Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

In Istrië op vakantie, onze tips

In Istrië op vakantie, onze tips

In 2003 was Istrië nog nauwelijks bekend als een toeristisch gebied. De wegen waren leeg en toeristen uit het westen een uitzondering. Dat is inmiddels compleet veranderd. Dat is niet zo vreemd, omdat Istrië, ook voor de kampeerder, een ideale bestemming is.

Wat kun je verwachten van Istrië?

Het Kroatische schiereiland is voor driekwart omringd door de Adriatische zee en heeft schitterende baaitjes met vooral rotskust en kiezelstranden. Ook het binnenland is de moeite meer dan waard met dromerige stadjes, steden en een opmerkelijke natuur het gebied is overzichtelijk en de wegen zijn kwalitatief veel verbeterd de afgelopen jaren. Een 4WD is wel een pre als je de ‘binnenlanden’ bezoekt. Lijkt Istrië jou wel wat? Hieronder vind je wat tips.

Istrië is goed bereikbaar per auto.

Ga je per vliegtuig en huur je een tent op een camping dat ben je binnen twee uur vliegen in Istrië. Over de weg moet je ongeveer 1.400 kilometer afleggen en dat is zonder pauzes derhalve circa 14 uur. De keuze in campings is erg groot en de meeste vind je op korte afstand van de zee. Als je de beschikking hebt over een auto kan je vanaf vrijwel iedere locatie uitstapjes maken in het binnenland van Istrië. Er is veel te zien in de stadjes en de natuur.

De beste reistijd voor Istrië is van juni tot en met september.

Kroatië heeft een heerlijk klimaat en de maanden juli en augustus zijn het warmst. Dat is ook het hoogseizoen omdat die periode nu eenmaal op de internationale vakantiekalenders staat. In oktober kan het ook nog aangenaam zijn, maar een strandvakantie is dan niet meer gegarandeerd. Ga je voor de bezienswaardigheden, dan is het laagseizoen van november tot april een optie. Let  wel op dat niet alle campings zijn geopend en bereid je voor op koudere nachten.

Reizen in de maanden juli en augustus? Reserveer vooraf!

Het kan in juli en augustus behoorlijk druk zijn in Istrië. Het is dan ook verstandig om in die periode een plaatsje op de gewenste camping te reserveren. Dat geldt ook voor eventuele excursies die je zou willen ondernemen zoals eilandhoppen of een bezoek aan bezienswaardigheden waarvoor je ticket moet kopen. Online kan je vrijwel alles regelen zodra je zeker weet dat je een plekje hebt gevonden voor je tent of caravan.

Istrië is meer dan alleen kust.

Betekent vakantie voor jou vooral tot rust komen met zon, zee en strand, dan zit je in Istrië zeker goed. Maar ook in het binnenland is veel moois te zien. De meeste steden hebben het verleden mooi kunnen bewaren en de natuurparken met de ontelbare watervallen zijn perfect voor een dagje uit. De kans op regen is miniem in het hoogseizoen in Kroatië maar op de dergelijke dag is er altijd een mooi museum in de buurt.

Een vakantie van minimaal twee weken is ideaal.

Istrië is niet erg groot maar er is veel te zien. Een week is dan al gauw te kort en dan mis je een deel van het gebied. Een periode van minimaal 2 weken geeft je de tijd om Istrië op je gemak te ontdekken.

Bekijk ook: Top 5 leukste stranden van Kroatië