Campings zoeken op Hvar

CAMPINGS ZOEKEN OP HVAR

Hvar is een prachtig eiland voor de kust van Kroatië in de Adriatische Zee. Het is zeer geliefd bij toeristen, want het kent de meeste zonne-uren van Kroatië, wel 2800 uur per jaar. Het eiland is bekend vanwege de steden Hvar en Stari Grad, maar er zijn nog veel meer charmante dorpjes om te ontdekken. De geuren van lavendel, rozemarijn en salie zullen je voor altijd doen herinneren aan Hvar, die zijn overal te ruiken op het eiland. Heerlijk toch! De geschiedenis van Hvar gaat terug tot 3500 voor Christus en kent overheersing door onder andere de Grieken, de Romeinen, de Venetiaanse Republiek, de Oostenrijkers en uiteindelijk valt het nu onder de onafhankelijke republiek Kroatië. Deze rijke geschiedenis heeft uiteraard sporen nagelaten op het eiland Hvar, vooral in de steden is dat goed te zien. Lees meer 

Kamperen op Hvar

Kamperen op dit mooie eiland met zijn prachtige stranden is zeer aan te raden. Er zijn verschillende campings op het eiland. Eén daarvan is de viersterren camping Vira op slechts 4 kilometer van de stad Hvar. Deze ligt aan een eigen baai en heeft een kiezelstrand. Er zijn veel voorzieningen zoals een restaurant, beachbar met lekkere cocktails, een animatieteam voor de kleintjes en een pendelbus naar de stad Hvar.

Het eiland Hvar is per auto te bereiken via een veerboot vanaf Split naar Stari Grad en de stad Hvar of met de veerboot van Drvenik naar Sućuraj op het zuidelijke deel van het eiland.

Wat te zien en doen op Hvar?

Met de fantastische natuur en interessante historie is er genoeg te zien en toe doen op Hvar. Een kleine selectie hiervan: 

De stad Hvar

De oude stadsmuren uit de dertiende eeuw staan nog overeind, en ook het fort boven de stad is nog te bezichtigen. Het plein in het centrum is een van de mooiste in de streek Dalmatië. Vergeet ook niet de haven en de kathedraal van St. Stephan. Het nachtleven is ook zeer de moeite waard! 

Stari Grad

Dit betekent letterlijk ‘de oude stad’, en het is dan ook een van de oudste steden in Europa. Het heeft de grootste zeehaven van het eiland en vele archeologische opgravingen. Interessant is ook het Tvrdalj Kasteel van de 16e eeuwse dichter Petar Hektorović. 

Pakleni Eilanden

Dit is een eilandengroep dichtbij Hvar vol met witte zandstranden en wandelpaden. Er gaan watertaxi’s heen.

Niet alleen is er veel te zien, er is ook veel te proeven. Hvar staat bekend om de vele kruiden waar ook mee gekookt wordt. Het eiland is ook een van de twee beroemde wijndistricten van Kroatië voor zowel rode als witte wijn.

Boek nu een camping op Hvar

Waar wacht je nog op? Hvar heeft alles wat je verwacht van een vakantiebestemming. Het klimaat is heerlijk, de stranden wit en het eten verrukkelijk. Er is voor iedereen wat te doen, stedentripjes, zwemmen, dansen tot diep in de nacht. Verschillende campings staan klaar om je te verwelkomen. Boek daarom vandaag nog je droomcamping op het eiland Hvar!

Bekijk alle campings in Kroatië