Campings zoeken in Krk

CAMPINGS ZOEKEN IN KRK

Het grootste eiland van Kroatië bezit alle ingediënten om jou van een onvergetelijke vakantie te voorzien. De mooie stranden in combinatie met de natuur en de gezellige kustplaatsjes maken Krk een van de meest geliefde bestemmingen van het hele land. Het eiland is door middel van een brug verbonden met het vasteland. Dit maakt dat je tijdens je verblijf op een camping in Krk letterlijk alle kanten op kunt! Lees meer 

Het groene eiland dat goud wordt genoemd

Krk is ontzettend groen maar wordt ondanks dat het Gouden Eiland genoemd. Maar niet omdat dit edelmetaal in de grond werd gevonden. Het eiland kreeg zijn bijnaam vanwege zijn rijke natuur. Hierdoor konden de bewoners al vroeg zelfvoorzienend zijn. Ook nu proef je op het eiland Krk nog van de lekkerste kazen, olijfolie en vele vissoorten.

Soorten campings in Krk

In Krk zijn er campings in overvloed. Niet zo gek, als je je bedenkt wat het eiland je allemaal te bieden heeft. De verschillende campings in Krk vormen samen een breed aanbod. Ongeacht naar wat voor een soort camping je voorkeur dus uitgaat, in Krk vind je de accommodatie of staanplaats die precies aan jouw wensen voldoet.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleine oftewel mini camping. Ideaal voor als je op zoek bent naar net dat beetje extra rust. En wil je juist wat meer vertier? Ook dan hoef je niet lang te zoeken. Grote campings met volop faciliteiten zijn op Krk ook goed vertegenwoordigd. En zoek je voor je vakantie in Krk een camping maar wel met de alledaagse luxe van thuis? Dan zal je je met glamping als een vis in het water voelen.

De meeste campings in Krk zijn campings met zwembad. Via onze pagina is het bovendien geen enkele moeite om campings met gunstige prijzen te vinden. Op zoek naar luxe én natuur? Kijk dan eens naar camping resort Krk, zowel dichtbij de kust als bij het stadje Krk gelegen. En op camping Bor verblijf je te midden van ontelbare olijfbomen.

Neem een duik in de geschiedenis

De overblijfselen van de Griekse en de Romeinse tijd zijn nog op veel plaatsen terug te vinden. In de meeste toeristische plaatsen vind je wel dergelijke monumenten terug. Behalve dat heeft Krk ook een andere belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. Eeuwenlang was het namelijk het centrum van de Kroatische taal en literatuur.

Bezienswaardigheden in Krk

Het schattige havenstadje Krk met al zijn middeleeuwse overblijfselen is een echte must-see tijdens je kampeervakantie. Neem de tijd om met een plattegrond in je hand zelfs de meest verborgen straatjes te verkennen. Maar natuurlijk zijn er nog meer bezienswaardigheden: 

Omisalj

Dit is het eerste stadje van het eiland. Ruïnes uit de vijfde en de zesde eeuw wachten hier om door jou ontdekt te worden. 

Malinska

Deze plaats is de moeite waard vanwege zijn haventje en prachtige strand. 

Wijn- en olijfgaarden

Ontdek te voet of op de fiets het bosrijke binnenland en de vele wijn- en olijfgaarden.

Camping boeken in het prachtige Krk

Op een camping in Krk verblijf je op een van Europa’s meest schilderachtige eilanden. De Kroatische natuur, cultuur en keuken zullen ervoor zorgen dat Krk een onuitwisbare indruk op je achterlaat!

Bekijk alle campings in Kroatië