Campings in Istrië zoeken

CAMPINGS IN ISTRIË ZOEKEN

Istrië is een streek die weliswaar bij Kroatië hoort, maar een veel bredere geschiedenis heeft. Die deelt Kroatië onder andere met Slovenië en Italië. Daardoor is de streek dus ook heel interessant als vakantie gebied. Op een camping in Istrië kan je gaan staan vanwege de prachtige natuur, maar ook vanwege alle leuke andere dingen die je er kunt doen en beleven. Bovendien is de streek gemakkelijk te bereiken met eigen vervoer. Dit maakt toerisme dan ook een belangrijke factor in Istrië. De campings in de streek zijn dan ook zeer belangrijk voor de economie en dat is te zien. Ook jij kan op deze manier de streek in het noorden van Kroatië ontdekken. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Istrië

Kamperen in de natuur van Istrië

Een vakantie doorbrengen in de regio Istrië kan je best bijzonder noemen. Het is immers een gebied dat relatief nieuw is onder de vakantiegebieden in Zuid-Europa. De meeste mensen trekken nog altijd naar Italië, Zuid-Frankrijk of naar Spanje. Daardoor komen zij eigenlijk nooit in dit deel van Europa terecht. Terwijl de streek wel van alles te bieden heeft. Zo vind je er bijvoorbeeld de mooiste natuur. Dat is onder andere te danken aan het zachte klimaat dat deels wordt veroorzaakt door de ligging aan de Adriatische Zee en deels door de uitlopers van de bergketens. Er zijn daardoor dus ook voldoende campings in Istrië die midden in de natuur liggen. Een grote kans voor de liefhebbers.

Soorten campings in Istrië

Istrië is weliswaar een natuurrijk gebied, maar dat betekent niet dat er alleen maar natuurcampings te vinden zijn. Ook voor naturisten zijn er bijvoorbeeld goede opties. Kamperen in allerlei vormen is heel goed mogelijk in deze streek. Ook wanneer bijvoorbeeld aan een leuke camping in Istrië voor het hele gezin gedacht moet worden zijn er veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een leuke plek met een mooi zwembad en de beste faciliteiten. Zo hoeft niemand zich een moment te vervelen. Natuurlijk is het wel zo dat dit soort opties het best geschikt zijn voor jonge gezinnen met kinderen die graag leuke dingen doen en leeftijdsgenootjes willen ontmoeten om mee te spelen. Dit is belangrijk om mee te wegen in de keuze.

Minicamping in Istrië

Wie liever voor zijn rust naar deze streek trekt zoekt natuurlijk bij voorkeur een kleine camping in Istrië op. Zo’n minicamping heeft slechts een beperkt aantal plaatsen en is de beste optie als het gaat om het vinden van voldoende rust en ontspanning. De campings in Istrië die niet al te groot zijn, zijn vaak op de mooiste plekken gelegen. Vooral mensen die actieve vakanties houden, met veel fietsen en wandelen, kiezen vaak voor deze optie. Zij zijn overdag zeer actief bezig en willen in de avonduren juist wat meer tijd voor zichzelf. Wanneer je jezelf hierin herkent dan is dit dus mogelijk ook iets voor jou.

Dit moet je gezien hebben als je gaat kamperen in Istrië

Wanneer je vanaf een camping in Kroatië Istrië gaat ontdekken, dan is het handig om dat in ieder geval een leidraad bij te hebben. Aan de hand van een lijstje met mooie bezienswaardigheden kan je dan een leuke tijd hebben. Dit zet je erop. 

Amfitheater van Pula

Eigenlijk moet iedereen die Kroatië bezoekt dit zien, maar dit geldt dubbel wanneer je op een camping in Istrië staat. Je bent dan immers zo dichtbij. Dit theater staat er al zo’n tweeduizend jaar en diende al ter vermaak voor de Romeinen. Zo kan je dus ervaren hoe groot het verschil is tussen het bezoeken van een theater of stadion rond het jaar 0 en hoe dat tegenwoordig is. Bovendien is het ook zeer aantrekkelijk voor liefhebbers van mooie architectuur.

Bekijk alle campings in en nabij Pula 

Tempel van Augustus

Als je naar Pula gaat voor het amfitheater en je bent een liefhebber van oude architectuur of van geschiedenis, doe dan ook gelijk de tempel van Augustus aan. Ook deze staat immers in deze stad. De twee zijn goed met elkaar te combineren voor een uitstapje. 

Brioni-eilanden

Het land Kroatië bestaat voor een deel uit het vasteland, maar ook voor een deel uit eilandjes. Voor de regio Istrië gaat het dan om de Brioni-eilanden. Wat maakt deze eilanden zo bijzonder? Het is al eeuwenlang het toevluchtsoord van sterren en hoogwaardigheidsbekleders. Dat moet dus wel iets zeggen. Misschien kom je ze wel tegen. 

Rovinj

Lekker eten en drinken en als het meezit een leuk evenement beleven. Wanneer je in de zomer naar een camping in Istrië gaat, dan moet je de stad Rovinj zeker bezoeken. 

Grot van Baredine

Wandelen en fietsen is ook een geliefde bezigheid onder toeristen in Istrië. Een leuke plek om in ieder geval in je route op te nemen is de grot van Baredine. Hier kan je bovendien lekker even wat verkoeling zoeken.

Reserveer een mooie camping in Istrië via Campings.nl

Ga je op vakantie naar Istrië komend jaar? Dan kan je beter nu direct even een mooie camping reserveren in deze streek. Je kunt hier de beste opties vinden voor allerlei soorten campings. Zo ben je ook nog eens zeker van je plek, want de streek wordt steeds populairder, dus de kans dat je misgrijpt als je niet reserveer bestaat.

Bekijk alle campings in Kroatië