Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat is er allemaal te doen in Split?

Wat is er allemaal te doen in Split?

Split, de tweede grootste stad van Kroatië, is een prachtige mix van moderne en historische bezienswaardigheden. De stad is gelegen aan de Adriatische Zee en is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Wij zetten enkele van de meest toffe bezienswaardigheden in Split voor je op een rij, zodat je precies weet wat je tijdens je kampeervakantie in Split/Dalmatië zeker niet over mag slaan.

1.      Paleis van Diocletianus

Het Paleis van Diocletianus is het belangrijkste historische monument in Split en een van de grootste Romeinse paleizen ter wereld. Het paleis werd in de 4e eeuw gebouwd door de Romeinse keizer Diocletianus en is tegenwoordig de oude binnenstad van Split. Het paleis is nu een uniek en opmerkelijk stadscentrum, waar bezoekers kunnen wandelen door smalle steegjes en bewonderen hoe de Romeinse architectuur in deze moderne stad is overgeleverd. Bovendien kun je ook een bezoek brengen aan de kathedraal van Sint-Duje, die is gebouwd in het paleis. Het is een fascinerende plek die je terugbrengt in de tijd.

2.      Park Šuma Marjan

Park Šuma Marjan is een populaire wandelbestemming in Split en biedt spectaculaire uitzichten over de stad en de zee. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Sint-Frane kerk en de Sint-Jakobs kapel, die op de heuvel zijn gebouwd. Het park biedt veel wandel- en fietsmogelijkheden en is een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Dankzij de vele picknickbankjes kun je tussendoor even stoppen om bij te komen, of om uiteraard even wat te lunchen. Bovendien vind je in het park verschillende kapellen, grotten en meren. Gelegen op slechts een korte afstand van het historische centrum van de stad, biedt dit strand een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige Adriatische Zee.

3.      Riva

Riva is een promenade in het historische centrum van Split, Kroatië, en is een populaire bestemming voor bezoekers en toeristen. Dit prachtige plein, gelegen langs de Adriatische Zee, biedt een adembenemend uitzicht op de zee en de omliggende bergen, en is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van het Kroatische leven. Ook is het een populaire plek voor het bekijken van de zonsondergang en het nachtleven. Hier vindt je ook verschillende restaurants en cafés waar je kunt proeven van de lokale keuken en kunt genieten van een drankje.

4.      Plaza Bacvice

Plaza Bacvice is een populaire badplaats in Split en een must-visit voor iedereen die houdt van zon, zee en strand. Het Bacvice strand is beroemd om zijn heldere, azuurblauwe wateren en fijne, zachte zandstranden. Deze unieke combinatie maakt het strand een ideale plek om te zwemmen, te zonnen en te genieten van de mediterrane zon. Ook vind je hier veel faciliteiten, waaronder strandcafés, bars en restaurants. Bovendien is het een populaire plek voor watersporten, zoals windsurfen en zeilen.

5.      Ethnographic museum Split

Het Ethnographic museum in Split is een uniek en boeiend museum welke de rijke geschiedenis en cultuur van Kroatië weerspiegelt. Het museum, gelegen in het historische centrum van de stad, is gevestigd in een traditioneel huis en biedt een inkijk in het dagelijks leven van Kroatische mensen in het verleden. Een van de hoogtepunten van het museum is de verzameling van traditionele kleding, die de bezoekers een kijkje biedt in de verschillende stijlen en materialen die in Kroatië zijn gebruikt. Hierdoor krijgen ze een beter begrip van de rijke tradities en culturele erfgoed van het land. Bovendien is er ook aandacht besteed aan het weefproces en de geschiedenis van de stoffen, waardoor de bezoekers een beter begrip krijgen van de unieke kwaliteiten en tradities van deze stoffen.Auteur: Marloes