CAMPINGS MET SAFARITENTEN IN DUITSLAND

Safaritenten zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Bij het woord safari denk je waarschijnlijk direct aan wilde dieren. Geen zorgen, in Duitsland kom je geen tijgers en neushoorns tegen. Maar wel betekent een safaritent kamperen op een avontuurlijke manier. Safaritenten worden gezien als een vorm van luxe kamperen, oftewel glamping. Hoewel in Duitsland het aanbod aan campings met safaritenten niet zo heel breed is, hebben wij er toch een aantal voor je op een rijtje kunnen zetten. Je vindt deze tenten vaak terug op de wat kleinschaligere campings en bijzondere locaties. Je kunt dus nagaan dat je met het verblijf in een safaritent in Duitsland meteen een originele vakantie te pakken hebt. De accommodatie biedt je net dat beetje extra. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Duitsland Campings met safaritenten

Populaire gebieden

Populaire gebieden in Duitsland Campings met safaritenten

Geïnspireerd door Zuid-Afrika

Het kamperen in safaritenten is geïnspireerd door de tenten die je in Zuid-Afrika veel ziet. Daar worden de tenten gebruikt door toeristen die meerdere dagen in een nationaal park verblijven. En dus wel die wilde dieren om zich heen hebben. Safaritenten hebben bovendien altijd een kleur die helemaal opgaat in de kleuren van de omgeving. Met een safaritent in Duitsland kun je dit gevoel een klein beetje nabootsen. Om nóg dichter bij dat gevoel van avontuur te komen, kies dan voor een safaritent in Zuid-Duitsland: het meest ruige gebied van het land.

Bekijk alle campings in Duitsland

Wat is een safaritent precies?

Een safaritent is een extra ruimte tent die op een degelijke, maar moderne manier is ingericht. Je vindt in de tent meer dan genoeg gebruiksvoorwerpen die jouw verblijf op de camping nóg makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide keukeninventaris. En je eigen sanitaire voorzieningen. De badkamer delen met andere vakantiegangers is met het huren van een safaritent dus niet meer nodig.

Behalve dat een dergelijke tent vanbinnen over allerlei gebruiksgemakken beschikt, zijn er ook aan de buitenkant nog wat extra’s op te merken. Zo hebben de meeste safaritenten een overdekte houten veranda. Zo lijkt hij een beetje op een bungalow. Mocht het onverhoopt een keer slecht weer zijn, dan kun je alsnog buiten zitten.

Bekijk alle 5 sterren campings in Duitsland

Slapen zoals in je eigen bed

Ook hoef je je geen zorgen te maken om je nachtrust. Het bed in je safaritent heeft namelijk behoorlijk veel weg van het bed dat je thuis zelf ook hebt staan. Meestal slaap je in een safaritent namelijk in een boxspring. Het slaapgedeelte is vaak ook nog eens afgescheiden van de rest van de ruim opgezette tent. Reis je met meerdere personen, bijvoorbeeld met je gezin? Dan is wederom elk slaapvertrek te scheiden van de rest van de tent.  

Bekijk alle luxe campings in Duitsland

Koken zoals in je eigen keuken

We hebben het al eerder genoemd, de meeste safaritenten beschikken over een behoorlijk goed uitgeruste keuken. Een fijne bijkomstigheid als je graag bezig bent met gezondheid en voeding. Je merkt dat je op veel andere campings als gevolg van de beperkte mogelijkheden makkelijker en dus automatisch ongezonder eet. Dat is bij het verblijf in een van onze safaritenten in Duitsland helemaal niet nodig. Doe je boodschappen dus op de lokale markt en tover ’s avonds een diner op tafel waar iedereen zijn vingers bij aflikt!

Reserveer snel je camping met safaritent in Duitsland

Ook op zoek naar avontuur en luxe midden in de Duitse natuur? Dan heb je de oplossing nu gevonden! Boek nu eenvoudig een safaritent in het veelzijdige Duitsland!