Campings zoeken in de Harz

CAMPINGS ZOEKEN IN DE HARZ

Het Harzgebergte is misschien wel een van de mooiste natuurgebieden van onze oosterburen. Vanuit Nederland kom je binnen een paar uur aan op deze bestemming die door zijn fascinerende natuur haast on-Duits aandoet. Het is het noordelijkste middelgebergte van het land en kenmerkt zich door de vele loof- en naaldbossen. Verspreid door dit gehele rotsachtige, beboste gebied vind je veel middeleeuwse stadjes. In combinatie met de omringende natuur zorgt dit voor een schilderachtig plaatje. Een camping in de Harz in Duitsland is een vakantie anders dan anders! Lees meer 

Harz: een echte outdoor bestemming

Of je nu gek bent op wandelen, fietsen of paardrijden, in dit veelzijdige gebied kan het allemaal. Je sportkleding kan dus mee de koffer in! Je zult niet genoeg krijgen van de vele tochten die je hier kunt maken, want de natuur trakteert je keer op keer op prachtige plaatjes en bijzondere uitzichten. De routes leiden je langs berggebieden, stuwmeren en kleine beekjes. In deze bossen zijn vroeger ook veel Duitse sprookjesverhalen ontstaan.

Bekijk alle campings in Duitsland

Soorten campings in Harz

In deze regio bestaan volop activiteiten voor het hele gezin. Het zal je dan ook niet verbazen dat er voldoende familiecampings te vinden zijn. Maar behalve op een van alle faciliteiten voorziene camping kun je natuurlijk ook kiezen om te gaan kamperen op een kleine camping of een natuurcamping. Dergelijke campings in de Harz staan voor rust en kleinschaligheid.

Na een actieve dag in de natuur vind je op veel campings de gelegenheid om aan het eind van de dag even heerlijk te ontspannen. De meeste campings in de Harz beschikken namelijk over een zwembad. Zo kun je elke dag even heerlijk bijkomen en je spieren laten ontspannen. Of als sportieveling nog een paar baantjes trekken natuurlijk! Zie jij een camping in de Harz wel zitten maar mis je tijdens je vakantie toch vaak Nederland? Dan kan een camping met een Nederlandse eigenaar je helpen om je hier nog meer thuis te voelen.

De bezienswaardigheden van de regio

Behalve dat je hier heerlijk kunt wandelen en fietsen, zijn de betoverende middeleeuwse plaatsjes de grootste trekpleister van de omgeving. Veel ervan staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Goslar

In de middeleeuwen hadden veel keizers in deze plaats hun paleis. Hier kun je nog steeds veel overblijfselen van zien. Ook vind je in Goslar het grootste netwerk aan vijvers en grachten ter wereld.

Quedlinburg

Deze ruim duizend jaar oude stad is een echte vakwerkstad. De tweeduizend vakwerkhuizen zijn in de loop der tijd goed bewaard gebleven. In de binnenstad vind je tevens veel gezelligheid door de vele cafés, restaurantjes en winkels.

Een camping in de Harz in Duitsland is kortom een vakantie voor de sportievelingen, maar ook zeker voor degenen die zich interesseren voor geschiedenis. Overblijfselen uit de verre geschiedenis is vaak niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan een vakantie in Duitsland. Verblijf je in het Harzgebergte? Maak dan ook zeker van de gelegenheid gebruik om eens een dagje ‘terug in de tijd’ te gaan. Op onze pagina vind je de leukste campings in de Harz.