Campings zoeken aan de Bodensee

CAMPINGS ZOEKEN AAN DE BODENSEE

Wie dacht dat je voor een kampeervakantie aan een helderblauw meer in Italië moet zijn, heeft het mis. De Bodensee van onze oosterburen is het op twee na grootste meer van Europa en leent zich bij uitstek voor een heerlijke vakantie. Kamperen aan de Bodensee oftewel het Bodenmeer betekent ’s ochtends je ontbijtje eten onder het genot van tjilpende vogels. Omringd worden door de natuur en je tanden zetten in Duitse specialiteiten die er niet om liegen. En dat alles op een drielandenpunt, op een steenworp afstand van Zwitserland én Oostenrijk. Op een van onze campings aan de Bodensee vind je nét dat beetje extra. Lees meer 

Vind de historie in kastelen en kloosters

Niet alleen is de directe omgeving rondom het meer enorm aantrekkelijk, het groen strekt zich nog verder uit. Vier jij je vakantie op een camping aan de Bodensee? Bezoek dan ook eens een van de vele tuinen en parken in de omgeving. Behalve genieten van de natuur kun je hier ook een sprong terug in de tijd maken. Het aantal oude kastelen en kloosters is niet zuinig. Hier vind je enkele van de mooiste tuinen van Zuid-Duitsland.

Bekijk alle campings in Duitsland

Soorten campings aan de Bodensee

De laatste jaren heeft de Bodensee zich steeds meer geprofileerd als een veelzijdige toeristische bestemming. Kies jij voor een camping aan de Bodensee in Duitsland? Dan hoef je niet bang te zijn om je te vervelen. Het meer en de omgeving rond het meer zijn ideaal voor diegenen die van natuur houden en ook nog eens graag actief zijn. De regio wordt vaak bezocht door families.

Maar behalve familiecampings bestaan er natuurlijk ook nog andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een verblijf op een kleine boerencamping. Zo sta je nóg dichter bij de natuur. En ben je gek op de natuur maar ook minstens zo gek op het comfort van thuis, dan kies je voor glamping. Een inmiddels ook wijdbekend begrip in Duitsland. De meeste campings zijn voorzien van een zwembad en vaak ook van een glijbaan.

Bekijk alle natuurcampings in Duitsland

De bezienswaardigheden van de regio

Met fietsen en wandelen kun je al heel wat uurtjes vullen rondom de Bodensee. Wil je eens wat anders? Geen zorgen, er zijn opties genoeg!

Friedrichshafen

De stad van de Zeppelin! Hier werden tot de Tweede Wereldoorlog zeppelins gemaakt. Maak een tochtje met zo’n luchtschip of wandel gewoon langs de promenade en kies een plekje uit op een van de vele gezellige terrasjes.

Reichenau

Bezoek op dit eiland, dat in het meer ligt, het grote klooster uit de Middeleeuwen. Op dit ‘kloostereiland’ vind je ook nog eens drie verschillende kerken. Een verwennerij voor de geschiedenis- en cultuurliefhebber!

Specialiteiten om bij watertanden

In Zuid-Duitsland weten ze wel wat lekker eten is. Doe je tijdens je vakantie dan ook zeker eens tegoed aan een uitgebreid etentje in een plaatselijk restaurant. Aanschuiven in een van de talloze restaurants aan de Bodensee is een verwennerij voor je zintuigen. Bestel bijvoorbeeld eens een van de typische visgerechten van deze streek. De dagverse vis komt rechtstreeks uit het meer. Natuurlijk onder het genot van een heerlijke zoete witte wijn.

Wist je trouwens ook dat de Bodensee een belangrijk Duits pelgrimsoord is? Of je zelf nu religieus bent of niet, het meer zal zonder twijfel een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Rust vinden doet iedereen hier, ongeacht achtergrond. Kies deze vakantie eens voor iets anders en boek bij ons je caravan- of camperplaats aan de Bodensee!