Campings in het Beierse Woud zoeken

CAMPINGS IN HET BEIERSE WOUD ZOEKEN

Dit Duitse natuurgebied loopt langs de grens met Tsjechië en is ook nog eens het oudste nationale park van het land. Op een camping in het Beierse woud bevind je je te midden van een bergachtig en bebost landschap met vele meren en beekjes. De hoogste top is bijna vijftienhonderd meter hoog. Het Beierse woud is geschikt voor allerlei soorten natuurliefhebbers, en is voor families die dol zijn op natuur de populairste bestemming binnen Duitsland. Op sportief gebied is er hier veel te beleven. Zo kun je er wandelen, klimmen, zwemmen en raften. In de winter wordt het natuurgebied omgetoverd tot een populair ski- en langlaufgebied. En wil je even iets anders dan natuur? Bezoek dan een van de vele kleine, authentieke dorpjes in de omgeving. Lees meer 

Soorten campings in het Beierse woud

Het Beierse woud behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van heel Duitsland. Niet zo gek dus dat je hier toeristen van alle leeftijden en uit alle uithoeken treft. En dat zie je ook terug in de campings in het Beierse woud. Ga jij voor een luxe camping die van alle gemakken is voorzien? Of trek je je liever terug op een kleine of mini-camping met niets meer dan groen om je heen? In het Beierse woud kan het allemaal.

Ook voor kinderen is het Beierse woud een uitermate geschikte bestemming. Het is dan ook niet moeilijk om hier een leuke familiecamping te vinden. Veel campings zijn voorzien van een zwembad, regelmatig zelfs overdekt. Soms worden er ook activiteiten voor de kleinsten van het gezin georganiseerd. Zo vermaken zij zich prima en heb jij je handen even helemaal vrij.

De lange historie van het Beierse woud

De regio kent een lange en bewogen geschiedenis. Zo hebben de Romeinen hier nederzettingen gesticht, maar werd het gebied vóór die tijd al bewoond door de Kelten. Dit waren de oorspronkelijke bewoners van het gebied. De voetsporen van de historische bewoners zijn op nog veel plekken in het Beierse woud terug te vinden.

Bekijk alle natuurcampings in Duitsland

De bezienswaardigheden van de regio

München

De stad van het Oktoberfest en tevens de hoofdstad van de provincie Beieren. Maar behalve het Oktoberfest zijn ook andere tradities zoals ‘Biergartens’ en de opera in stand gehouden en verenigd met het moderne leven. Hip en historisch gaan hier hand in hand.

Bekijk campings in en nabij München

Baumwipfelpfad

Op dit boomkroonpad wandel je op sommige punten zelfs wel op vijfentwintig meter hoogte! Het boomkroonpad ligt bij de ingang van het bekendste regionale dierenpark.

Tierfreigelände

In omheinde natuurgebieden kunnen wilde dieren vrij en zorgeloos rondlopen. Neem je fotocamera mee en wie weet lukt het jou om een plaatje te schieten van een wolf of een lynx!

Boek een camping in het prachtige Beierse woud

Verblijf jij in het Beierse woud op een camping? Dan kun je dus alle kanten op! De ene dag ga je wandelen, de andere dag bezoek je een stad en weer een andere dag bezoek je een attractiepark. Doordat je in je activiteiten kunt afwisselen gaat een kampeervakantie in het Beierse woud dan ook niet gauw vervelen. Boek nu bij ons de leukste campings!