Campings in Oslo zoeken

CAMPINGS IN OSLO ZOEKEN

Op zoek naar een voordelige vakantie naar de hoofdstad van Noorwegen? Kijk dan eens naar leuke campings in Oslo. Oslo wint steeds meer aan populariteit. De stad is vol energie. Je kunt er prachtige bezienswaardigheden bezoeken zoals het Operahuis, Fearnley Museum en het Astrup, terwijl je tegelijkertijd een sterke verbinding houdt met de prachtige Noorse natuur. Een vakantie op een camping in Oslo staat garant voor een reis vol cultuur, plezier en bijzondere natuur. Je kunt de wilde Noorse natuurgebieden ontdekken, maar dan met de voordelen en comfort van een bruisende stad. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Oslo

Campings in de natuur rondom Oslo

Op de vele campings in de buurt van Oslo geniet je van een verfrissende verbondenheid met de natuur. Er is geen enkele andere Europese hoofdstad waar je zo dichtbij de woeste natuur bent. De stad werd niet voor niets uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad van 2019. Ze doen er in Noorwegen namelijk alles aan om de prachtige natuurgebieden zo veel mogelijk te behouden en vervuiling tegen te gaan. Dit zorgt ervoor dat je geweldige campings hebt die zowel midden in de natuur zijn als dichtbij de grote stad. Het is de perfecte combinatie voor een heerlijk ontspannen avontuur.

Bekijk alle campings in Noorwegen

Groene stad

Oslo ligt midden in de verbluffende natuur: tussen de 107 kilometer lange Oslofjorden en beboste heuvels in. Vanaf jouw camping bij Oslo kijk je uit over de groene bossen rondom de hoofdstad. In- en nabij Oslo zijn tal van leuke campings om uit te kiezen. Vanuit deze campings ben je in een oogwenk in het stadscentrum. Ook de stad zelf is een waar feest voor natuurliefhebbers. De stad is behoorlijk groen, overal zijn bossen en parken waar je lekker kunt ontsnappen aan de drukte. Je kunt er heerlijk picknicken en bijkomen van alle bezienswaardigheden die je in de stad bezocht hebt.

Compact stadscentrum

Het centrum van Oslo is zowel te voet als per fiets makkelijk te verkennen. Dankzij het goed geregelde openbaar vervoer heb je nooit een auto nodig en kun je je gemakkelijk verplaatsen door de stad heen. Oslo is dan ook een goede bestemming voor een korte citytrip. De meeste highlights van de stad bevinden zich op kleine afstand van elkaar. In een weekend of midweek kun je al erg veel van het groene Oslo bewonderen. Een camping net buiten de stad is de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingsreis.

Bezienswaardigheden

In de omgeving van Oslo is van alles te doen en te bezichtigen. Behalve natuurlijk de geweldig mooie natuur in en nabij Oslo, zijn er tal van historische monumenten en bezienswaardigheden om te bezoeken. In Oslo bevinden zich meer dan 50 verschillende musea. Kunstliefhebbers kunnen er dagenlang rondstruinen door de musea met tientallen verschillende onderwerpen en collecties. Echte hoogtepunten zijn het Nationaal Museum en het Munch Museum, maar ook de vele galerieën in de stad zijn een bezoekje meer dan waard.

Karl Johans gate

Een andere mooie bezienswaardigheid is de winkelstraat Karl Johans gate. Wanneer je deze lange straat helemaal afloopt kom je langs verschillende indrukwekkende bouwwerken. Zo bevinden zich de Universiteit van Oslo, de Tostrupgården en het Koninklijk paleis langs deze lange straat. Oslo is erg geliefd over cultuurliefhebbers. De stad is namelijk het tehuis van een paar van de meest prestigieuze cultuurinstellingen van Noorwegen. Je kunt er de meest hoogstaande opera-, ballet- en theatervoorstellingen bijwonen.

Muziek

Ook muziek is een erg belangrijk onderdeel van de identiteit van de Noorse hoofdstad. Ieder jaar worden er duizenden concerten en optredens georganiseerd in clubs, bars en op festivals. De concerten variëren van muziekgenre, van popmuziek tot heavy metal en klassieke muziek. In en rondom de stad worden regelmatig grote muziekfestivals georganiseerd waar internationale sterren hun kunsten komen vertonen. Wie de zomer in Oslo spendeert kan niet anders dan een aantal sfeervolle concerten meemaken.

Ontdekkingsreis vanaf de camping

Vanaf de camping kun je gemakkelijk alle bezienswaardigheden van Oslo bereiken. Het openbaar vervoer rijdt de hele stad door en brengt je goedkoop en gemakkelijk naar je bestemming toe. Wanneer je graag de omgeving en natuur rondom Oslo wil verkennen kun je ervoor kiezen om met een speciale tour mee te gaan. Veel van de campings in Oslo fungeren als vertrekpunt van mooie rondreizen door het gebied. Onder begeleiding van een gids trek je dan door de wilde bossen en Fjorden en ontdek je de ruige Noorse natuur.