Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste campings in Duitsland bij een meer

De mooiste campings in Duitsland bij een meer

Duitsland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, bruisende steden en de grootste bossen , maar veel mensen vergeten de meren mee te tellen. Duitsland kent de mooiste meren, waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Je kunt ook op avontuur gaan als je meer zin hebt in iets spannends, in dit blog nemen we je mee naar de mooiste campings aan deze meren.

De mooiste campings bij een meer:

  • Camping Stein
  • Campingpark Gitzenweiler Hof
  • Knaus Campingpark Hennesee

Camping Stein - ★ ★ ★ ★ ☆

Op Camping Stein kun je zeker genieten van het prachtige meer genaamd Chiemsee; dit meer is schitterend om op te varen. Ook voor een verfrissende duik op warme zomerdagen is dit meer perfect. Vanaf de camping is het 17 minuten rijden naar de haven van Chiemsee, waar je een van de vele leuke boottochten kunt bijwonen. Of je kunt plaatsnemen op het terras van Simsee Stubn en onder het genot van een drankje of hapje van het uitzicht op het meer genieten. Op de camping zelf is er ook een restaurant te vinden; de keuken is geopend tot 19:30 uur. Op de camping zul je ook een bakker vinden, waar je 's ochtends verse broodjes kunt halen om de dag goed te beginnen. De camping is niet erg groot, maar je vindt er alle ruimte die je nodig hebt, met ruime kampeerplaatsen te midden van de prachtige natuur van Duitsland.

De Chiemsee, ook wel uitgesproken als 'Kiemsee', is een van de grootste meren van Duitsland. Het meer was oorspronkelijk zelfs groter, maar door de riviertjes die erlangs stromen, wordt het meer steeds kleiner. Dit komt doordat ze zand en stenen meenemen. Het meer is ontstaan aan het einde van de ijstijd als het bed van een gletsjer. In de Chiemsee liggen enkele eilandjes: Herrenchiemsee, Frauenchiemsee, Krautinsel en Schalch. De eerste drie eilanden vormen samen de gemeente Chiemsee. De boottochten op het meer blijven toch een grote hit. Je kunt kiezen uit verschillende tochten. Sommige varen langs de eilanden en stoppen zelfs zodat je de eilanden kunt bezoeken. Veel boottochten varen ook over het hele meer, maar dit duurt wel wat langer.

Geniet van een prachtig uitzicht op Camping Stein

Campingpark Gitzenweiler Hof - ★ ★ ★ ★ ★

Wil je graag een bezoek brengen aan de Bodensee? Dan is Campingpark Gitzenweiler Hof de perfecte camping voor jou! Op slechts 10 minuten rijden ben je er al. En als je liever in een zwembad zwemt, kun je altijd op de camping blijven, want de camping heeft een eigen zwembad en wellnesscentrum. Deze camping biedt alle denkbare faciliteiten: een restaurant, peuterbad, zwembad, afhaalmaaltijden, barbecue, snackbar, watersport, sportvelden, en zelfs honden zijn toegestaan op de camping. Je komt niets tekort op deze camping, behalve de Bodensee natuurlijk. Gelukkig ligt het meer dichtbij de camping en kun je al je vakantiedagen ontspannen aan het meer doorbrengen.

De Bodensee is een prachtig meer die je zeker gezien wilt hebben. Het meer zorgt in de zomer voor voldoende zwemplezier en schitterende zonsondergangen. In de winter behoudt het meer zijn pracht en kun je genieten van boottochten of ontspannen wandelingen langs de oevers. De boottochten zijn in de zomer ook erg aantrekkelijk, maar kunnen bij heet weer wel wat warm zijn. De Bodensee ligt in het grensgebied van Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland, wat het meer erg aantrekkelijk maakt voor toeristen. Op meerdere plaatsen kun je genieten van prachtige uitzichten op en rondom het meer. Op het eiland Reichenau bevindt zich een prachtig klooster dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Verschillende boten varen naar dit eiland of langs dit eiland, waardoor het goed bereikbaar is. Het eiland staat bekend om zijn intensieve groente- en fruitteelt, wat ook veel toeristen aantrekt, maar het wordt goed beschermd. Het zou natuurlijk zonde zijn als het wordt beschadigd.

 

De Bodensee is vanaf de camping al te zien!

Knaus Campingpark Hennesee

Ga je de Hennesee bezoeken, dan is een verblijf op Knaus Campingpark Hennesee ideaal voor jou! Deze camping ligt aan het meer. Als je slechts tien minuutjes met de auto rijdt, bevind je je in het open gedeelte van het meer. Vanaf de camping heb je direct toegang tot het meer, zij het tot het 'smallere' gedeelte. De camping bevindt zich midden in de prachtige natuur van Sauerland, waar je ook prachtige wandelingen of fietstochten kunt maken door de bossen. Een ontspannen wandeling langs het meer raden wij zeker aan, en als je 's avonds gaat, kun je bovendien genieten van een prachtige zonsondergang. De camping biedt voldoende faciliteiten, zodat niemand iets tekortkomt: een binnen- en buitenzwembad, een supermarkt, een restaurant, een snackbar, afhaalmaaltijden, een barbecue, honden zijn toegestaan en er is zelfs gratis wifi beschikbaar.

Het meer is perfect om in te zwemmen op warme dagen. Ook een wandeling of fietstocht langs het meer is ideaal voor rust en ontspanning. Op het meer worden allerlei sportactiviteiten georganiseerd, zoals kanoën, suppen en je kunt met een boot over het gehele meer varen. Ook kun je een dagkaart kopen om te vissen, maar de benodigde spullen moet je wel zelf aanschaffen. Het meer bevindt zich te midden van de prachtige natuur van Sauerland, dus je kunt je wandeling of fietstocht ook voortzetten door de bossen of over de heuvels. Langs het meer loopt al een lange route, maar voor de echte avonturiers is het geen enkel probleem om de bossen in te trekken.

Deze lijst is slechts een voorproefje van de vele prachtige campings en meren die Duitsland te bieden heeft. Of je nu opzoek bent naar watersport of een ontspannen wandeling langs het water, Duitsland heeft het allemaal. Plan je volgende reis naar Duitsland en bezoek een van de prachtige meren voor een onvergetelijk uitzicht.

Bewonder de prachtige uitzichten vanaf de boot op de Hennesee

Op Campings.nl vind je de beste verblijven voor een vakantie bij een van deze prachtige meren, dus boek nu en ga genieten van Duitsland!



Auteur: Dani