Breng een camping op het prachtige eiland Rügen in Duitsland

BRENG EEN CAMPING OP HET PRACHTIGE EILAND RÜGEN IN DUITSLAND

Rügen ligt in het noorden van Duitsland en is het grootste eiland dat tot dit land behoort. Het eiland heeft veel te bieden aan toeristen. Breng je je vakantie door op een camping in Rügen dan krijg je volop de gelegenheid om het eiland te ontdekken. Je vindt verschillende campings op Rügen onder andere aan de kust van de Noordzee. Daarvan zijn een aantal kleine campings in Rügen waar je vooral van de rust en de mooie omgeving kunt genieten zonder de drukte van een eiland dat jaarlijks door vele duizenden toeristen wordt bezocht. Lees meer 

Vakantie op Rügen is vooral genieten

Een vakantie op Rügen betekent vooral genieten. Het eiland staat onder meer bekend om zijn krijtrotsen die vanuit het water omhoog rijzen. De hoofdplaats Bergen is gezellig en herbergt vooral in het hoogseizoen veel toeristen. Andere bekende plaatsen op het eiland zijn Putbus, Binz, Garz en Sassnitz. Je kunt op het eiland een rondvlucht boven het eiland maken of met een toeristenboot rond het eiland varen om de omgeving vanaf het water te bekijken. Voor je vakantie naar Rügen kun je gebruik maken van de auto, het eiland heeft een vaste oeververbinding met het Duitse vasteland.

Bekijk alle campings in Duitsland

Mooie campings op Rügen

Een bezoek aan het eiland Rügen staat bij veel toeristen hoog op het verlanglijstje. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Rügen al tientallen jaren vooral van de inkomsten uit toerisme leeft. Ook in d tijd dat het eiland bij de DDR hoorde was toerisme erg belangrijk. Vandaag de dag vind je vele mooie campings op Rügen, vooral aan de kust waar je heerlijk op het strand kunt vertoeven. Een camping aan zee is dan ook favoriet voor mensen die het eiland bezoeken. Een familiecamping op Rügen is ook een optie, zeker als je met jonge kinderen op vakantie gaat. Zij kunnen zich dan prima vermaken in de speeltuin of in het zwembad op de camping.

Bekijk alle natuurcampings in Duitsland

Wat je absoluut moet zien als je naar Rügen gaat

Als je besluit om je vakantie op Rügen door te brengen zijn dit de bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan:

De krijtrotsen

Van over de hele wereld komen toeristen naar Rügen om de prachtige krijtrotsen te bewonderen die langs de kust uit het water omhoog torenen. Als het helder weer is steken ze parelwit af tegen de strak blauwe lucht.

Rasender Roland

Een smalspoortrein die rijdt tussen Putbus en Gohren. Op dit traject rijdt het gehele jaar door een ouderwetse stoomtrein. Het spoor heeft uitsluitend een toeristisch doel.

U Boot Museum

In de haven van Sassnitz vind je het U Boot Museum. Hier ligt een oude Engelse onderzeeër die te bezoeken is. Hij is vrijwel volledig in tact gebleven. Deze boot heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst gedaan in de strijd tegen de Duitsers.

Jachtslot Granitz

Dit slot in het zuiden van het eiland werd gebouwd door de familie Zur Putbus. Vanaf de 38 meter hoge toren heb je bij helder weer een prachtig uitzicht over het eiland.

Schloss Spyker

Dit kasteel werd gebouwd in de 15e eeuw. Het is onder andere in bezit geweest van de rijke adellijke familie Zur Putbus. Rond het kasteel bevindt zich een mooi wandelgebied.

Bekijk alle campings in Noord Duitsland

Een ontspannen vakantie op het mooie eiland Rügen

Heb je zin in een ontspannen vakantie in een prachtige omgeving? Boek dan nu via Campings.nl een plaats op één van de campings op Rügen. Geniet van het mooie weer, de heerlijke stranden en de gezellige dorpen op het eiland. Rügen is een gastvrij eiland dat aan toeristen veel te bieden heeft.