Campings in Dubrovnik-Neretva zoeken

CAMPINGS IN DUBROVNIK-NERETVA ZOEKEN

Dubrovnik-Neretva is de meest zuidelijk gelegen provincie van Kroatië en staat vooral bekend om zijn afwisselende kustlijn. Hier vind je enerzijds plekken met steile rotsformaties, maar ook verborgen, charmante baaitjes. Vooral daar is de blauwe kleur van het water nergens mee te vergelijken. Het is dan ook geen straf om hier aan de Adriatische kust te vertoeven. Doordat de rivier de Neretva door de provincie loopt is ook het landschap landinwaarts afwisselend. Een aantrekkelijke bestemming voor de natuurliefhebber, alhoewel je hier ook wat betreft cultuur niet tekort komt. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Dubrovnik-Neretva

De hoofdstad Dubrovnik

Verblijf je op een camping in Dubrovnik? Dan zal je zeker meer dan eens een bezoek brengen aan deze prachtige stad. Dubrovnik is een oude vestingstad en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De eeuwenoude stadsmuren zijn een van de vele overblijfselen van het rijke historische verleden. Niet voor niets wordt de stad ‘de parel van de Adriatische Zee’ genoemd. Hier heb je het gevoel even een stapje terug in de tijd te doen.

Soorten campings in Dubrovnik

Het wordt nog lastig kiezen uit de vele campings Dubrovnik. Door het afwisselende landschap is geen enkele camping hetzelfde. Zo kun je ervoor kiezen om vlakbij een stad te verblijven, maar direct bij het strand is ook een populaire keuze. Door de aanwezigheid van de vele wetlands langs de rivier kan ook een camping daar een aangename afwisseling zijn op de keuzes die je meestal maakt.

Camping Solitudo is de enige camping die in de stad Dubrovnik zelf is gelegen. Hij bevindt zich op zes kilometer afstand van het historische centrum. Ben je dus van plan om Dubrovnik vaak te bezoeken? Dan is deze camping wellicht een geschikte optie voor jou. Binnen afzienbare tijd bevind je je midden in de stad.

Houd je van kamperen maar ga je wel het liefst een wat luxere vakantie tegemoet? Dan zou je kunnen kiezen voor camping Nevio. Deze viersterrencamping op het schiereiland Peljesac zorgt ervoor dat jij helemaal niets tekort komt! Op deze camping in de buurt van Dubrovnik bevind je je midden in een groene omgeving en kom je dus helemaal tot rust.

Bezienswaardigheden in Dubrovnik-Neretva

De stad Dubrovnik is veruit de grootste trekpleister. Zonder een bezoekje aan deze stad is je kampeervakantie eigenlijk niet compleet te noemen. Maar er is meer dan dat! Wij zetten een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

Korcula

Kies je in Dubrovnik een camping? Maak dan zeker van de gelegenheid gebruik om deze eilandengroep ten noordwesten van de stad een bezoek te brengen. Je zal versteld staan van de prachtige stranden, olijf- en wijngaarden en traditionele dorpjes. 

Nationaal park Mljet

Dit nationale park bevindt zich op het gelijknamige eiland. De zoutwatermeren die je hier aantreft zijn uniek in de wereld. Wandel of fiets om het meer heen, of neem natuurlijk een verfrissende duik!

Camping boeken

Kamperen in Dubrovnik-Neretva betekent een vakantie die aan al je wensen zal voldoen. Reis af naar deze prachtige bestemming en laat je onderdompelen in de vele geuren, smaken en kleuren die deze regio rijk is!

Bekijk alle campings in Kroatië