Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen in Slovenië; dit zijn de hotspots

Kamperen in Slovenië; dit zijn de hotspots

Veel van de voormalige Oostbloklanden zijn tegenwoordig favoriete vakantiebestemmingen. Vaak is het er een stuk goedkoper dan de traditionele vakantielanden. Daarnaast is het altijd interessant om nieuwe, opkomende landen te ontdekken voordat het massatoerisme worden zijn intrede doet. Net als Kroatië is Slovenië een pracht locatie om te ontdekken. Van de levendigheid van Ljubljana tot aan de serene rust en oneindige natuur in het Karstgebergte. Slovenië is namelijk meer dan het geboorteland van Melania Trump. Hier zijn de hotspots voor de kampeerder die je absoluut niet mag missen.  Rustiek kamperen in Slovenië begint in ieder geval hier.

Meer van Bovinj

Mooie plekjes vinden in Slovenië is een kunst op zich, maar als het je lukt hebt je een vakantie om nooit te vergeten. Een van de onbekende pareltjes voor de kampeerder is dan ook zonder twijfel het Meer van Bovinj in het Nationale Park Triglav. Het wordt niet voor niets het mooiste meer van Slovenië genoemd. Campings zijn hier schaars en het is absoluut aan te raden om van te voren informatie in te winnen over de beschikbaarheid. Reserveren is vaak niet mogelijk en dus moet je vaak domweg geluk hebben. Een van de aanraders rondom het meer van Bovinj is Camping Zlatorog Bohinj. Het nabij gelegen meer is helderblauw en is omgeven door de Julische Alpen. Verwacht geen overdreven luxe camping, in die zin dus minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Wil je een kampeervakantie echter combineren met een extreem mooie natuurlijke omgeving dan is dit een waar paradijs. Honden zijn welkom en er is een goed restaurant aanwezig op de camping..

slovenie

Bekijk alle campings in Slovenië

Camping Triglav

In hetzelfde Nationale Park Triglav bevindt zich een andere camping, namelijk Camping Triglav. Deze camping ligt in de Trenta-vallei, onder Triglav, in het hart van het nationale park Triglav. In deze unieke vallei langs de rivier de Soča kun je de schoonheid van berglandschappen bewonderen en naar hartelust van de natuur genieten.

De schoonheid van Trenta verbaast alle bezoekers, veelbelovende onvergetelijke avonturen wachten hier op de actieve kampeerder. Er is voldoende aandacht voor ontspanning en openluchtrecreatie op wandel- en bergpaden, langs de rivier de Soča of op een fiets. Een vakantie midden in de natuur, een authentiek avontuur in een groene oase.

Kamp Vrhpolje

Kamp Vrhpolje is een kleine familiecamping en ligt in de Vipavavallei bij een oude wijnboerderij. Aan alles is de kleinschaligheid van deze camping te herkennen. Hier kom je voor je rust, om de wijngaarden te bekijken en eventueel te bezoeken. Camping Vrhpolje ligt midden in de bekendste wijnstreek van Slovenië en is het ideale vertrekpunt om het authentieke Slovenië te ontdekken. De camping kent geen afgebakende standplaatsen, maar met slechts 15 staanplaatsen zit je elkaar echt zelden in de weg. De camping beheert haar eigen wijngaard en bij aankomst wordt je welkom geheten met een fles wijn uit, letterlijk, eigen tuin.

Zalec

Als je op zoek bent naar een uniek gebied in Slovenië voor je vakantieplannen, dan is de kans groot dat je uiteindelijk in Zalec terecht zult komen. Dit gebied combineert al het goede en mooie van het land in een regio. Het is de regio van de Julische Alpen, maar ook het gebied wat bekend staat om de biercultuur. Puur bourgondisch dus. Die liefde voor bier gaat zover dat de inwoners van de plaats Zalec een actie hebben gehouden om een heuse bierfontein te realiseren. Behalve allerhande zaken die het leven en het verblijf veraangenamen, is Zalec in de eerste plaats een goede startlocatie om kennis te maken met het land. De gastvrijheid van de lokale bevolking is hartverwarmend, je voelt je direct welkom.

Het gebied is bij uitstek geschikt voor familievakanties dankzij de vele campings die het gebied rijk is. Bijvoorbeeld Camping Danica. De camping biedt plaats aan maar liefst 800 gasten en is gelegen in het hart van de Julische Alpen aan de rivier Sava. Het meer van Bohinj ligt in de buurt van het 4.5 ha tellende campingterrein. Ondanks de ruime opzet is de camping opvallend rustgevend en staat de ontspanning centraal.

Bekijk alle campings