Maar dit zijn de aanraders als je op de camping in Brandenburg verblijft. 

Berlijn

Berlijn is een stad met veel gezichten. Het voormalige West Berlijn is modern, hier vind je gebouwen die duidelijk de nieuwe tijd vertegenwoordigen. Het vroegere Oost Berlijn wordt in rap tempo verbouwd, maar hier zijn nog de straten te vinden met de sobere arbeidershuizen en de symbolen van het socialisme. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Brandenburger Tor, de restanten van de Muur en het Joods museum. 

Bekijk alle campings in en nabij Berlijn

Potsdam

In de hoofdstad van Brandenburg vind je een indrukwekkende tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van foto’s en video’s wordt het leven in en na de oorlog geschetst voor de gewone bevolking in Duitsland. Ook is er aandacht voor de Jodenvervolging. 

Sachenhausen

Bij dit voormalige concentratiekamp kun je een wandeling maken om te zien hoe het leven in dit kamp er aan toe ging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit kamp was het eerste Duitse concentratiekamp dat in opdracht van de toenmalige leider Hitler werd gesticht. 

Cecilienhof

Dit kasteel ligt in de buurt van de hoofdstad Potsdam en telt maar liefst 176 kamers. Een deel daarvan is tijdens een rondleiding door het paleis te bezichtigen. 

Oorlogsmonument in Berlijn

Als je Berlijn bezoekt, breng dan ook zeker een bezoek aan het oorlogsmonument. Dit monument bestaat uit betonnen zuilen die vanaf een afstand ruim uit elkaar lijken te staan. Maar als je het doolhof in loopt merk je al snel dat de muren steeds dichter op elkaar staan en ervaar je de beklemmende benauwdheid van de concentratiekampen. Een zeer indrukwekkende ervaring.

Reserveer nu een mooie camping in de deelstaat Brandenburg

Wil je de deelstaat Brandenburg gaan ontdekken tijdens je vakantie? Reserveer dan nu een goedkope camping in deze regio. Je kunt via Campings.nl de mooiste en leukste campings direct online boeken. Wil je tijdens de zomervakantie naar een camping in Brandenburg, reserveer dan op tijd om te voorkomen dat jouw favoriete camping al is volgeboekt.