Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Baden-Württemberg zoeken

Kamperen in de deelstaat Baden-Württemberg betekent genieten van de Duitse gastvrijheid. Deze op twee na grootste deelstaat van het land vind je in het zuidwesten. Het is een samenvoeging van de twee vroegere deelstaten Baden en Württemberg, sinds de jaren 50 van de vorige eeuw vormen zij één geheel. Een camping in Baden-Württemberg vinden is geen enkel probleem want er is volop keuze in leuke campings. Of je nu in Baden-Württemberg een camping zoekt voor je jonge gezin of een rustige natuurcamping, je zal gegarandeerd slagen. Meer lezen
Campings in Baden-Württemberg zoeken
11 Campings
11 Campings

Geniet van de mooie omgeving in Baden-Württemberg

De regio Baden-Württemberg is populair in Nederland als vakantiebestemming. Dat is niet zo vreemd want vanuit Nederland is dit deel van Duitsland gemakkelijk en vrij vlot te bereiken. Je kunt je vakantie doorbrengen in de buurt van één van de bekende steden in deze regio zoals Heidelberg, Mannheim, Karlsruhe of de hoofdstad Stuttgart. Je vindt hier ook voldoende mooie natuurgebieden waar je mooie wandelingen kunt maken of een lange fietstocht. Veel Nederlanders die gaan kamperen in Baden-Württemberg nemen dan ook hun fietsen mee op vakantie. Houd er rekening mee dat kinderen in Duitsland verplicht een fietshelm moeten dragen. Ook veel volwassenen kiezen hier overigens voor omdat er in Duitsland minder fietspaden zijn en je dus vaker bent aangewezen op rijden op de weg war ook auto’s rijden.

Mooie campings in Zuidwest Duitsland

Wanneer je wilt kamperen op een camping in Baden dan kun je kiezen uit verschillende soorten campings. Zo zijn er campings die op een mooie plaats in de natuur zijn gelegen. Ook kun je je vakantie doorbrengen op een camping die accommodaties verhuurt. Je kunt hier een luxe bungalowtent huren of een royale stacaravan. Ideaal als je wat meer luxe wilt of als je zelf geen tent of caravan bezit. Op veel campings kun je gebruik maken van extra voorzieningen zoals een zwembad of zelfs een compleet waterpark met meerdere baden. Ook bieden veel luxe campings sport- en spelmogelijkheden en is er tijdens de zomervakantie entertainment voor de kinderen zodat ze zich niet hoeven te vervelen.

Bekijk alle Glampings in Duitsland

Kamperen midden in de natuur

Sommige mensen wille n geen drukte op de camping. Ze hebben geen kleine kinderen meer die perse een zwembad en een speeltuin willen. Deze kampeerders zoeken rust voor het lezen van mooie boeken of simpelweg genieten van de geluiden van de natuur. Ook voor deze groep kampeerders heeft de regio Baden-Württemberg genoeg te bieden. Strijk neer op een mooie natuurcamping of ga kamperen bij de boer. Dit zijn vaak kleinschalige campings met minder voorzieningen maar wel op de mooiste plekken van het land.

Wat kun je doen en zien in Baden-Württemberg?

Gezien de grootte van de provincie Baden-Württemberg is het ondoenlijk om alle leuke dagtrips te noemen. Maar als je op een camping in Baden-Württemberg staat dan zijn dit leuke ideeën voor een dagje op stap. 

Mercedes-Benz Museum

Mercedes is één van de bekendste Duitse automerken. Het merk heeft nog steeds iets exclusiefs. Voor veel autoliefhebbers is het nog steeds een droom om ooit in een Mercedes te rijden. In dit ,museum zie je de geschiedenis en ontwikkeling van dit automerk. 

Residenzschloss Ludwigsburg

Duitsland heeft vele kastelen en ook dit slot is daar een mooi voorbeeld van. Je vindt het in de omgeving van Stuttgart. Het werd gebouwd in de eerste heft van de 18e eeuw en 75 van de ruim 400 kamers kunnen worden bezichtigd. 

Europa Park

Dit pretpark vind je enkele tientallen kilometers van Freiburg. Het is het grootste attractiepark van Duitsland en liefhebbers van snelle achtbanen kunnen er hun hart ophalen. Maar ook met kleinere kinderen kun je er een leuke dag doorbrengen want er zijn ook meerdere attracties voor kinderen die te jong zijn voor de spectaculaire achtbanen en andere adembenemende attracties. 

Schloss Heidelberg

Het slot Heidelberg is één van de bekendste ruïnes van Duitsland. Het was de residentie van de keurvorsten van Paltz totdat dit mooie slot werd vernietigd tijdens de Negenjarige Oorlog aan het einde van de 17e eeuw. Soldaten van Lodewijk XIV brachten zware schade toe die nooit werd hersteld.

Reserveer nu een mooie camping in Baden-Württemberg

Wil je je vakantie doorbrengen op een mooie camping in Baden-Württemberg? Reserveer deze dan gemakkelijk via Campings.nl. Je kunt de campings in de regio Baden gemakkelijk met elkaar vergelijken en de camping uitkiezen die het beste past bij je wensen. Reserveren kan direct via de website van de aanbieder van deze camping. Reserveer tijdig als je tijdens de schoolvakanties naar Baden-Württemberg wilt omdat sommige campings al vroeg in het jaar zijn volgeboekt voor deze periode.

Bekijk alle campings in Duitsland