Campings zoeken op het Kroatische eiland Rab

CAMPINGS ZOEKEN OP HET KROATISCHE EILAND RAB

Het eiland Rab ligt vlak voor de noordkust van Kroatië in de Adriatische Zee. Het is een populaire bestemming voor toeristen in de zomer. Het eiland is 22 kilometer lang. De belangrijkste stad op het eiland heet ook Rab en ligt op een schiereiland aan de zuidwestkant van het eiland. De zuidwestelijke kant van het eiland is dicht bebost en het noordoosten is kaal. Het hoogste punt is Kamenjak met 408 meter. Het eiland Rab wordt voor het eerst genoemd in 360 voor Christus als Arba in een Griekse bron. Dat betekende zoiets als ‘donker, groen, bebost’. Het verwijst waarschijnlijk naar de bossen op het eiland. Het werd bewoond door Illyrianen, en werd daarna deel van het Romeinse Rijk en het Byzantijnse Rijk. In 1000 na Christus kwam Venetië aan de macht en zou dat blijven, met kleine onderbrekingen, tot het einde van de 18e eeuw. Tot 1918 maakt Rab deel uit van Oosterijk-Hongarije onder de Habsburgers. Daarna wilde veel Italiaans sprekende inwoners bij Italië horen, maar ze werden bij Joegoslavië ingelijfd. Tot 1991 want toen werd Kroatië onafhankelijk. In de Tweede Wereldoorlog richtten Italiaanse fascisten een concentratiekamp in op het eiland. In 1953 is in het stadje Kampor op de plaats van het kamp een herdenkingsmonument geplaatst. Lees meer 

Campings op Rab

Op dit prachtige eiland zijn verschillende campings te vinden. Het eiland leeft van het toerisme, dus er komen elk jaar nieuwe opties bij. Een van de mooiste campings in Kroatië kun je zelfs vinden op Rab, namelijk camping Padova III in Banjol. Het is gelegen in een dennenbos en heeft een eigen zandstrand van wel 500 meter lang. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals fiets- en boottochten (ook op een opblaasbare banaan), parasailing en ochtendlijke joggingsessies. Als je daar niet wakker van wordt! Ook is er een duikschool aanwezig.

Bekijk alle natuurcampings in Kroatië

Bezienswaardigheden op Rab

Het eiland Rab kent een rijke geschiedenis en daar zijn nog veel sporen van te vinden. We zetten enkele hoogtepunten op een rijtje. 

De oude stad van Rab

Deze stad is gebouwd in de vorm van een schip met vier klokkentorens. Het is heerlijk slenteren door deze oude stad met de middeleeuwse straatjes. In de zomer worden er veel festivals en feesten georganiseerd. Er zijn ook veel prachtige oude kerken te bezichtigen en de ruïne van het oude fort. 

De stranden

Er zijn erg veel stranden op Rab, het heeft zelfs de meeste zandstranden van alle eilanden in de Adriatische Zee. Maar er zijn ook andere soorten stranden, zoals kiezelstranden, rotsstranden en zelfs een paar nudistenstranden. 

Bekijk alle campings aan zee in Kroatië

Dagtrips

Er zijn ook veel boottochten te maken om het eiland heen of naar andere eilanden. Een leuk idee voor een dagje weg.

Boek nu een camping op Rab

Als je op zoek bent naar een kampeervakantie, maar een keer niet op de bekende plekken, ga dan eens naar Rab. Dit Kroatische eiland heeft je alles te bieden wat je maar wil. Heerlijk weer, prachtige natuur en stranden, cultuur en fantastisch eten. Boek vandaag nog!

Bekijk alle campings in Kroatië