KINDVRIENDELIJKE CAMPINGS IN DUITSLAND

Het hele jaar door wordt het grootste gedeelte van je tijd opgeslokt door verplichtingen. Voornamelijk werk, maar ook sport, scholing en sociale verplichtingen leveren hier allemaal hun bijdrage aan. Tijd voor je gezin moet je vaak bewust maken. Doe je dit niet, dan schiet het erbij in. Iets wat veel ouders van deze tijd herkennen. Een vakantie op een kindercamping in Duitsland is dan dé gelegenheid om samen met het hele gezin te genieten. Een kindvriendelijke camping in Duitsland betekent een camping waar er volop activiteiten bestaan voor de jongsten van het gezin. Niet alleen kunnen kinderen hier zelf aan deelnemen, jij als ouder kunt dit ook wanneer je maar wilt. Op een kindercamping heerst een gezellig klimaat. Iedereen komt met hetzelfde doel: tijd doorbrengen met degenen die je het meest dierbaar zijn. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Duitsland Kindercampings

Handen vrij

Een kindercamping betekent, behalve tijd doorbrengen met je gezin, ook tijd hebben voor jezelf. Hoe leuk het ook is om met de kinderen in de weer te zijn, ook jij hebt af en toe een momentje voor jezelf nodig. En dan kun je prima terugvallen op de activiteitenagenda van de camping. Je kinderen vermaken zich en jij kunt je ook even terugtrekken. Eindelijk eens dat leuke boek lezen dat al maanden in de boekenkast op je staat te wachten. Of tijd voor een goed gesprek met je partner, want nu hebben jullie alle aandacht voor elkaar.

Bekijk alle campings in Duitsland

Over de campings

Natuurlijk zijn niet alle kindercampings of kindvriendelijke campings hetzelfde. Zo kunnen ze bijvoorbeeld al in grootte variëren. Houd bij de keuze dan ook rekening met de voorkeur van je kind. Voelt hij zich op zijn gemak in grote groepen of gedijt hij beter in kleinere aantallen? Iedereen weet dat kinderen graag in het water spelen. Een kindercamping in Duitsland met zwembad is dan ook niet moeilijk te vinden. Behalve zwembaden zijn deze campings natuurlijk ook uitgerust met andere faciliteiten. Denk aan speeltuinen en soms ook midgetgolfbanen. Soms doet een uitgebreide familiecamping overigens ook prima dienst als kindercamping.

Bekijk alle kleine campings in Duitsland

Waar vind ik een geschikte kindercamping?

Het antwoord op die vraag is simpel: in heel Duitsland. De oosterburen zijn maar al te bekend met het begrip familievakanties. Niet voor niets is het land zo populair onder gezinnen. De gemiddelde camping in Duitsland is al zeer kindvriendelijk. Veel gezinnen komen jaar in, jaar uit weer terug naar de campings waar zij zulke goede ervaringen mee hebben.

Als je met de kinderen niet te ver wilt rijden, kun je voor een bestemming kiezen die net over de grens ligt. Het mooie aan de sfeer in Duitsland is, dat het dicht bij huis is, maar toch voelt alsof je ver weg bent van je drukke dagelijkse leven. Ook Zuid-Duitsland is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen. Het bezoeken van oude sloten en kastelen in die regio is voor hen een echte belevenis. En langs de Moezel vind je volop actie en avontuur, zowel in als rond het water!

Bekijk alle campings lang de Moezel

Boek snel een kindercamping in Duitsland via campings.nl

Op onze pagina vind je een uitgebreid aanbod kindercampings en kindvriendelijke campings in Duitsland. Roep je kinderen erbij en zoek samen naar de leukste camping voor jullie allemaal.