Campings zoeken in Emsland

CAMPINGS ZOEKEN IN EMSLAND

Emsland is gelegen rondom de rivier de Eems, waar het gebied zijn naam ook aan ontleent. Het grenst aan het oosten van de Nederlandse provincie Friesland. Dat betekent dat je dus maar nét over de grens bent, maar er toch even helemaal tussenuit bent. Vooral voor fietsers en watersporters is Emsland een walhalla. Langs het dal van de Eems liggen ook verschillende dorpjes en steden in een afwisselend landschap. Ideaal voor gezellige, culturele uitstapjes. Lees meer 

Soorten campings in Emsland

Wat voor een camping je ook kiest, een camping in Emsland biedt je altijd een rustgevende ervaring in een bosrijke omgeving. Als campinggast heb je totaal niet in de gaten dat je eigenlijk zo dicht bij huis zit. Op een relatief kleine afstand ben je helemaal weg van de dagelijkse sleur waar je eigenlijk wat vaker aan zou willen ontvluchten. Alle campings zijn groen en verschillen alleen van elkaar in omvang en faciliteiten.

Bekijk alle natuurcampings in Duitsland

Op je tweewieler door Emsland

De regio heeft zich helemaal aangepast op het fietstoerisme. Natuurlijk kun je ervoor kiezen je eigen fiets op vakantie mee te nemen, maar tweewielers zijn ook op vele verschillende plekken te huur. De fietsroutes zijn door het hele gebied duidelijk aangegeven en makkelijk te fietsen aangezien er sprake is van weinig tot geen hoogteverschillen. Vanaf de fiets geniet je van de omgeving: bossen, weilanden en veengebieden. De mooiste fietskilometers leg je hier af!

Bekijk alle Campings in Duitsland

Watersporten

Maar fietsen is niet de enige activiteit die je hier kunt uitoefenen. Emsland is namelijk een door echte waterratten veel bezochte bestemming. Het behoeft geen uitleg dat, zeker in de warme zomermaanden, een duik in de rivier heerlijk verfrissend is. Maar behalve zwemmen kun je hier bijvoorbeeld ook waterskiën. Ook als je dit nog niet onder de knie hebt is Emsland een prima locatie om dit te gaan leren. Op diverse plekken kun je bovendien kanotochten boeken.

Bekijk alle campings aan Duitse meren

Bezienswaardigheden in Emsland

Clemenswert

Dit jachtslot, dat in de eerste helft van de achttiende eeuw werd gebouwd, is geheel in zijn originele vorm bewaard gebleven. Het slot staat op de lijst van Nationale Monumenten van Duitsland.

Natuurpark Hümmling

In dit natuurpark vind je schatten uit zelfs het prehistorische tijdperk: hunebedden. De Hüvener Mühle is een van de laatste wind- en watermolens uit heel Europa.

Meppen

In en rond deze kleine vestingstad vlakbij de Nederlandse grens is meer dan genoeg te zien en te doen. Maak een rondje in deze historische stad, bezoek het historisch museum en geniet van het waterrijke landschap in en om Meppen.

Bekijk alle campings in Nedersaksen

Camping boeken in Emsland

Op onze campings in Emsland is het dus echt genieten. Voor zowel jou als voor de kinderen bestaan er meer dan genoeg mogelijkheden. Zo kun je een dagje op het water afwisselen met een dagje op de fiets, een bezoek aan een dorp of stadje in de omgeving of het bezoek aan een van de themaparken die de regio rijk is. En dat zonder daar een enorme reis voor te hoeven afleggen. Neem nu een kijkje in ons aanbod accommodaties en vind de camping die helemaal aan jouw wensen voldoet.