Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Skåne zoeken

Skane is een provincie in het zuidelijkste puntje van Zweden. Veel mensen die op een autovakantie gaan in Zweden, rijden dit eerste deel van Zweden voorbij, maar dat is zeker niet de bedoeling, want Skane is echte de moeite waard! De provincie biedt namelijk nationale parken, wandel- en fietsroutes, leuke stadjes en vele andere bezienswaardigheden. Skane biedt veel verschillende plekken waar jij je tent kunt opzetten. Het maakt dus niet uit wat voor soort vakantieganger je bent! Voor een relaxte vakantie met gegarandeerd een topcamping kies je voor Skane! Meer lezen
Campings in Skåne zoeken
1 Campings
1 Campings
Plaatsen in Skåne

Kamperen in Skane

Skane biedt vele faciliteiten voor kampeerders. Zo bieden veel campings een centrale keuken met verschillende kooktoestellen om het kampeerders zo makkelijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan ovens, magnetrons en een afwasmachine. Daarnaast heeft deze provincie de meeste zonuren van heel Zweden. De dagen zijn dus lekker lang! Ook voor sportliefhebbers is er genoeg te doen. Je kunt wandelen en fietsen, maar er zijn ook minder voor de hand liggende opties. Denk aan vissen, kanoën en golfen.

Soorten campings

In Skane vind je natuurcampings dichtbij nationale parken. Je camping ligt dan midden in de natuur, maar binnen enkele minuten sta je zelf in een nationaal park voor een lekkere wandeling in één van de mooiste natuurparken van Zweden. Ook strandcampings vind je in Skane. Een groot deel van de provincie heeft namelijk een kustlijn, alleen het noorden van de provincie ligt aan het vasteland. Veel campings liggen dichtbij elkaar en daardoor is Skane ook erg geschikt voor een vakantie waarbij je verschillende soorten campings wil bezoeken.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Nationale parken

In Skane vind je veel nationale parken. In park Söderasen vind je een van de hoogste punten van Skane. Hiervandaan heb je een indrukwekkend uitzicht. Park Stenshuvud is geschikt voor zowel de strandliefhebber als voor de avonturiers. Het bevat mooie stranden, maar ook tal van wandel- en fietsroutes. Park Smygehuk bestaat uit een heidevlakte en ook dit park heeft stranden. Voor een prachtig uitzicht beklim je de vuurtoren op het strand. Dit geeft je een uitzicht over de kilometerslange kustlijn.

Ales Stenar

Ales Stenar is een raadselachtige bezienswaardigheid dat jaarlijks vele bezoekers trekt. Het bestaat uit 59 grote stenen die zijn geplaatst door de Vikingen. Onderzoekers zijn het nog steeds niet met elkaar eens wat deze stenen precies zijn en waarvoor ze werden gebruikt. Er zijn mensen die denken dat de stenen dienden als grafmonumenten, maar anderen denken dat de stenen dienden als een soort klok waaraan de Vikingen konden zien hoe laat het was.

Kullaberg

Kullaberg is een schiereiland dat bij de provincie Skane hoort. Op dit eiland vind je vooral indrukwekkende natuur zoals natuurreservaten, unieke vegetatie en veel grotten en afgronden. Er zijn verschillende wandelroutes die je langs al het moois van dit eiland leiden.

Ongerepte natuur en stranden in Skane!

Voor een kampeervakantie met uitdagingen en woeste natuur kies je voor een camping in Skane. Het gebied heeft een rijke geschiedenis doordat de Vikingen hun sporen hebben achtergelaten. Mooie wandel- en fietsroutes leiden je langs al het moois dat Skane je te bieden heeft. Vooral voor de natuurliefhebber is Skane een perfecte vakantiebestemming. Boek daarom nu een van de vele campings in Skane en geniet van een relaxte vakantie.