Campings zoeken in Sauerland

CAMPINGS ZOEKEN IN SAUERLAND

Sauerland kennen we vooral van het populaire Winterberg, waar elk jaar weer talloze Nederlanders naartoe trekken voor een dagje of weekendje op de lange latten. Maar ook in de andere seizoen zijn de outdoor mogelijkheden niet zuinig. Het gebied staat bekend om zijn vele wandel- en fietsroutes. Wie hier zijn tent opzet of zijn caravan parkeert, komt hoofdzakelijk voor de natuur. En die stelt nooit teleur. Ben je dus op zoek naar rust en frisse lucht, overweeg dan een van onze campings in Sauerland. Lees meer 

Op je tweewieler door de groene heuvels

En dit afwisselende landschap met zijn glooiende hellingen is niet alleen geschikt voor de beperkte groep sportievelingen die niet vies is van een uitdaging. Behalve routes voor redelijk geoefende mountainbikers bestaan er namelijk ook veel vlakke fietsroutes. Voor degenen die het liever wat rustiger aan doen. Zo kan iedereen van de natuur genieten. Op nog geen twee uur afstand van de Nederlandse grens vier je vakantie het rustige en groene Sauerland. Hier waan je je even ver weg van de alledaagse sleur en kun je de batterij weer opladen.

Soorten campings in Sauerland

Bijna iedereen vindt wel een camping in Sauerland die helemaal naar zijn of haar smaak is. De regio mag al jarenlang toeristen van alle leeftijden en afkomst verwelkomen en dat betekent dat je in het Sauerland allerlei soorten campings vindt. Ga je op vakantie met het hele gezin? Dan kies je voor een camping die bovenal kindvriendelijk is. En wil je ook op je accommodatie zelf zoveel mogelijk in contact staan met de natuur? Ga dan voor een boerencamping of een natuurcamping.

Maar ook op een ‘gewone’ kleine camping of mini camping is het heerlijk tot rust komen en heb je vaak persoonlijk contact met de eigenaar. De meeste campings in Sauerland hebben een zwembad. En als je met je eigen camper reist, bestaan er ook voor jou voldoende mogelijkheden wat betreft camperplaatsen. Kamperen kan hier trouwens het hele jaar door. Ben jij zo iemand die graag ski’s aantrekt? Dan kun je in Sauerland ook op een wintercamping terecht.

Bezienswaardigheden in Sauerland

In dit heuvelachtige, dunbevolkte gebied vind je vooral veel kleine dorpjes die de moeite waard zijn om doorheen te struinen. Maar daar blijft het niet bij! Het gebied beschikt namelijk ook over een aantal verrassende natuurverschijnselen.

Balvergrot

Van alle grottencomplexen is deze zonder twijfel de meest imposante. De Balvergrot beschikt over de grootste ondergrondse zaal van Europa.

Attagrot

De mooiste en duizenden jaren oude druipsteengrot van Duitsland. Bewonder hier de vele stalagmieten en stalactieten. Neem wel een jas mee, want het is maar een paar graden in de grot!

Behalve al deze imposante natuurverschijnselen liggen er ook kastelen en middeleeuwse dorpjes door de hele regio verspreid. Pak de auto en trek er een dag op uit om de omgeving eens goed te verkennen. Het mooiste kasteel is Burg Altena, inmiddels al duizend jaar oud en gebouwd op een bergtop.

Boek snel een camping in Sauerland

Kies je dus voor een van onze campings in Sauerland in Duitsland? Dan ga je gegarandeerd een afwisselende vakantie tegemoet!