Campings in Zuid-Bohemen zoeken

CAMPINGS IN ZUID-BOHEMEN ZOEKEN

Zuid-Bohemen is het gebied onder Praag tot aan de grens met Oostenrijk. Het is een erg populair vakantiegebied en dat is ook helemaal niet gek. Het gebied bevat vele bossen, schattige meertjes en mooie cultuur. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Zuid-Bohemen

Activiteiten

Het gebied is een geschikte vakantiebestemming, omdat er veel sportactiviteiten te doen zijn. Er zijn een flink aantal campings te vinden in dit gebied. De meeste van deze campings beschikken over meerdere opties die je kan doen, wat betreft sportactiviteiten. Er zijn mooie wandelpaden, die voor de wandelliefhebbers een top vakantie opleveren, maar ook voor de fiets- en zwemliefhebbers is er een hoop moois te vinden.

Het Boheemse woud

Het Boheemse woud is een gebied wat onder andere in Zuid-Bohemen ligt, maar ook in Duitsland en Oostenrijk. Het gebied is ongeveer 200 kilometer lang en beschikt over verschillende landschappen, waardoor het voor veel mensen een geschikte vakantiebestemming is. Het gebied wisselt zich af van knusse bossen, hoge bergen en koude meertjes en beekjes.

Het Lipnomeer

Daarnaast is in dit woud ook het Lipnomeer te vinden. Het meer is zeer toeristisch, maar toch een mooie vakantiebestemming. Het meer is wel meer dan 60 kilometer lang, waardoor er vast een perfecte camping voor je te vinden is. Aan dit meer zijn vele watersporten beschikbaar om te doen, waardoor het voor de echte waterratten een goede bestemming is. Ook de visliefhebbers kunnen hier hun slag slaan, want in het meer zijn een groot aantal soorten vis te vinden.

Bekijk alle campings aan het Lipnomeer

Het bier

Tsjechië is een groot ontdekker van het bier. Zo komen er verschillende biersoorten uit streken in Tsjechië. Zo komt het Budweiser bier uit het stadje Cecke Budejovice. Daarnaast komt ook het echte pils uit Tsjechië. Het pils komt zelfs uit het echte Pilsen, waar het zijn naam ook aandankt.

Doe mij maar een pilsje

Iets wat je waarschijnlijk niet echt zal verbazen is dat het pils uit dit land komt. Om precies te zijn komt pils uit Pilsen wat vroeger in Oostenrijk-Hongarije lag, maar tegenwoordig bekend staat als Tsjechië. Uiteraard is de naam ook afkomstig van deze stad en niet van de uitvinder. In 1842 werden de regels op bier aangescherpt en daardoor moest een grote hoeveelheid bier weggegooid worden. De lokale brouwers waren het hier niet helemaal mee eens en huurden Josef Groll in, wat een bekende brouwer was in die tijd. Hij zorgde er voor dat er nieuw soort bier werd ontwikkeld, namelijk het pils. Nog steeds is pils een belangrijke soort bier en is het inmiddels een soortnaam geworden.

Campings in het bierstadje

Ook in het stadje Pilsen zijn genoeg campings te vinden om te overnachten. Pilsen is ook een leuke stad om te bezoeken. Wat je natuurlijk niet zal verbazen is dat er nog zat brouwerijen zijn om te bezoeken en waar je vaak ook het lokale bier kan proberen. Daarnaast is er genoeg cultureels te doen in Pilsen, want de stad werd in 2015 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Helaas is de stad niet per vliegtuig te bezoeken, maar juist daarom is een camping vakantie naar deze stad een goed idee, omdat je het wel goed kan bereiken met de auto.

Bekijk alle campings in Tsjechië

Bezienswaardigheden in Zuid-Bohemen

In deze streek is de stad Cesky Krumlov te vinden, wat door sommigen ook wel het kleine Praag genoemd wordt. De reden hiervoor is de middeleeuwse cultuur die er te vinden. De gebouwen zijn allemaal in de middeleeuwse stijl gebouwd en zijn ook vaak afkomstig uit deze tijd en netjes bijgehouden of gerestaureerd. Het staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en is daarmee een beschermde stad, waardoor het over een aantal jaar nog steeds goed te ontdekken is.

Kastelen

De streek staat bekend om zijn kastelen. Een aantal van de kastelen bevindt zich in het water, waardoor het een extra mooi plaatje oplevert. Één van de kastelen wordt vaak gebruikt in films. Dan moet het wel de moeite waard zijn om kijkje te nemen. In het stadje Jindrichuv Hrade is een kasteel te vinden wat nog helemaal in de stijl van de Renaissance behouden is. Het kasteel is bekend als een revalidatiecentrum voor reumapatiënten. De kastelen beschikken vaak ook over indrukwekkende tuinen, waar ook goed een wandeling door gemaakt kan worden.

Ruïnes

Ook zijn er in dit gebied veel ruïnes te vinden. Deze kunnen bezocht worden. Daarnaast heeft het omliggende gebied vaak ook een prachtig uitzicht, waardoor je ook hier een goede wandeling of fietstocht kan maken. Een goed idee is dan dus om een camping te boeken en vanaf hier fietsend of wandelend de omgeving te ontdekken. De ruïnes zijn verspreid over de gehele streek.