Genieten van het mooie Beieren op een camping in München

GENIETEN VAN HET MOOIE BEIEREN OP EEN CAMPING IN MÜNCHEN

München is een populaire en daardoor ook bekende stad in Duitsland. München ligt in het zuidoosten van Duitsland, dichtbij de grens met Oostenrijk. In München en omgeving kun je prima kamperen. Op een camping in München verblijven ook vaak mensen die op doorreis zijn naar Oostenrijk of Italië. Campings in München worden dan ook vaak gebruikt als overnachtingscampings voor één overnachting. Als je verblijft op een camping in de omgeving van München biedt dit een prima mogelijkheid om deze historische stad te bezoeken. Een camping bij München kun je het hele seizoen boeken via Campings.nl. Lees meer 

Kamperen in München is een belevenis

Als je je vakantie doorbrengt op één van de campings in München of omgeving dan is de kans groot dat je mooi weer hebt. Duitsland heeft een iets warmer klimaat dan Nederland. Het kan er in de zomer gemakkelijk ver boven de 30 graden worden. Een vakantie in München op één van de campings biedt je ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Veel mensen die gaan kamperen in de regio München nemen hun fiets mee om mooie tochten in de regio te maken.

Bekijk alle campings in Beieren

Een gevarieerd aanbod aan campings in München

Wil je je vakantie doorbrengen op één van de campings in München dan heb je volop keuze. Je kunt kiezen voor een echte stadscamping, een oase van rust te midden van het drukke stadsgewoel van het centrum van München. Ook familiecampings in München zijn erg populair. Deze kenmerken zich door voorzieningen voor kinderen zoals een zwembad of speeltuin. Zo kunnen de kinderen zich ook prima vermaken en geeft dit hun ouders de gelegenheid lekker uit te rusten. Omdat steeds meer mensen een camper bezitten, zijn er op veel campings aparte camperplaatsen beschikbaar. Vooral camperbezitters gebruiken een camping nabij München als overnachtingscamping.

Bekijk ook campings in en nabij Neurenberg

Bezienswaardigheden in München

Als je verblijft op een camping in München dan is een bezoek aan de stad zeker aan te raden. Je kunt hier onder meer de volgende bezienswaardigheden vinden.

Frauenkirche

Deze kerk is de blikvanger van de stad. De kerk werd gebouwd in de tweede helft van de 15e eeuw. Ook het interieur is zeker de moeite van het bezichtigen waard.

Sint Michaelskerk

In deze kerk uit de 16e eeuw vind je verschillende praalgraven. Onder andere Koning Lodewijk II is hier bijgezet in één van de crypten.

Stadhuis van München

Dit stadhuis werd gebouwd rond 1900 en heeft een opvallend klokkenspel.

Kastelen van de vorsten van Beieren

In de omgeving van München staan twee bekende kastelen die door de voormalige vorsten van Beieren als zomerverblijf werden gebruikt, waaronder Slot Nymphenburg en Slot Schleissheim

Kunstareaal München

Hier vind je de belangrijkste musea van de stad München op loopafstand bij elkaar. Niet minder dan 9 musea zijn hier gevestigd.

Bezoek München voor een gevarieerde vakantie

Een bezoek aan een camping in München betekent een gevarieerde vakantie voor het hele gezin. Bezoek de stad met zijn rijke historie of maak een uitstapje naar Oostenrijk, je zit immers vlak aan de grens. Een mooie tocht door de bergen is zeker aan te raden. Dit kan ook met de trein, vanuit München vertrekken diverse internationale hogesnelheidstreinen.