Logo Campings.nl Logo Campings.nl
 • Actueel & betrouwbaar
 • Direct boeken
 • Lage prijzen

Watervallen in Kroatië bezoeken? Bekijk deze 9 tips!

Watervallen in Kroatië bezoeken? Bekijk deze 9 tips!
Lekker kamperen in Kroatië en ook nog genieten van schitterende watervallen? Dan kom je bijna zeker terecht bij de Plitvice meren en watervallen in Kroatië. Plitvice is hef grootste nationale park in het land en het oudste in Europa. Het ligt op ongeveer 125 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Zagreb en bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn met watervallen. Het park is opgericht in 1949 en kent zonder twijfel de mooiste watervallen in Kroatië. Omdat de meren op verschillende hoogtes liggen, zijn er ook meerdere ecosystemen. Ook zeer zeldzame dieren, zoals de bruine beer, komen hier nog in het wild voor.

De watervallen van Plitvice bezoeken, een aantal tips

Er zijn 7 verschillende wandelroutes. De kortste duurt 2 a 3 uur, de langste route waarbij je het hele park al wandelend bekijkt, kost tegen de 8 uur. In die periode leg je meer dan 20 kilometer af over ruw terrein. Een aanrader is route H. Deze tocht begint bij de zuidingang van het park en hierin is een busrit en een boottocht opgenomen. Je komt uiteraard bij de grote waterval. Met alles wat er te bewonderen valt, neemt deze tocht wel 8 uur in beslag en wandel je zo’n 10 kilometer.
Een camping in Kroatië vinden? Doe hier inspiratie op: campings Kroatië.

Tips voor je bezoek aan de watervallen

 • Draag goede wandelschoenen. Het lijkt misschien zeer logisch om goede en comfortabele schoenen te dragen, maar regelmatig komen toeristen met duidelijk niet geschikt schoeisel en dat is natuurlijk jammer van de reis die je dan hebt gemaakt.
 • Als je in de zomer gaat, neem dan in ieder geval zonnecrème, een zonnebril, een hoofddeksel en een fles water mee. Het kan hier erg warm worden. Een lichte regenjas of cape is ook geen overbodige luxe.
 • Een van de routes (K) loopt over een pad dat regelmatig voor een deel onder water  staat. Als je deze avontuurlijke route kiest, zijn waterdichte schoenen bijzonder handig.
 • Hou er rekening mee dat er veel trappen zijn en de paden hobbelig. Een kinderwagen meenemen is geen goed idee. Ben je minder mobiel overleg dan even ter plaatse welke route geschikt is voor jou.
 • Honden moeten altijd en de gehele route aan de riem worden gehouden. Het is beslist beter om zonder hond de route af te leggen.
 • Het is verboden om de wandelpaden te verlaten. Dat is ten behoeve van de flora en fauna in het park. Maar ook jouw veiligheid is in het geding. De dieren zullen niet snel een mens aanvallen maar zullen hun jongen beschermen als ze denken dat die worden bedreigd.
 • Er mag niet gezwommen worden in de meren en uiteraard mag je je ook niet onder een waterval ophouden. In het nationale park van Krk is zwemmen wel toegestaan.
 • Het is toegestaan om een lunchpakket mee te brengen. Het zal duidelijk zijn dat van je wordt verwacht dat je rommel in de natuur zal achterlaten. Er zijn ook meerdere restaurants in het park gevestigd.
 • In de zomer is het vaak druk in het park. Kaartjes moet je online aankopen om toegang te krijgen.

Veel plezier!