Campings aan de Chiemsee zoeken, de parel van Beieren

CAMPINGS AAN DE CHIEMSEE ZOEKEN, DE PAREL VAN BEIEREN

De deelstaat Beieren staat vooral bekend vanwege zijn stad München en wordt vaak doorkruist op weg naar Italië. Steeds meer vakantiegangers komen er gaandeweg achter dat Beieren meer te bieden heeft. De Chiemsee, ook wel het Beierse meer genoemd, is het grootste meer van Beieren. Hier is het heerlijk vertoeven. Met de zon hoog aan de hemel en de Alpen op de achtergrond is een camping aan de Chiemsee een echte verwennerij. Lees meer 

Volop watersporten

Ben je een echte zeiler of surfer? Dan zal je op dit meer niet uitgekeken raken. Door de watertemperatuur, die iets frisser is dan zuidelijker gelegen meren, zijn dit hier de populairste watersporten. In wat mindere mate wordt hier aan duiken, waterskiën en vissen gedaan. In dit meer met een oppervlakte van tachtig vierkante kilometer liggen ook nog enkele kleine eilandjes.

Soorten campings aan de Chiemsee

Verreweg de meeste campings aan de Chiemsee of Beierse zee zijn ruim opgezet en groen. Hier ben je echt even helemaal weg van alles, midden in de vrije natuur. Je kunt kiezen voor een kleine of mini-camping, of een boerderijcamping. De eigenaren zullen je het gevoel geven dat je ook hier helemaal thuis bent. Bovendien kunnen zij je vaak van nuttige tips voorzien die niet zomaar voor het oprapen liggen. Zo haal je het beste uit je vakantie!

Ga je op kampeervakantie met de kinderen? Dan kun je kiezen voor een kindvriendelijke camping. Op zo een camping aan de Chiemsee met een zwembad en andere faciliteiten, zoals een speeltuin, vermaken de kinderen zich opperbest. Wil je dat je kinderen op vakantie gemakkelijk nieuwe vriendjes kunnen maken? En wil jij zelf ook probleemloos kunnen communiceren met de vakantiegangers om je heen? Kies dan voor een camping met een Nederlandstalige eigenaar. Behalve voor een verblijf met je eigen caravan kun je natuurlijk ook voor een stacaravan kiezen.

Bekijk alle campings in Duitsland

Bezienswaardigheden rond de Chiemsee

Verblijf je op een camping aan de Chiemsee? Dan kun je je dag in, dag uit vermaken op en in het water. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje.

Slot Herrenchiemsee

Dit slot werd gebouwd ter ere van de Franse koning Lodewijk de veertiende. Het moest de Beierse variant van het paleis van Versailles voorstellen. Het slot staat midden in een natuurpark op het eiland Herreninsel in de Chiemsee.

Frauenwörth

Dit klooster vind je op een ander eiland in de Chiemsee, het Fraueninsel. Het klooster, dat alleen voor vrouwen was, werd al in de achtste eeuw gesticht en staat in het midden van een prachtige tuin met ontelbare rozen.

Een camping boeken aan de Chiemsee

Dat Duitsland een vakantieland bij uitstek is, dat wisten we al. Maar dat een camping aan de Chiemsee ons zoveel meer dan alleen waterpret heeft te bieden, is voor veel mensen nieuw. Je kunt dan ook wel zeggen dat je hier een kampeervakantie beleeft die anders is dan alle andere. Kijk nu in ons aanbod accommodaties en leg in een paar eenvoudige stappen jouw volgende avontuur vast!