Campings in Split-Dalmatië zoeken

CAMPINGS IN SPLIT-DALMATIË ZOEKEN

In de Kroatische regio Dalmatië kun je van de beste kampeervakanties genieten. Er zijn tal van mooie campings in Dalmatië, bijvoorbeeld in de buurt van de prachtige historische stad Split. Je hebt de keuze uit verschillende campings met goede voorzieningen. Zo zijn er campings aan zee of juist in de buurt van de stad. Ook kun je kiezen voor een luxe glamping vakantie inclusief zwembad. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Split-Dalmatië

Kamperen aan de Dalmatische kust

Dalmatië is geweldig als kampeerbestemming. Je kunt er heerlijk van zon, zee en strand genieten tijdens het kamperen op een van de campings langs de Dalmatische kust. De kustlijn loopt van de steden Split tot Dubrovnik en heeft prachtige campings direct aan zee. Een kampeervakantie in Kroatië betekent een zonovergoten vakantie vol ontspanning en cultuur.

Soorten campings in Dalmatië

De campings langs de Dalmatische kust zijn de perfecte vakantiebestemming voor zonliefhebbers die veel willen beleven. Je kunt kiezen voor een camping in de buurt van vissersstadje Rabac of juist dichtbij de grote stad Split. Camping Strobec ligt op een rustige locatie aan het strand en tevens op loopafstand van Split. Van hieruit kun je de historische stad Split ontdekken en daarnaast een heerlijke strandvakantie beleven. Een andere mooie camping is Vira op het eiland Hvar. Camping Vira heeft een prachtig strand dat bijna tropisch aan doet. De camping ligt bij de gelijknamige stad Hvar. Hier hoef je je dus geen moment te vervelen!

Bekijk alle campings op Hvar

Niet te missen tijdens een kampeervakantie in Dalmatië

De regio Dalmatië is een van de vier historische gebieden die Kroatië telt. Het gebied heeft een rijke en veelbewogen geschiedenis. Er is dan ook veel te zien en te beleven in de prachtige antieke steden als Split en Hvar. 

Hvar

Het eiland Hvar staat bekend om de vele cultuurschatten en uitgestrekte lavendelvelden. In de gelijknamige stad kunnen cultuurliefhebbers hun ogen uit kijken. Je vind er historische bezienswaardigheden als de Stefanus Kathedraal, de Klokkentoren, het Hektorovic paleis en de Kerk van Onze Lieve Vrouwe van Barmhartigheid. 

Split

Split is de belangrijkste en grootste stad van de regio Dalmatië. De stad heeft een rijk verleden: het oude centrum werd in de derde eeuw na Christus gesticht. In die tijd werd ook het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus gebouwd. Dit paleis staat samen met het historische centrum van de stad vermeld op de Werelderfgoedlijst van Unesco. 

Rabac

Het lieflijke vissersstadje Rabac ligt in en mooie baai in de buurt van Labin. De levendige badplaats is zeker een bezoekje waard. Je kunt er heerlijk eten in de vele restaurantjes en genieten van prachtig uitzicht over de beboste heuvels langs de baai. 

Labin

Dit kleine middeleeuwste stadje is gebouwd op een heuvel en biedt prachtig uitzicht over het eerder genoemde vissersstadje Rabac en de zee. Je kunt er mooie wandelingen maken door de karakteristieke kleine straatjes of een bezoekje brengen aan het museum. 

Krsan

Krsan is een klein plaatsje midden met een prachtige ligging midden in het groene, heuvelachtige landschap. Het plaatsje is erg trots op haar rijke culturele erfgoed, zoals het fort dat dateert uit de 13e eeuw.

Boek uw camping 

Benieuwd geworden naar een vakantie in veelzijdig Kroatië, vol zon en cultuur? Kijk dan eens rond tussen de campings op de website en vind jouw perfecte Dalmatische kampeerbestemming!