VIER JE VAKANTIE OP EEN VAN ONZE KLEINE CAMPINGS IN DUITSLAND

Je begint je dag met een vers gezette kop koffie en een nog warm Kaiser broodje van de plaatselijke bakker. Bij die plaatselijke bakker is het overigens nog moeilijk kiezen ook. Die heerlijke zoetigheden die er ook lagen kun je misschien vanmiddag nog wel even afhalen, lekker als tussendoortje bij een kopje thee. Je gaat zitten in je campingstoel en geniet van het uitzicht op de zon die langzaam maar zeker het gebied verlicht en verwarmt. Lees meer 

Populaire gebieden

Populaire gebieden in Duitsland Minicampings

In gedachten maak je plannen voor de komende dag. Heb je zin om te wandelen, of misschien te fietsen. Als je je kampeervakantie aan het water viert, behoren ook watersporten nog eens tot de mogelijkheden. Maar eigenlijk is een dag op de camping ook geen straf. Midden in de rust van de natuur en om je heen niets anders dan groen. Je neemt een hap van je broodje en denkt er nog eens een keertje over na.

Rust en ruimte

Zie jij dit scenario wel zitten? Op een van onze kleine campings in Duitsland wordt dit werkelijkheid. Daar geniet je namelijk optimaal van de natuur omdat je alle rust en ruimte om je heen hebt. Op een kleine camping of minicamping in Duitsland beperken de kampeerplaatsen zich tot een klein aantal. Door deze extra ruimte heb je gedurende je hele vakantie echte privacy. In Duitsland beschikt het grootste aantal campings over een zwembad en ze hebben bovendien een kindvriendelijk karakter.

Bekijk ook alle andere kleine campings in Duitsland

Duitse gezelligheid

Op een kleine camping proef je bovendien nog eens extra van de Duitse gezelligheid. De eigenaren zijn vaak zelf aanwezig op het terrein en maken jou graag wegwijs op en buiten de camping. De andere vakantiegangers komen met precies hetzelfde doel als jij. En naast de camping vind je geen stampvolle hotels of toeristische plaatsen, maar juist bewoners van kleine, plaatselijke dorpjes. En zoek je naar Nederlandse gezelligheid? Kies dan voor een van de kleine campings in Duitsland met een Nederlandse eigenaar.

Bekijk alle campings in Duitsland met een Nederlandse eigenaar.

Duitsland waterland

Velen zijn er niet van op de hoogte dat Duitsland een erg waterrijk land is. Het is dus prima mogelijk om bij onze oosterburen een vakantie aan water door te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een meer zoals de Bodensee, of een camping aan de Oostzee. Daar geniet je van het kustgebied met zijn uitgestrekte duinen, en kun je ook een van de Duitse eilanden bezoeken. Maar vergeet ook de Moezel niet. De schilderachtige wijnlandschappen die langs deze rivier zijn gelegen zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

De Rijn: hét ingrediënt voor een romantische vakantie

Kleine campings aan de Rijn in Duitsland bieden nog eens een extra dimensie aan het begrip ‘kampeervakantie aan het water’. De oevers langs de Rijn staan bekend als de meest romantische plekjes in het hele land. Tijdens een wandeling in een van de karaktervolle dorpen langs de Rijn voel je je alsof je zó een sprookjesboek bent ingelopen. De traditionele en kleurrijke huisjes maken het plaatje helemaal compleet.

En wil je wat anders dan een kampeervakantie aan het water? Ook dat is geen probleem. Kies bijvoorbeeld voor een bergachtig gebied als de Harz of zet je tent op in de Eifel. In Zuid-Duitsland wordt het landschap grilliger. Daar is de kleine camping waar je verblijft de uitvalsbasis voor uitdagende fiets- en wandeltochten. Met een kaart in je hand en een goedgevulde rugtas ga je dagelijks het avontuur aan.