Campings zoeken in nationaal park Plitvice Kroatië

CAMPINGS ZOEKEN IN NATIONAAL PARK PLITVICE KROATIË

Kroatië wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Daar doet het land ook erg zijn best voor. Toeristen uit West Europa zijn meer dan welkom omdat het toerisme uit deze landen een belangrijke stimulans is voor de economie. Je kunt in Kroatië ook gewoon met de euro betalen en dat maakt het land extra aantrekkelijk om te bezoeken. Op de campings in Plitvice kun je terecht voor een heerlijke vakantie. Dit deel van Kroatië is een nationaal park. De campings rond de Plitvice meren zijn hier onderdeel van. Het park staat al tientallen jaren op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. Dit betekent dat er niet zomaar campings mogen worden gevestigd. Dit gebeurt alleen als er geen inbreuk wordt gedaan op de omgeving. Daarom vind je hier mooie natuurcampings die kleinschalig zijn en waar je optimaal van de prachtige omgeving kunt genieten. Lees meer 

Genieten aan de Plitvice meren op de camping

De meren in het gebied rond Plitvice zijn gevormd door en proces dat duizenden jaren heeft geduurd. Er zijn natuurlijk dammen gevormd waardoor er tientallen meren zijn ontstaan. Door het hoogteverschil zijn er plateaus gevormd die het gebied van het Nationaal Park Plitvice nog extra glans en sfeer geven. Kamperen in deze omgeving geeft je de garantie dat je een mooie vakantie gaat beleven in een prachtige omgeving. Deze leent zich onder meer uitstekend voor wandelingen, eventueel onder leiding van een gids. Maar op de meren is ook recreatie mogelijk. Je kunt zwemmen vanaf de stranden rond de wateren en je kunt er ook met de boot op uit trekken om de omgeving vanaf het water te verkennen.

Bekijk alle natuurcampings in Kroatië

Luxe kamperen op de camping aan de Plitvicemeren

Kamperen is tegenwoordig niet meer wat het dertig jaar geleden was. Zat je toen nog in een tent waarvan je hoopte dat hij niet lek waas op het moment dat er een bui regen viel, tegenwoordig kan kamperen een stuk comfortabeler. Je kunt op veel campings in Plitvice een accommodatie huren. Als je je vakantie kunt doorbrengen in een comfortabele safaritent of in een luxe stacaravan dan geeft die kamperen een geheel nieuwe dimensie. Je hebt vaak de beschikking over eigen sanitair en een terras met zitje voor je tent of caravan zodat je lekker ongestoord buiten kunt zitten. Ook hebben de accommodaties vaak een ruimer terrein zodat je meer privacy hebt. Steeds meer mensen die van kamperen houden kiezen voor deze mogelijkheid, zeker als de vakantiebestemming wat verder weg is en het daarom niet zo aantrekkelijk is om met eigen vervoer op vakantie te gaan.

Bekijk alle Glampings en luxe campings in Kroatië

Boek nu een mooie camping bij de Plitvicemeren via Campings.nl

Wil je de Plitvicemeren van dichtbij aanschouwen? Boek dan nu één van de mooie campings in de buurt van dit nationale park via Campings.nl. Je kunt kiezen uit een kleinschalige camping of een gezellige familiecamping met zwembad. Ga je met de kinderen op vakantie boek dan tijdig, sommige campings zijn in de periode van de schoolvakanties snel volgeboekt en dan kun je dus achter het net vissen voor een mooie plaats.