Campings in Hessen zoeken

CAMPINGS IN HESSEN ZOEKEN

Hessen is een Duitse deelstaat die in het midden van het land ligt. De grootste en meest bekende stad is Frankfurt am Main, maar de hoofdstad is Wiesbaden. Hessen is onder andere bekend vanwege de wijnbouw in de buurt van Wiesbaden en Darmstadt. In dit deel van Duitsland kun je heerlijk kamperen. De vele campings in Hessen zijn ideaal voor de zomervakantie maar ook in het voor- en naseizoen kun je er prima kamperen omdat het weer in Duitsland vaak net wat warmer en beter is dan in Nederland. Net als in de Nederlandse provincie Drenthe zijn ook in Hessen op meerdere plaatsen hunebedden te vinden. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Hessen

 

Vakantie in Hessen is genieten

Wanneer je je vakantie in Hessen doorbrengt kun je genieten van een veelzijdige vakantie. Je kunt lekker de natuur in trekken, er zijn veel wandel- en fietspaden in dit deel van Duitsland. Je kunt je heerlijk ontspannen in deze regio waar het minder druk is dan rond de bekende grote steden. Maar wil je een dagje shoppen dan kan dat natuurlijk ook. Frankfurt is gemakkelijk bereikbaar met de auto of per trein en ook in steden als Darmstadt, Offenbach en de hoofdstad Wiesbaden zijn leuk om te bezoeken. Je vindt in deze steden ook verschillende musea en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Veel toeristen bezoeken Hessen vanwege de vele mogelijkheden om te wandelen. Er zijn mooie parken met kilometers wandel- en fietspaden.

Kamperen in Hessen

In Hessen vind je tientallen mooie en gezellige campings voor een geslaagde vakantie. De campings in Hessen zijn gericht op verschillende doelgroepen. Zo zijn er gezellige familiecampings voor jonge gezinnen en rustige natuurcampings voor mensen die hun vakantie graag in alle rust willen doorbrengen in een mooie omgeving. De familiecampings zijn ingericht op gezinnen met kinderen. Hier vind je vaak een speeltuin en sportmogelijkheden en in veel gevallen is er ook een zwembad aanwezig. Tijdens de zomervakantie is op veel familiecampings een animatieteam werkzaam om de kinderen te vermaken zodat zij zich geen moment hoeven te vervelen. Logeer je op een natuurcamping dan geniet je vooral van de kleinschaligheid en de betrokkenheid van de campingbeheerder die zijn gasten vaak bij naam kent. 

Genieten op 5 sterrencampings in Hessen

Steeds meer campings, ook campings in Hessen, spelen in op de veranderende behoefte van hun gasten. Toeristen willen nog wel naar de camping, maar daar moeten dan wel goede voorzieningen zijn zodat ze ook op de camping een leuke vakantie kunnen doorbrengen. Zodoende investeren campingbeheerders in het luxer maken van de camping. Dit kan met een waterpark met meerdere zwembaden, een restaurant of een ruimte waar een dansavond of disco kan worden georganiseerd. Ook komen er steeds meer campings waar je een royale tipitent of een luxe stacaravan met eigen sanitair kunt huren. Een ideale mogelijkheid als je meer comfort wilt dan in een gewone tent of caravan, zoals bijvoorbeeld eigen sanitair.

Bekijk alle 5 sterrencampings in Duitsland

Bezienswaardigheden in Hessen

In Hessen vind je verschillende steden en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Ideaal om je verblijf op de camping in Hessen even te onderbreken voor een leuk uitstapje. 

Frankfurt am Main

Dit is de belangrijkste stad van de deelstaat. Frankfurt heeft een eigen vliegveld en het is het financiële hart van Duitsland. De oude binnenstad en de Dom zijn belangrijke bezienswaardigheden. 

Slot Dillenburg

Dit kasteel is in Nederland zeer bekend omdat de Vader des Vaderlands, Willem van Oranje, er in 1533 werd geboren. Het kasteel zelf is grotendeels vernietigd. In de 19e eeuw werd hier de Willemsturm gebouwd, waarin het Oranje-Nassau museum is gevestigd. 

Kellerwald-Edersee Nationaal Park

Bij de stad Bad-Wildungen vind je dit uitgestrekte park met veel beukenbossen. Hier ligt ruim 150 kilometer aan fiets- en wandelpaden waar je mooie tochten kunt maken. Het park staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Documenta

Deze tentoonstelling wordt iedere vijf jaar gehouden in de stad Kassel. Documenta wordt gezien als één van de belangrijkste tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst. Geheel kunstminnend Duitsland komt er dan ook op af, alsmede vele duizenden toeristen uit het buitenland.

Reserveer nu een mooie camping in Hessen

Heb je zin in een fijne vakantie in de groene deelstaat Hessen? Boek dan nu een gezellige camping in Hessen. Je vindt de goedkoopste en leukste campings bij Campings.nl. Je kunt de campings gemakkelijk vergelijken. Heb je jouw ideale vakantiebestemming gevonden dan kun je direct door klikken naar de website om een boeking te doen. Verzeker jezelf van een plaats op de camping en boek op tijd, vooral in het hoogseizoen zijn sommige campings snel volgeboekt.