Campings in de verrassende Allgäu

CAMPINGS IN DE VERRASSENDE ALLGÄU

Deze Zuid-Duitse streek, vlakbij het Bodenmeer, had zo het decor uit een sprookjesfilm kunnen zijn. Hij heeft zijn betoverende uiterlijk te danken aan de vele meren, bossen, bergen en weilanden die het landschap domineren. Eigenlijk is de reis ernaartoe al een traktatie. Via de Duitse snelwegen kom je gemakkelijk aan bij Allgäu. Eenmaal door de regio trekkend word je elke keer weer verrast door de panoramische plaatjes. Een camping in Allgäu is dan ook als een verblijf in een sprookjeswereld. Lees meer 

Ideale uitvalsbasis voor allerlei uitstapjes

Deze sprookjesachtige streek boordevol meren, bergen, bossen en weilanden ligt ten westen van München. Hiermee heb je meteen een goede uitvalsbasis om deze stad een bezoek te brengen. Maar niet alleen München, ook andere bezienswaardigheden in deze regio kunnen niet wachten om door jou ontdekt te worden. Een camping in Allgäu is een ideale plek voor een kampeervakantie vol natuur, cultuur en vermaak voor het hele gezin.

Soorten campings in Allgäu

In Allgäu kunnen allerlei soorten vakantiegangers terecht. De meeste bezoekers komen hier voor de natuur en alle sportieve activiteiten. Dat neemt echter niet weg dat er hier ook meer dan voldoende aanbod aan familiecampings bestaat. Maar ben je op zoek naar kleinschaligere of mini-campings in de rustige, groene dalen van het gebied? Ook dan vind je bij ons zeker iets dat aan je wensen zal voldoen. De meeste campings in Allgäu zijn met zwembad.

Wandelen in een waterrijk gebied

Boek je een van onze campings in Allgäu? Dan ga je een vakantie tegemoet in een zeer waterrijk gebied. Wandelen kun je hier naar hartenlust en veel van de routes leiden je langs kabbelende beekjes en smalle riviertjes. Er bestaat bij elkaar opgeteld wel zevenduizend kilometer aan wandelpaden en de routes variëren in moeilijkheidsgraad. Op veel plekken kun je gemakkelijke routes afleggen. Des te meer je je naar het zuiden van de regio begeeft, des te meer verandert het wandelen in (berg)beklimmen.

Bekijk alle natuurcampings in Duitsland

Andere activiteiten in Allgäu

Behalve wandelen kun je natuurlijk ook op je tweewieler klimmen en per fiets de omgeving verkennen. Het is een ware traktatie om door de groene alpenweides heen te rijden. Deze veranderen in de winter trouwens in een witte omgeving en bieden dan sneeuwpret aan de wintersporters. Ook kun je hier in de zomer nog andere sporten beoefenen, zoals waterskiën en forelvissen. Zelfs surfen behoort tot de mogelijkheden.

De bezienswaardigheden van de regio

Neuschwanstein en Hohenschwangau

Deze middeleeuwse koningssloten worden jaarlijks door wel twee miljoen toeristen uit binnen- en buitenland bezocht. Je zult je ogen uitkijken. Op beide plekken geldt dat het lijkt of je zó het kasteel van een sprookjesprinses betreedt.

Lindau

Dit plaatsje wordt ook wel eens het ‘Venetië van Schwaben’ genoemd. In deze charmante plaats op een eiland in de Bodensee waan je jezelf even in mediterrane sferen.

Tegelberg

Te combineren met een bezoek aan slot Neuschwanstein. Maak een ritje per kabelbaan naar de berg en geniet van het uitzicht op het sprookjesachtige slot.

Boek een camping in Allgäu

Ook overtuigd geraakt van de schoonheid van deze Duitse regio? Boek dan bij ons eenvoudig een van de vele campings in Allgäu in Duitsland.

Bekijk alle campings in Duitsland