Campings zoeken op het Kroatische eiland Brač

CAMPINGS ZOEKEN OP HET KROATISCHE EILAND BRAČ

Het Kroatische eiland Brač ligt in de Adriatische Zee tegenover de stad Split. Het is met 396 km2 het grootste eiland van de Dalmatische eilanden en na de eilanden Krk en Cres het grootste eiland in de Adriatische Zee. De berg Vidova Gora op Brač is met 780 meter de grootste berg in deze zee. Het eiland is beroemd om de (geiten)kaas, wijn en olijfolie. Een belangrijk exportproduct van het eiland is kalksteen, vooral vroeger werd het veel gedolven. Het is gebruikt voor beroemde gebouwen zoals het paleis van Diocletianus in Split en het Canadian National Memorial in Vimy, Frankrijk. Er wordt zelfs gefluisterd dat de kalksteen gebruikt is in het Witte Huis in Washington D.C. Maar of dat echt zo is? Lees meer 

Kamperen op Brač

Op het eiland Brač zijn verschillende campings te vinden. De meeste liggen aan zee en bij de steden Bol of Supetar, waar de veerboot naar Split gaat. Veel campings zijn relatief klein, dus nog lekker rustig, en niet zo massaal. Op de meeste campings is het mogelijk om stacaravans te huren, mocht je geen zin hebben om je caravan of tent mee te nemen. Dat is helemaal fijn ontspannen!

Bezienswaardigheden op Brač

Op Brač zijn er diverse bezienswaardigheden. Een paar zullen we noemen, maar er zijn er uiteraard nog veel meer. 

Pustinja Blaca

Dit is een voormalig klooster uit 1551. Nu is het een museum gerund door twee broers. In 2007 werd het klooster op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. 

Vidova gora

Beklim dit hoogste punt van de Adriatische Zee en geniet van het uitzicht over het eiland en de buureilanden Hvar en Vis. 

Zlatni rat

Dit is het bekendste strand van het eiland, en ligt bij de stad Bol. Het wordt gezien als misschien wel het mooiste strand van Kroatië. Kom jij dat ontdekken?

De steden Bol, Supetar en Milna zijn ook niet te missen. In Bol kun je het prachtige klooster en de Venetiaanse huizen van de Venetianen, die ooit over Brač heersten, bewonderen. De stranden in en om de stad zijn ook een aanrader. Bol is de perfecte plaats om te surfen en te zwemmen door het heldere zeewater, het kleine verschil tussen eb en vloed en het feit dat er bijna geen branding is. Ideale omstandigheden dus. Gastronomisch gezien is Brač ook zeker de moeite waard. Het eiland staat bekend om de lamsschotel en de lekkere wijn.

Boek nu je camping op het eiland Brač

Het Kroatische eiland is een waar paradijs. Vooral voor watersporters, maar ook van liefhebbers van gastronomie, historie en zonneschijn. Er is genoeg te doen op het eiland, of je nou van relaxte middag op het strand houdt, actief wil watersporten of de pittoreske stadjes wil ontdekken. Het kan allemaal op dit eiland. Geniet van het heerlijke eten en de gastvrije mensen op Brač.

Bekijk alle campings in Kroatië

De campings zijn allemaal prachtig gelegen, dus het kan eigenlijk niet missen. Waar wacht je nog op? Boek vandaag nog een camping op het Kroatische eiland Brač, je zult echt geen spijt krijgen!