Campings zoeken aan de Duitse meren

CAMPINGS ZOEKEN AAN DE DUITSE MEREN

Een kampeervakantie aan een meer is iets wat de meeste vakantiegangers wel kan bekoren. De romantische omgeving doet je helemaal ontspannen. Het prachtige en rustgevende decor zorgt ervoor dat je de batterij weer even kunt opladen. Zo kun je er daarna weer helemaal tegenaan. Het geluid van het kabbelende water en het briesje door je haar doen alle spanningen direct van je afvallen. Je zoekt je plek langs het water en opent het boek waar je nu eindelijk tijd voor hebt. Af en toe kijk je eruit op en glijdt je blik langs het wateroppervlak. Daar vermaken vakantiegangers van allerlei leeftijden zich met verschillende sporten. Op zoek naar echte stilte? Kies dan voor een kleine camping in Duitsland aan het water. Lees meer 

Watersporten

Maar ook jij kunt die sportieveling op het water zijn! Of je nu van jezelf sportief bent en dit op vakantie ook graag doet, of dat het geheel nieuw voor je is, maakt geen verschil. De Duitse meren zijn prima locaties om de stoute schoenen eens aan te trekken. Zo kun je er bijvoorbeeld waterskiën, zeilen of surfen.

De cuisine langs de meren

Goed nieuws voor alle lekkerbekken! Langs de Duitse meren kun je proeven van gerechten die je elders niet vindt. Voor deze (voornamelijk) visgerechten wordt gebruik gemaakt van de meest verse ingrediënten. Veel meren doen namelijk dienst als prima viswater. Laat de streekgerechten op een camping in Duitsland aan een meer dus niet aan je voorbijgaan. De rijke keuken is de kers op de taart tijdens je kampeervakantie.

De verschillende soorten meren

Niet elk meer is natuurlijk hetzelfde. Werp, als je op een camping aan het water wilt verblijven, dus eens een aandachtige blik in onze accommodaties. Niet alleen verschillen de meren wat betreft oppervlakte en diepte. Ook de natuur in de omgeving en het aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten zullen een rol spelen in jouw keuze.

De Chiemsee

De Chiemsee ligt in de deelstaat Beieren en wordt gesierd door een prachtig decor: de Alpen. De meeste campings zijn hier groen en ruim opgezet. Midden in het meer ligt een aantal eilandjes waar zich zelfs wat bezienswaardigheden bevinden. Wat sporten betreft, worden deze zowel op als rond het water uitgeoefend. Voor stevige wandelingen ben je hier namelijk ook aan het juiste adres.

Bekijk alle campings in Chiemsee

Het Bodenmeer

Het Bodenmeer, oftewel de Bodensee, is een kraakhelder meer. Bovendien is het nog eens een van de grootste van Europa. In omvang hoeft hij er maar twee voor zich te dulden. Het meer ligt vlakbij Zwitserland en Oostenrijk en dat betekent dat een uitstapje over de grens dus ook zo gemaakt is! Ben je een liefhebber van geschiedenis? Ook dan zit je goed. In de regio barst het van Middeleeuwse kastelen en kloosters.

Bekijk alle campings aan het Bodenmeer

Andere opties

Ook andere meren zoals de Starnberger See en de Ammersee genieten al jarenlang flinke populariteit. Veel campings aan het water zijn bovendien ook nog eens voorzien van een zwembad. Een camping aan het water in Duitsland is om verschillende redenen populair. Houd je van water maar wil je eens wat anders dan een meer? Kies dan voor een camping aan een rivier in Duitsland. Denk bijvoorbeeld aan de Eifel ten noorden van de Moezel, of een bestemming in Zuid-Duitsland.

Boek je camping aan een van de Duitse meren

Ben jij ook zo een waterliefhebber? Neem dan een kijkje tussen onze opties en boek jouw camping aan het water snel en voordelig!