Campings in Mecklenburg-Voor-Pommeren zoeken

CAMPINGS IN MECKLENBURG-VOOR-POMMEREN ZOEKEN

Mecklenburg-Voor-Pommeren is een Duitse deelstaat die zich in het noordoosten van het land bevindt. De regio grenst in het oosten aan Polen en de rivier de Oder, en in het noorden aan de Oostzee. In het zuidwesten wordt het gebied begrensd door de rivier de Elbe. Mecklenburg-Voor-Pommeren is een zeer dunbevolkt gebied, wat betekent dat er volop ruimte is voor ontspanning en recreatie. Zo vind je er naast de lange kustlijn ook meer dan 2000 meren, prachtige kastelen en mooie historische Hanzesteden. Dankzij de grote variatie trekt het gebied veel toeristen en een vakantie op een camping in Mecklenburg is dan ook een goede manier om deze regio te ontdekken. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Kamperen in Mecklenburg-Voor-Pommeren

Mecklenburg-Voor-Pommeren is een zeer geliefde vakantiebestemming voor Duitsers, maar ook toeristen uit andere landen trekken steeds vaker naar dit gebied toe. Een vakantie in Mecklenburg betekent een duik in de rijke geschiedenis van deze streek, die je terugziet in de vele kastelen, kerkjes en Hanzesteden. Maar niet alleen de cultuurliefhebber komt hier aan bod, ook voor sportievelingen zijn er volop mogelijkheden om een heerlijke vakantie te vieren op het water, per fiets of te voet. Mecklenburg-Voor-Pommeren leent zich prima voor een kampeervakantie dankzij een gevarieerd aanbod aan campings, die zich verspreid over de regio bevinden. Een groot voordeel is dat een camping in Mecklenburg vanuit Nederland in een paar uurtjes te bereiken is. Je kampeervakantie kan dus al snel beginnen.

Gevarieerd aanbod van campings in Mecklenburg

In Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn diverse campings te vinden, die voor elk wat wils te bieden hebben. Je kunt kiezen voor een camping aan zee, zodat je volop kan genieten van de goudgele zandstranden en de vergezichten over de Oostzee. Maar ook als je vanaf de kust het achterland intrekt, vind je mooie campings die vaak rustig gelegen zijn middenin de natuur aan één van de vele meren die het gebied rijk is. Voor gezinnen is een familiecamping ideaal vanwege het aanbod van activiteiten voor de jeugd, zoals een animatieprogramma, sportfaciliteiten of een speeltuin. Wil je wat meer luxe? Kies dan voor een glamping vakantie in een ruime en volledig ingerichte lodgetent of kies voor een camping waar je een stacaravan kan huren.

Op pad in Mecklenburg

Een vakantie in de regio Mecklenburg heeft veel te bieden. De streek heeft een rijke cultuurhistorie en herbergt een gevarieerde natuurrijkdom. Tijdens je vakantie hoef je je dan ook niet te vervelen. De volgende bezienswaardigheden mag je zeker niet missen. 

Kasteel van Schwerin

Het kasteel van Schwerin was eeuwenlang de residentie van de hertogen en groothertogen van de regio Mecklenburg en is met zijn romantische, sprookjesachtige uitstraling een must om te bezoeken tijdens je kampeervakantie in Mecklenburg. 

Mecklenburgse Merenplateau

Met meer dan 2.000 meren vormt het Mecklenburgse Merenplateau in Midden-Europa het grootste aaneengesloten merengebied. Watersporters komen hier niets tekort en kunnen naar hartenlust zwemmen, surfen, zeilen of kajakken. Ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aan de vele natuurparken en volgelrijkdom die je hier tegenkomt. 

Een ritje met de stoomtrein

Een ritje met de stoomtrein meg zeker niet ontbreken tijdens je vakantie in Mecklenburg. Op smalspoor tuf je op je gemak langs de kust en door pittoreske plaatsjes. Nostalgie ten top. 

Schiereiland Fischland-Darss-Zingst

Dit schiereiland staat bekend om zijn bijzonder brede, witte stranden. Nabij het plaatsje Prerow is het strand wel vijftig meter breed. Een ideale plek voor een stranddag met het hele gezin. 

De dierentuin van Schwerin

Zeker voor gezinnen met jongere kinderen is een bezoekje aan de dierentuin de moeite waard. De dierentuin van Schwerin is tussen twee meren in gelegen en biedt, naast uiteraard een mooi park met vele diersoorten, ook de mogelijkheid om er in speciale boomhutten te overnachten. Dat staat garant voor een bijzondere belevenis.

Bekijk alle campings in en nabij Schwerin

Historische steden in Mecklenburg

Niet alleen de lange kustlijn en de vele watersportmogelijkheden zijn een reden om op vakantie te gaan in Mecklenburg-Voor-Pommeren, maar ook de vele historische steden zijn een bezoekje waard. De volgende plaatsen mag je zeker niet overslaan. 

Rostock

Rostock is een historische havenstad, direct gelegen aan de Oostzee. De ligging aan een drukke handelsroute maakte deze stad in de Middeleeuwen tot een rijke Hanzestad. De charmante binnenstad biedt vele bezienswaardigheden, zoals de Marienkirche en een stuk van de oude stadsmuur. 

Het eiland Rügen

Rügen is het grootste eiland van Duitsland en bezit schitterende historische badplaatsen, zoals Binz en Sellin, waar de grandeur van weleer nog te proeven is. Naast het bezoeken van de prachtige plaatsjes op het eiland, is Rügen ook een wandelparadijs waar natuurliefhebbers tijd tekort komen. 

Bekijk alle campings op Rügen

Schwerin

Schwerin is de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren en wordt ook wel de stad van de zeven meren genoemd. De stad heeft een lange en rijke geschiedenis en biedt een sfeervolle altstadt met vele bezienswaardigheden, zoals het Historisches Museum, de Dom St. Maria en de Markt. 

Wismar

De stadskern van Wismar ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen, toen de stad als Hanzestad een belangrijk onderdeel van de handelsroute was. De rijke historie is hier goed bewaard gebleven en zeker een bezoekje waard. 

Stralsund

Ook Stralsund is een historische Hanzestad waar de stadskern nog steeds de sfeer van weleer biedt. De prachtige gotische bouwstijl getuigt van het rijke verleden van de stad. Een wandeling door Stralsund is dan ook zeker de moeite waard.

Reserveer een camping in Mecklenburg

Heb je zin gekregen in een vakantie in de mooie en gevarieerde regio Mecklenburg-Voor-Pommeren? Boek dan via Campings.nl een gezellige camping in Mecklenburg. Door tijdig te reserveren ben je zeker van een plekje op de beste camping, zodat je volop kunt genieten van de rijkdom die deze regio te bieden heeft.