Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Noordrijn-Westfalen zoeken

Nordrhein-Westfalen is een Duitse deelstaat die bij veel Nederlanders wel bekend is vanwege de grote steden in het zogeheten Ruhr-gebied, zoals Keulen, Düsseldorf en Dortmund. Dit drukbevolkte gebied grenst deels aan Nederland en is dan ook een bestemming die snel te bereiken is. Maar wist je dat Nordrhein-Westfalen ook rijk is aan prachtige natuur, charmante dorpjes en pittoreske stadjes? De afwisseling tussen grote, bruisende steden en uitgestrekte, rustgevende natuur, gecombineerd met de korte reisafstand vanuit Nederland, maakt de regio tot een ideale vakantiebestemming voor een korte of langere vakantie. Voor kampeerders is een camping in Duitsland, en specifiek in Nordrhein-Westfalen, een perfect uitgangspunt voor leuke en interessante uitstapjes. Het aanbod is gevarieerd, zo is het bijvoorbeeld geen enkel probleem om een camping in Nordrhein-Westfalen te vinden met een zwembad. Meer lezen
Campings in Noordrijn-Westfalen zoeken
8 Campings

Kamperen over de grens in Nordrhein-Westfalen

Een kampeervakantie op een camping in Nordrhein-Westfalen is verrassend veelzijdig. Veel toeristen rijden door het gebied onderweg naar een bestemming verder in het zuiden, maar het is zeker de moeite waard om een keer in deze streek te stoppen en de tijd te nemen de omgeving te verkennen. Je vindt hier restanten van de Romeinen en historische binnensteden, maar ook prachtige natuur in bijvoorbeeld Nationaal Park de Eifel of in het middelgebergte van Sauerland. Vakantie vieren kan hier dan ook het hele jaar door, want Sauerland leent zich uitstekend voor een wintersportvakantie. Wanneer je naar een camping in Duitsland wil, denk dan dus ook eens aan Nordrhein-Westfalen, een regio die het ontdekken waard is, op korte reisafstand van huis.

Camping in de natuur of bij de stad

In Nordrhein-Westfalen vind je diverse campings. Liefhebbers van cultuur en historie kunnen een camping kiezen dichtbij de stad, zodat je kampeerplek een ideale uitvalsbasis is voor uitstapjes naar de stad en diverse culturele activiteiten. Voor gezinnen of wandelliefhebbers zijn er ook familiecampings te vinden die zich pal in de natuur bevinden, bijvoorbeeld aan de rand van het Teutoburger Wald of in het glooiende landschap van Sauerland. Hier vind je een uitgestrekt landschap met volop mogelijkheden om te ontspannen. Ook een camping in Nordrhein-Westfalen met zwembad is geen probleem. Zo kunnen de kinderen zich prima vermaken en misschien neemt u zelf na een heerlijke dag in de natuur ook wel even een verfrissende duik.

Bekijk alle natuurcampings in Duitsland

Wat is er te doen in Nordrhein-Westfalen

Natuurlijk heeft Nordrhein-Westfalen een aantal steden die een bezoekje waard zijn. Maar de regio heeft daarnaast nog zoveel meer te bieden. Wat mag je absoluut niet missen tijdens je vakantie? 

Geschiedenis van de Romeinen in Xanten

Xanten is de plaats bij uitstek voor iedereen die gefascineerd is door de Romeinse geschiedenis. Waar nu Xanten ligt, lag in vroeger tijden namelijk de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. Xanten zelf is deels opgebouwd uit de stenen van deze Romeinse stad, hoewel er ook nog restanten van te zien zijn in het Archeologisch Park Xanten. Een echte aanrader voor liefhebbers van geschiedenis. 

Wandelen op de Rothaarsteig

De Rothaarsteig is een wandelroute van 220 kilometer die begint in Sauerland en over de bergkam van het Rothaargebergte loopt. De route is opgesplitst in acht dag-etappes, zodat je ook een gedeelte van het pad kunt lopen. Onderweg kom je langs ontspringende beekjes en idyllische uitzichtpunten. 

Museum Kurhaus Kleef

Dit museum voor beeldende kunst is gevestigd in een voormalig kuuroord en toont onder andere hedendaagse kunst van internationale kunstenaars. 

Stuwdammen in het Bergische Land

Hoewel stuwdammen op zichzelf al vaak boeiend zijn om te bekijken, leveren ze ook stuwmeren op die veel mogelijkheden bieden voor watersporters. Liefhebbers van zwemmen, zeilen, surfen en kajakken kunnen in Nordrhein-Westfalen dan ook op veel plekken hun hart ophalen. 

Bezoek een kerstmarkt

Als je in de weken voor Kerst in Nordrhein-Westfalen bent, dan mag een bezoekje aan een kerstmarkt in één van de grote steden niet ontbreken. Struin langs de vele kraampjes met snuisterijen en verwarm jezelf met een glaasje glühwein en een stapel reibekuchen bij een knisperend vuurtje. Als het donker wordt is de kerstmarkt met zijn vele kleine kerstlichtjes zelfs nog sfeervoller.

De steden van Nordrhein-Westfalen

In Nordrhein-Westfalen liggen veel bekende steden. Hier kun je je uitleven met shoppen, eten en uitgaan, maar ook op cultuurhistorisch gebied is er veel te beleven. Een aantal hoogtepunten in de regio: 

Düsseldorf

Düsseldorf, de hoofdstad van Nordrhein-Westfalen, biedt een bijzondere combinatie van een mondaine wereldstad en een knusse, historische Altstadt. In de sfeervolle binnenstad vind je gezellige brouwerijen en slenter je over de kade langs de oever van de Rijn, terwijl je op de chique Königsallee, ook wel de Kö, naar lieve lust kunt shoppen in exclusieve winkels. 

Bekijk alle campings in en nabij Düsseldorf

De Dom van Keulen

Voor een mooi uitzicht over Keulen beklim je de Dom. Deze grote kathedraal is in ieder geval een bezoekje waard, evenals het prachtige stadhuis en de gezellige Altstadt. 

Bekijk alle campings in en nabij Keulen

Münster

Münster is wijd en zijd bekend vanwege het verdrag ‘de vrede van Münster’, waarmee een einde kwam aan de Tachtigjarige Oorlog. Een rondwandeling door Münster biedt veel schitterende architectuur, zoals bijvoorbeeld het gotische stadhuis, en er zijn diverse interessante musea. 

Shoppen in Dortmund

Dortmund is perfect voor een dagje lekker shoppen. Het uitgebreide winkelgebied is vrijwel geheel autovrij, zodat je ongestoord rond kunt lopen door deze groene en dynamische stad. 

Bekijk alle campings in en nabij Dortmund

Oberhausen

Ook in Oberhausen kun je goed winkelen, maar de stad heeft meer te bieden dan alleen winkels. In Schloss Oberhausen vind je moderne kunst en ook de burcht Vonden is het bezichtigen waard.

Reserveer een camping in Duitsland in Nordrhein-Westfalen

Al met al is Nordrhein-Westfalen een verrassende regio, die toeristen veel te bieden heeft. Juist de afwisseling tussen grote, moderne steden, historische straatjes en gebouwen en uitgestrekte, prachtige natuur maakt een vakantie in dit gebied zeer veelzijdig. Via Campings.nl kun je eenvoudig een camping in Nordrhein-Westfalen reserveren, zodat je zeker bent van een fijne plek.