PLEZIER VOOR HET HELE GEZIN: FAMILIECAMPINGS IN DUITSLAND

Zoek jij naar een plek om een zorgeloze vakantie met je hele gezin door te brengen? Dan hoef je nu niet meer verder te peinzen! Op onze pagina hebben wij de volgens ons leukste familiecampings in Duitsland op een rijtje gezet. Dankzij zijn afwisselende natuur en alledaagse gezelligheid is Duitsland sinds jaar een dag een bijzonder populair vakantieland. Kindvriendelijke campings vind je hier in elke uithoek. Lees meer 

Populaire gebieden

Populaire gebieden in Duitsland Familiecampings

Kinderen blij? Jij blij

Een vakantie waarin iedereen een onvergetelijke tijd doorbrengt, dat is wat een familiecamping beoogt. Rust maar ook activiteiten voor het hele gezin. Activiteiten die je kinderen in hun eentje kunnen ondernemen, zodat jij even helemaal je handen vrij hebt. Maar ook kun je als ouder natuurlijk gezellig meedoen. Omdat je weet dat de kinderen zich hier prima vermaken, voel ook jij je hier een tevreden mens. Een feit dat voor alle ouders opgaat.

Bekijk alle Kindercampings in Duitsland

De locatie van een familiecamping

Omdat Duitsland een qua natuur zo afwisselend land is, zien ook de familiecampings er nooit hetzelfde uit. Zo kunnen ze zijn gelegen aan een rivier of een meer. Zo is kamperen aan de Moezel erg populair. Maar ook aan de zee in Noord-Duitsland is het heerlijk vertoeven met het hele gezin. Wist je dat Duitsland, net als Nederland ook over een aantal mooie eilanden beschikt? In Zuid-Duitsland zal je steeds vaker kamperen in een bos- en bergachtig gebied.

De faciliteiten

En net zoals wat betreft locatie, geldt ook dat er qua voorzieningen veel verschil bestaat. Kies jij voor een grote camping met een animatieteam en alle speeltoestellen die je je maar kunt bedenken? Of gedijt jouw gezin beter op een kleinschalige kindercamping met wat meer bescheiden faciliteiten? De keuze is geheel aan jou.

Soorten accommodaties

Aan wat voor soort accommodaties moet je denken bij een familiecamping in Duitsland? Net zoals bij andere soorten campings kun je uit verschillende verblijven kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld simpelweg kamperen in een tent. Maar ook een caravan of een stacaravan behoren natuurlijk tot de mogelijkheden. Sommige campings beschikken zelfs over mobilhomes of safaritenten. Dit geeft jou en de kinderen en tikkeltje meer luxe en ruimte, glamping voor het hele gezin dus.

Vakantie vieren, maar dan nog net iets comfortabeler. Zeker als je net buiten het hoogseizoen op vakantie gaat, is dit soort accommodatie erg prettig. Een optie die het overwegen waard is als je nog geen schoolgaande kinderen hebt.

Bekijk alle luxecampings in Duitsland

De kinderen maken nieuwe vriendjes

Op een gezinscamping in Duitsland is het voor je kinderen bijzonder gemakkelijk om nieuwe vriendjes te maken. Samen duiken ze in het zwembad en klauteren ze op de speeltoestellen. Taal is voor de Nederlandse, maar ook voor de buitenlandse kinderen geen enkele barrière. Ook jij maakt dankzij hen nieuwe contacten leggen. Contacten die soms wel tot langdurige vriendschappen leiden.

Boek een familiecamping in Duitsland

Een familiecamping in Duitsland met zwembad is genieten voor elk gezinslid. Ook zo toe aan een zorgeloze tijd samen met de voor jou meest dierbare personen? Neem dan nu een kijkje in ons aanbod accommodaties en boek bij ons de leukste vakantie!