Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 3 leukste camperroutes van Duitsland

De 3 leukste camperroutes van Duitsland

Duitsland wordt steeds populairder voor de zomervakantie voor Nederlanders en dat is niet zo verwonderlijk. Onze oosterbuur heeft een enorme variëteit te bieden aan bestemmingen maar het blijft vertrouwd ondanks dat het er al na een paar uurtjes rijden echt buitenlands gaat uitzien. In het hele land zijn er leuke campings waar je kunt vertrouwen op Duitse kwaliteit voor een redelijke prijs. Uiteraard kan je er ook met de camper op uitgaan om veel van het land te zien. Hieronder staan een aantal leuke camperroutes in Duitsland.

De 3 leukste camperroutes van Duitsland

Wat zijn de leukste camperroutes van Duitsland? Hier vind je 3 prachtige opties voor een camperroute door Duitsland. Er zijn voldoende campercampings in Duitsland te vinden.

1. De Duitse Alpenroute

De Alpen in Beieren behoren niet tot de hoogste maar blijven indrukwekkend voor iemand uit een land dat zo plat is als het onze. Het is van het grootste belang dat je materiaal in orde is en jij ook enige ervaring hebt in het hanteren van je camper in de ontelbare haarspeldbochten op hoog niveau. Dan kan je een prachtige rit tegemoetzien die 450 kilometer lang is. De route begint bij Lindau en eindigt in Berchtesgaden, in Beieren.

Onderweg kom je onvergetelijke landschappen tegen en kristalheldere bergmeren. Kastelen en burchten zijn er in overvloed langs de route evenals kuuroorden en gezellige dorpjes. Tot de hoogtepunten van de route behoren de Zugspitze die bijna 3.000 meter hoog is en slot  Neuschwanstein. Dat kasteel is gebouwd in opdracht van de excentrieke koning Ludwig II en is ongelooflijk mooi. In Beieren is het eten uiteraard overvloedig en hoort daar een grote pul bier bij.

2. De Duitse wijnroute

Hou je van die frisse Duitse Riesling? Dan is de Duitse wijnroute zeker een goede optie voor jou. De route is ongeveer 100 km lang en loopt via het Deutsches Weintor in Schweigen-Rechtenbach aan de Franse grens dwars door de Pfalz naar Bockenheim in de deelstaat Rijnland-Palts. Een korte route dus, maar wel een om van te genieten. In het voorjaar bloeien hier de amandelbomen in hun volle roze pracht.

In de zomer is dit gebied op en top romantisch door de prachtige tuinen die dan in volle bloei staan. De wijnstokken zijn dan bijna klaar om geoogst de worden. Langs de hele route zijn er proeflokalen waar je de lekkerste wijnen kan proberen. Geniet dan ook op je gemak van de route want uiteraard ga je niet met wijn op weer achter het stuur.

3. Van de Eifel naar de Rijn

Deze route is eveneens niet erg lang en je blijft in de buurt van de grens, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Monschau wordt de parel van de Eifel genoemd en na een bezoek aan het stadje zal je dat zeker beamen. Dan gaat het richting Trier met de befaamde Porta Nigra, het grootste Romeinse bouwwerk dat nog bestaat in Duitsland. Het historische Trier heeft ook een ijscultuur die niet onderdoet voor de Italiaanse. De volgende bestemming is Heidelberg met het gelijknamige slot dat het meest romantische van Duitsland wordt genoemd. De tocht eindigt in Frankfurt am Main. Deze plaats is ideaal om een tochtje te maken op de machtige Rijn. Dan kan je ook de Lorelei bewonderen, de 132 meter hoge rots uit de sage.

Bekijk ook: Alles wat je moet weten over de milieusticker van Duitsland; de Umweltsticker