Campings zoeken in Cres

CAMPINGS ZOEKEN IN CRES

Cres. Voor de meeste van ons een onbekende naam, maar toch is het het op twee na grootste eiland van de Adriatische Zee. Om precies te zijn ligt het eiland in de Baai van Kvarner. Op Cres heerst een heerlijke ontspannen, mediterrane sfeer. Op een camping in Cres laad je de batterij weer even helemaal op. Lees meer 

Een bijzonder stukje natuur

Het kleine, grotendeels met bos begroeide eiland prijkt hoog aan het lijstje van veel natuurliefhebbers. Behalve de indrukwekkende flora mag Cres zich namelijk ook nog eens de woonplaats van wel bijna tweehonderd vogelsoorten noemen. Ook staat het eiland bekend om de aanwezigheid van vele dolfijnen. Verblijf je op een van onze campings in Cres? Maak je dan op voor de ene na de andere verrassing.

De hoofdstad Cres

De aan het eiland gelijknamige hoofdstad kent een eeuwenlange geschiedenis. Een geschiedenis die nog duidelijk merkbaar is wanneer je door de straatjes van de stad slentert. De invloed van de Italianen is niet moeilijk te zien. Misschien dat dit nog nét dat beetje extra bijdraagt aan het mediterrane karakter dat het eiland uitademt. De 15e-eeuwse Sint Maria kerk en de bijna net zo oude stadspoort zijn slechts voorbeelden van de vele overblijfselen.

Bekijk alle campings in Kroatië

Soorten camping in Cres

Verblijf je in Cres op een camping? Dan zal je ongetwijfeld een enorm gevoel van vrijheid ervaren. Het heuvelachtige landschap kenmerkt zich vooral door de vele olijfbomen en wijngaarden. Ben je een echte strandliefhebber en vertoef je het liefst de hele dag in en bij de zee? Boek dan een camping in het zuiden of westen van Cres. Hier tref je vooral kleine baaitjes en kiezelstranden, terwijl het noorden zich vooral kenmerkt door soms behoorlijk steile rotsformaties.

Een ding is zeker. Wanneer je op zoek bent naar een vakantie op een camping op Cres, dan ben je bij ons aan het goede adres. Cres is geen bestemming waar sprake is van enorm massatoerisme. Toch heeft deze sector de afgelopen jaren een dusdanige groei doorgemaakt, dat de keuze in de verste verte niet beperkt is.

Zo zou je voor een kleinschalige camping in Cres in Kroatië kunnen kiezen. Een dergelijke vakantie staat bijna compleet in het teken van uitrusten. Hier vind je letterlijk en figuurlijk ruimte voor jezelf. Uiteraard bestaan er ook grotere accommodaties met alle faciliteiten die je je maar wenst. En lijkt het ontdekken van Cres je leuk maar ben je niet geknipt voor het verblijf in een tent of een simpele caravan? Ga dan voor glamping, het luxe kamperen.

Bezienswaardigheden

Behalve een onontkoombaar bezoek aan de hoofdstad Cres heeft het eiland nog meer voor je in petto: 

Osor

Dit eveneens eeuwenoude stadje ontleent zijn charme vooral aan zijn vele baaitjes en haventjes. Een heerlijke plek om neer te strijken voor traditionele visgerechten. In de zomer worden er vaak muziekavonden georganiseerd. 

Pula

Laat je verrassen door de vele culturele en historische bezienswaardigheden van de grootste stad van het schiereiland Istrië. Je kunt Pula vanaf Cres met een veerboot bereiken.

Bekijk alle campings in en nabij Pula

Reserveer uw camping in Cres

Benieuwd geworden? Boek dan een van onze campings in Cres en laat je verrassen door de bijzonderheden die jou op het eiland opwachten!