Campings in Saksen zoeken

CAMPINGS IN SAKSEN ZOEKEN

De Duitse deelstaat Saksen grenst aan Tsjechië en Polen en is een veelzijdige regio waar het hele jaar door veel te beleven valt. Het middelgebergte in het zuiden van de streek is een ideale bestemming voor wintersporters, maar ook in de zomer kunnen sportievelingen hier naar hartenlust wandelen, fietsen of klimmen. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de rijke cultuurhistorie van Saksen met de vele kastelen en karakteristieke stadjes met vakwerkhuizen. Vanaf een camping in Nationaal Park Saksische Schweiz kunnen natuurliefhebbers genieten van een bijzonder landschap met een rijke fauna. Een camping in Saksen is dan ook een ideale uitvalsbasis om deze Oost-Duitse streek te ontdekken. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Saksen

Kamperen in veelzijdig Saksen

Vakantie vieren op een camping in Saksen betekent dat je kunt genieten van een gevarieerd aanbod aan natuur en cultuurhistorie. Grote, bruisende steden als Dresden en Leipzig zijn zeker een bezoekje waard tijdens je vakantie. Ook het Nationaal Park Saksische Schweiz kan vanaf de camping goed worden bezocht en is een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Hier heb je aan één dag niet genoeg, dus blijf vooral wat langer op de camping in Saksen want er is hier zoveel te ontdekken dat je je niet snel zal vervelen. Een kampeervakantie in Saksen heeft veel verrassingen in petto voor jong en oud, van een ontspannen tot een actieve vakantie, en voor natuur- dan wel cultuurliefhebbers.

Natuur, stad of allebei in Saksen

Op een camping bij Nationaal Park Saksische Schweiz geniet je van de natuur met haar bijzondere flora en fauna. Ideaal voor mensen die graag de natuur in trekken en willen wandelen, fietsen of klimmen. Bezoek je liever cultuurhistorische hoogtepunten? Dan is een camping dichterbij een stad, zoals bijvoorbeeld in de buurt van Leipzig, een aanrader. Dichtbij de stad vind je uiteraard ook een scala aan activiteiten, zoals zwembaden en andere sportfaciliteiten, en gezellige terrasjes met volop uitgaansmogelijkheden. Voor watervertier is een camping aan een meer, zoals bijvoorbeeld de Auensee, ook zeer geschikt.

Bekijk alle natuurcampings in Duitsland

Saksen ontdekken

Als je op een camping staat in Saksen, dan wil je natuurlijk ook graag de omgeving bekijken. Het aanbod van activiteiten, bezienswaardigheden en culturele hotspots is in deze streek groot, dus je komt al snel tijd te kort. Wat moet je zeker gezien hebben?

Rotsformatie de Bastei

Op de rechteroever van de Elbe vind je een rotsformatie van ruim 300 meter hoog, die door erosie in de loop der miljoenen jaren is uitgesleten tot de bijzondere vormen die het nu heeft. Een brug verbindt de verschillende rotspartijen met elkaar en biedt schitterende vergezichten over het dal van de Elbe. 

Volg de wijnroute

Saksen is een gebied waar volop druiven worden verbouwd die worden verwerkt tot heerlijke wijnen. De Saksische wijnroute voert langs de Elbe en brengt je in pittoreske dorpjes en langs wijnterrassen met prachtige uitzichten. 

Dierentuin van Leipzig

Als je in Leipzig bent dan kan een bezoekje aan de dierentuin niet ontbreken. Hier vind je meer dan 800 verschillende diersoorten. Ideaal voor een dagje uit met jongere kinderen. 

Rondje om de Auensee

Om de Auensee, een groot meer dat ideaal is voor watervermaak, loopt een oude spoorlijn. Deze historische route van bijna twee kilometer geeft een mooie blik op het meer en de omringende natuur.

Zilver in Saksen

Naast de wijnroute biedt ook de zilverroute een mooie kennismaking met de streek Saksen. Deze route voert door diverse mijnstadjes in het Ertsgebergte, waar al vele eeuwen lang zilvererts wordt gewonnen. Langs de route kun je het oude ambacht ontdekken.

Kunst en historie in Saksische steden

Een vakantie op de camping in Saksen is niet compleet zonder het bekijken van een aantal prachtige plaatsen. Naast grote, bruisende steden als Dresden of Leipzig vind je hier ook pittoreske plaatsjes waar de sfeer van de middeleeuwen nog goed voelbaar is. Er zijn veel plaatsen die het bezichtigen waard zijn, en de volgende selectie is dan ook slechts een greep uit de vele mogelijkheden. 

Kunst in Dresden

Dresden is de hoofdstaat van Saksen en is een ware metropool, die veel beroemde kunstverzamelingen herbergt uit de tijd dat de stad de woonplaats van de Albertinische vorsten was, die fanatieke verzamelaars van kunst waren. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Zwinger, de Hofkirche en de Semperoper. 

Bekijk allle campings in en nabij Dresden

Cultuurhistorie in metropool Leipzig

Leipzig is een bruisende stad waar de cultuurhistorie volop te proeven is. In Leipzig woonden de wereldberoemde componisten Wagner en Bach en je kunt hier dan ook het Bach-museum bezoeken. Daarnaast was Leipzig het podium voor de beslissende volkerenslag waarmee Europa werd bevrijd van Napoleon. 

De torens van Bautzen

Bautzen is één van de vele mooie stadjes die je in Saksen kunt bekijken. In deze stad zie je bijzonder veel torentjes, die het plaatsje een uniek karakter geven. 

Zilveren Freiberg

Freiberg wordt ook wel de zilverstad genoemd, omdat het gelegen is in het mijnbouwgebied waar zilvererts wordt gedolven. De winning van zilvererts maakte van Freiberg een rijke stad die snel groeide. De rijke geschiedenis maakt de stad zeker de moeite waard en een bezoekje is goed te combineren met de zilverroute die langs meer karakteristieke mijnstadjes voert. 

Speelgoedstad Seiffen

Gezinnen moeten zeker een uitstapje maken naar de speelgoedstad Seiffen. Dit stadje is een kuuroord in het Ertsgebergte en houten speelgoed staat hier centraal, evenals de hout-gesneden kerstversieringen die het plaatsje tot dé kerstplaats van Duitsland maakt. Het houtsnijwerk, dat bestaat uit kerstversieringen en speelgoed, is te bewonderen in het Speelgoedmuseum.

Bekijk alle campings in Duitsland

Boek een plekje op een camping in Saksen

Via Campings.nl kun je zoeken naar een leuke camping in Saksen en direct een mooie plek reserveren. Zeker wanneer je in het hoogseizoen op vakantie gaat is dat aan te bevelen, anders kan het zomaar gebeuren dat de gewenste camping al vol staat. Saksen is vanuit Nederland makkelijk te bereiken en is een prachtige en verrassende regio die erom vraagt om ontdekt te worden. Kom Saksen daarom zelf beleven op één van de mooie campings.