Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Goedkoop op vakantie in Duitsland aan de Moezel

Wil je er een paar dagen tussen uit, maar niet te ver reizen en de reis ook niet te kostbaar maken? Na 3,5 uur in de auto vanaf Utrecht ben je in het hart van de Moezelstreek in Duitsland. Een compleet ander beeld dan in ons platte landje. Het gebied is een uitloper van de Vogezen. Weliswaar is het heuvelachtig maar ook vriendelijk om de wandelen of te fietsen. Door de heuvels kronkelt zich de rivier die dezelfde naam heeft als de regio.

Goedkoop op vakantie in Duitsland aan de Moezel

De Moezel heeft een soort mini-klimaat wat de streek geschikt maakt voor de teelt van druiven. De Romeinen brachten de wijnbouw naar deze streek en overal zijn er nog oude wijngaarden. Via de Moezel ging de wijn (meestal wit) op transport door heel Duitsland. Langs de rivier liggen vele pittoreske dorpjes waar de wijn en andere producten werden ingeladen. Deze liggen nog steeds te schitteren in de zon en zijn de moeite van een bezoek waard.

Waar voor je geld

De Moezel heeft veel te bieden en is een populair vakantiegebied in Duitsland zonder dat er gesproken kan worden van massatoerisme. Er zijn veel goede campings in overvloed. De kwaliteit is uitstekend, zoals we van onze Duitse buren gewend zijn. Als je de mogelijkheid hebt om buiten het seizoen te komen, zijn de prijzen alleszins schappelijk. Ook in de horeca zijn de uitgebreide Duitse maaltijden betaalbaar te noemen. Hou je van witte wijn, dan zit je hier goed, maar uiteraard is bier ook overal te krijgen.

Wat is er verder te doen aan de Moezel?

De Moezel kronkelt door de regio’s Rijnland-Palts en Saarland. Wat is er allemaal te doen in de Moezelstreek? Hieronder een aantal tips.

Burchten

Met al die heuvels en handel is het logisch dat overal op strategische plekken kastelen en burchten werden gebouwd ter bescherming of juist om met tolheffing een slaatje te slaan uit de plaatselijk rijkdom. Veel van de burchten bestaan nog en worden de mooiste van Duitsland genoemd. Ben je meer geboeid door ruïnes dan zit je ook goed. In de loop der eeuwen overleefden niet alle kastelen de roerige tijden en de resten hebben altijd een bijzondere sfeer.

Trier

Dit is de oudste stad van Duitsland en het heeft duidelijke Romeinse roots. Dat begint al met de Porta Nigra waardoor je de stad binnenkomt. De zwarte poort dateert uit het jaar 170 en is wellicht het bekendste bouwwerk in Trier. Het centrum van de stad bestaat uit echte vakwerkhuizen en de Dom moet je beslist niet overslaan. Trier is uitstekend ter voet te bewonderen. Je kan tegenover de Porta Nigra je auto kwijt op een grote parkeerplaats. Vergeet ook niet te genieten van een echt Duits ijsje, groter dan je in ons land ziet en welverdiend na een dag op ontdekkingstocht te zijn geweest. 

Wijngaarden aan de Moezel

Aan beide oevers van de Moezel zijn er heuvelachtige gebieden. Steile oever zijn uitermate geschikt voor de wijnbouw. Je ziet dan ook overal druiven staan. De wijngaarden hebben meestal een proeverij en je kan er ook een flesje kopen als souvenir. Er zijn ook speciale wijndorpen, zoals Kröv. Het centrum daarvan bestaat uit talrijke kleine restaurantjes waar je de maaltijd goed kan laten smaken met een plaatselijke wijn. Boek een rustige camping in de buurt en trek erop uit.

Reis je met de camper? Bekijk hier dan de leukste camperroutes van Duitsland.