Campings aan de Moezel in Duitsland: even terug in de tijd

CAMPINGS AAN DE MOEZEL IN DUITSLAND: EVEN TERUG IN DE TIJD

De ruim 500 kilometer lange rivier wordt gesierd door talloze charmante wijndorpjes, steile groene heuvels en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Met zoveel Middeleeuwse kastelen die je langs de route van de rivier aantreft, waan je je soms even terug in de geschiedenis. De meest unieke exemplaren van Duitsland vind je hier. Het waren trouwens niemand minder dan de Romeinen die de wijnbouw naar deze regio brachten. In het soms bijna mediterraan aandoende klimaat voelen de druiven zich helemaal in hun element. En jij op een camping aan de Moezel vast ook! Lees meer 

Thema's

Populaire thema's in Moezel

Romantisch kamperen

Campings langs de Moezel zijn geschikt voor allerlei soorten toeristen: families, sportievelingen en natuurliefhebbers. Maar niet in de laatste plaats voor de romantische karakters onder ons. In de sfeervolle streek zetten veel tortelduifjes graag hun tent op. Behalve kamperen in een tent kun je natuurlijk ook kiezen voor een van de vele camperplaatsen of een ander soort camping. Hier beleef je een onvergetelijke vakantie.

Soorten campings aan de Moezel

Campings langs de Moezel bestaan er in vele soorten en maten. Zo kun je alle rust opzoeken op een kleine camping of een natuurcamping. Zo geniet je ’s ochtends van een kop vers gezette koffie midden in de natuur. Horen hoe de omgeving wakker wordt is een van de meest rustgevende geluiden die je je maar voor kunt stellen. Ook een boerencamping geeft je de ervaring van het dichtbij de natuur staan. Veel van de campings aan de Moezel beschikken ook over een zwembad.

En ben je op zoek naar een mooie camping om een heerlijke vakantie met je gezin door te brengen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een familiecamping of kindercamping heb je bij ons zo gevonden. Op deze campings bestaat er voldoende vermaak voor alle gezinsleden, zelfs voor de allerkleinsten. En wil je op vakantie met je hond? Er zijn voldoende plekken waar jouw trouwe viervoeter ook welkom is.

Bekijk ook alle natuurcampings in Duitsland

Bezienswaardigheden in de omgeving

De oevers van de schilderachtige Moezel zijn al een bezienswaardigheid op zich.

Trier

De oudste stad van niet alleen de omgeving, maar zelfs van het hele land. Hier ontdek je vele goed bewaarde Romeinse overblijfselen.

Bernkastel-Kues

Toeristisch, maar daardoor niet minder interessant. Integendeel. Bekijk in deze stad onder andere de 15e-eeuwse vakwerkhuisjes en het historische marktplein.

Cochem

Zoek de gezelligheid op in dit kleine stadje en slenter door de smalle straatjes met kleine, gekleurde huisjes.

Wijn, wijn en nog eens wijn

Alhoewel onze oosterburen bekend staan om hun vele goede wijnen, springen de wijnen van de Moezel er echt uit. In alle dorpjes in de Moezelstreek draait het hoofdzakelijk om deze alcoholische drank. In het zomerseizoen worden er zelfs vaak wijnfeesten georganiseerd die vrijwel geen enkele local aan zich voorbij laat gaan. Verblijf jij op een camping aan de Moezel? Laat ook jij dan de gelegenheid niet onbenut om wat van die frisse witte wijnen te proeven.

Aan de Moezel verblijf je dus op een romantische bestemming, te midden van de wijnvelden. Een beeld waar bijna iedereen zich wel in kan vinden. Kom heerlijk tot rust op een van onze campings of neem deze tijdens een rondreis op in je camper route!

Bekijk alle campings in Duitsland