Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De top 5 leukste campings aan de Kroatische kust

Kamperen aan de kust van Kroatië is perfect voor natuurliefhebbers, avonturiers en iedereen die op zoek is naar adembenemende landschappen en kristalheldere wateren. Kroatië is met zijn prachtige eilanden en historische steden een toplocatie voor kampeerliefhebbers, maar naar welke camping kun je dan het beste? Hieronder vind je de 5 beste campings voor jouw volgende vakantie!

De top 5 leukste campings aan de Kroatische kust

1.      Camping Bijela Uvala- Poreč - ★★★★☆

Zoek je dé perfecte vakantieplek waar ontspanning en activiteit hand in hand gaan? Camping Bijela Uvala aan de kust van Kroatië biedt het beste van beide werelden. Gelegen op het schiereiland Istrië op slechts enkele kilometers van het historische centrum van Poreč belooft deze camping een onvergetelijke ervaring.

De camping ligt in een bos direct aan het strand. Hier kampeer je tussen de typische begroeiing van Kroatië. Heb je nou liever een zwembad, is dat geen enkel probleem. Deze camping telt namelijk 4 zwembaden waarvan één met uitzicht op zee.

Ook is er voor de actieve genieters volop keuze op de camping: speel een potje tennis, beachvolleybal of ga lekker paardrijden over het mooie strand. Wil je liever een dagje uit, dan kun je nog altijd het aquapark in Poreč bezoeken.

2.      Camping Zaton Holiday Resort – Zaton - ★★★★☆

Zon, zee en zwembaden: deze camping aan de Kroatische kust is voor levensgenieters. Het zwemparadijs op Camping Zaton Holiday resort is een van de grootste aan de kust. Met een waterspeeltuin en verschillende zwembaden genieten jong en oud op de camping. Op de camping is ontzettend veel te doen, van paardrijden tot tennissen. Je kan heerlijk winkelen of windsurfen; noem maar op, het kan allemaal!

De camping heeft een gezellig winkelstraatje dat helemaal doorloopt tot het strand, daar vind je niet alleen winkels maar ook restaurants en gezellige barretjes waar je kunt genieten van een lekker drankje en hapje.

Ook organiseert de camping allerlei excursies naar het bijzondere stadje Zadar, hier zijn prachtige kathedralen te vinden. De natuur is ook erg mooi in Zadar, het nationale park Plitvicemeren is zeker een aandachtstrekker. Hier kun je bijzonder mooie watervallen bekijken.

3.      Camping Lanterna – Poreč - ★★★★☆

Camping Lanterna is een parel aan de kust van Istrië, met een schitterend zwemparadijs en uitstekende voorzieningen is dit de ideale vakantiebestemming. De prachtige kust biedt je mogelijkheden om te snorkelen of te vissen in de zee. Ook kun je van alle soorten watersporten doen.

Het kiezelstrand en de blauwe zee vormen het perfecte decor voor ontspanning, terwijl je kinderen plezier beleven in het zwembad met talloze glijbanen. Van al dat zwemmen krijg je natuurlijk honger, maar gelukkig is er de de pizzeria of restaurant waar afhalen ook een optie is. De ijskraam en bar kunnen je ook goed verwennen als je niet een hele grote trek hebt.

4.      Camping park Umag - Poreč - ★★★★☆

Het zwemcomplex van Camping park Umag is een echt kinderparadijs. Het nieuw gerealiseerde zwembadpark is een van de grootste van Istrië (1.700m2) en een groot succes bij jong en oud!

 Deze camping ligt op het Kroatische schiereiland Istrië aan de Adriatische Zee. Of je nou wilt zwemmen, fanatieke watersporten wilt uitoefenen of ontspannen, voor iedereen is hier iets te doen. Neem een duik in zee en droog daarna op het kiezelstrand weer op. Je kunt natuurlijk ook op het gras liggen als je dat fijner vindt, op beide plekken zijn namelijk ook ligbedjes te vinden.

Zin in een uitstapje? De leuke stadjes Umag, Poreč en Novigrad zijn vanaf deze camping snel te bereiken.  De oude Romeinse stadjes staan vol oude gebouwen en gezellige terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van een verkoelend drankje. Of neem de kinderen mee naar waterpretpark Istralandia! Hier kunnen ze  de hele dag genieten van spannende waterglijbanen en waterspeeltoestellen.

Wil je toch liever tot rust komen dan kun je nog altijd aan het zwembad gaan liggen waar geen kinderen mogen komen of je kunt een dagje ontspannende yoga doen. Ook is er toegang tot een fitness ruimte als je je training niet wilt missen. Of ga buiten hardlopen met een prachtig uitzicht aan zee.

5.      Camping Polari – Rovinj - ★★★★☆

Camping Polari gelegen aan de prachtige Kroatische kust nabij Rovinj biedt jou een perfecte mix van ontspanning en plezier.

De camping ligt aan een prachtig baaitje met een 2 kilometer lang strand, dit gedeelte van de Middellandse zee is het schoonste stuk. Zo kunnen jij en je kinderen rustig en veilig genieten van het water.

Kamperen kan ook met luxe op deze camping. Kies je namelijk voor de luxe safaritent of de mobilhome, dan heb je een privé zwembad bij je verblijf. Hier kun je heerlijk tot rust komen als je bijvoorbeeld een dagje naar Rovinji bent geweest met de boot. In deze stad kun je genieten van de sfeervolle straatjes en heerlijke restaurants.

Kamperen aan de Kroatische kust is een ervaring die je niet snel zult vergeten en al helemaal niet met de perfecte camping voor je verblijf. Op Campings.nl kun je de beste camping vinden voor jouw vakantie!



Auteur: Ferhat