Campings zoeken in Odenwald

CAMPINGS ZOEKEN IN ODENWALD

Odenwald is zo een typische bestemming waar je eigenlijk nooit bij stilstaat. Een gebied dat onbekend in de oren klinkt en we er ons om die reden niet in verdiepen. En dat terwijl Odenwald de perfecte plek is om in een landelijke omgeving even helemaal te kunnen ontspannen. Het heuvelachtige en beboste gebied is vooral populair onder wandelaars en motorrijders, maar wil je hier met kinderen heen dan kun je ook prima uit de voeten! Er zijn diverse campings in Odenwald. Lees meer 

Tienduizend kilometer wandelpaden

Het Odenwald is een laaggebergte en dat is goed nieuws als je van outdoor activiteiten houdt, maar geen al te uitdagend niveau wilt. Zo ben je tijdens je vakantie lekker bezig zonder jezelf te vermoeien. De hoogste top is 628 meter, prima te bewandelen dus. Tussen de groene heuvels en de vele kleine dorpjes ligt wel meer dan tienduizend kilometer aan wandelpaden. Verblijf je op een camping in Odenwald? Neem dan een paar stevige stappers mee!

Soorten campings in Odenwald

In deze regio vind je veel kleinschalige campings. Hier kom je helemaal tot rust en voel je je één met de natuur. Je stapt ’s ochtends je tent uit en het eerste wat je ziet, is groen. Met een echt Duits Kaiser broodje en vers kopje koffie in de hand kan je dag niet beter beginnen. Maar ook vind je hier familiecampings. De ideale uitvalsbasis voor een gebied dat rijk is aan activiteiten die leuk zijn voor de kleinste gezinsleden. Odenwald Camping Park is een van de bekendste familiecampings van het gebied, van alle gemakken voorzien.

Odenwald: groen te midden van grote steden

Odenwald ligt in het westen van Duitsland, omringd door grote steden als Mannheim, Heidelberg en Frankfurt am Main. Stuk voor stuk plaatsen die leuk zijn om een dag door te brengen. Althans, als je eens een keer behoefte hebt aan die drukte. Heidelberg met zijn oude centrum geeft je daarentegen wel een authentiek gevoel. De vakwerkhuizen en het indrukwekkende slot maken deze eeuwenoude stad een plek die zich moeiteloos van andere onderscheidt.

Bekijk alle natuurcampings in Duitsland

Andere bezienswaardigheden in Odenwald

Verblijf je op een van onze campings in Odenwald, dan kom je er al gauw achter dat het in deze rustige regio barst van de bijzondere plekken.

Zwingenberg

Het oudste stadje van de regio. Beleef hier hoe het moderne leven zich heeft ontwikkeld binnen de eeuwenoude stadsmuren.

Waldbrunn

Een klein dorpje dat nationaal bekend staat als kuuroord. Hier kun je je longen eens goed voorzien van een portie frisse lucht. Het ligt midden in een natuurpark en doet je even helemaal ontspannen. Verder vind je in de regio talloze kastelen, grotten en musea die je een inkijkje geven in de historie en de ontwikkeling van Odenwald. Ook voor kinderen is er genoeg vertier. Zo kun je samen met je gezin een dierentuin bezoeken. En een druipsteengrot vinden de meeste kinderen ook erg spannend!

Een camping in Odenwald voor iedereen

In Odenwald op de camping staan is dan ook een leuke ervaring voor ieder gezinslid. Je kunt je dagen vullen door heerlijk te wandelen in de natuur, of je pakt de auto naar een van de nabijgelegen trekpleisters. Trekpleisters waarbij van massatoerisme gelukkig geen sprake is. Vind nu op onze pagina dé leukste campings in Odenwald!

Bekijk alle campings in Duitsland