Campings zoeken in de Eifel

CAMPINGS ZOEKEN IN DE EIFEL

Op een van onze campings in de Eifel is het heerlijk tot rust komen. Je verblijft namelijk midden in de natuur, vlakbij de rivier de Moezel. De Eifel is een wonderschoon en heuvelachtig gebied, zijn hoogste punt is ruim 700 meter. Vanuit je tent of caravan stap je zó de natuur van een nationaal park in en maak je de heerlijkste fiets- of wandeltochten. Tijdens deze activiteiten ontdek je de vele gezellige stadjes die deze regio rijk is. Boek nu een van onze campings in de Eifel en tel af naar jouw vakantie in dit prachtige stukje Duitsland! Lees meer 

De mooiste historische stadjes

De regio barst van de knusse, historische stadjes. Stadjes waar je neerstrijkt voor een heerlijk glaasje Duitse wijn en die je winnen met hun charme. Welke mag je zeker niet missen?

Monschau

Ook wel de parel van de Eifel genoemd. Behalve dat je hier ongestoord kunt ronddwalen in de oude straten, kun je ook nog zien hoe eeuwenoud vakwerk wordt uitgevoerd. Vooral het glasblazen kent hier een rijk verleden.

Trier

De alleroudste stad van Duitsland. Hier tref je vele bezienswaardigheid die stammen uit de tijd van de Romeinen. Trier werd, nog vóór het begin van de jaartelling, gebouwd in opdracht van een Romeinse keizer. Enkele oudheden staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Een regio boordevol mogelijkheden

Of je nu je vakantie viert op een kleine camping, een boerencamping, een mini camping of een luxe camping, je bevindt je altijd te midden van een rijke geschiedenis. Je hoeft niet eens te zoeken om de mooie kerken, kastelen en abdijen van de regio te vinden. En wist je dat je in de plaatsjes Daun en Gerolstein ook nog eens restanten van oude vulkanen kunt bekijken? En in Altenahr en Bad Münstereifel kun je kuuroorden met geneeskrachtige bronnen bezoeken. Verblijf je op een camping in de Eifel in Duitsland? Dan ben je in een regio boordevol mogelijkheden.

Bekijk alle campings in Duitsland

Soorten campings in de Eifel

Voor een veelzijdige kampeervakantie moet je in de Eifel zijn. Niet zo gek dus, dat je hier zoveel verschillende soorten campings aantreft. Te midden van de groene heuvels is het op een camping in de Eifel heerlijk ontspannen. Je vindt hier zowel kleine campings met alleen de nodige basisvoorzieningen, als grote campings met alle faciliteiten die elk gezinslid zich maar wenst.

Een minicamping of een natuurcamping is vooral geschikt als je gek bent op de natuur en even ver weg wilt zijn van alles. Op een kindercamping daarentegen is het wat drukker en kun je er als ouder vanuit gaan dat niet alleen jij, maar ook de kleintjes de tijd van hun leven hebben. En reis jij op de motor af naar je vakantiebestemming? Dan kun je ook nog eens kiezen voor een motorcamping, campings voor díegene die verzot is op kamperen én op motorrijden. Natuurlijk kun je ook vakantie vieren in een stacaravan, of kun je een van de vele camperplaatsen in de Eifel huren.

Luxe kamperen in de Eifel

Glamping is een relatief nieuwe vorm van kamperen. Het is kamperen, maar dan op een luxe manier. Dus in een tent of caravan met alle voorzieningen die je bijvoorbeeld ook in een bungalow zou treffen. Glamping betekent dus heerlijk midden in de natuur zijn, zonder hier qua comfort op in te hoeven leveren. De meeste campings beschikken over een zwembad.

Wijnfeesten, een ervaring die je niet wilt missen!

Het kleine riviertje de Ahr is een vertakking van de Rijn. In het dal, op de hellingen aan beide kanten rivieren vind je veel wijngaarden. In dit vruchtbare gebied vindt veel wijnbouw plaats. Zeker als je ná de zomer komt, in september of oktober, val je met je neus in de boter. Of in de wijn, beter gezegd. In bijna alle dorpen langs de Ahr worden in die periode wijnfeesten gevierd, zorg er dus voor dat je deze ervaring niet mist!