Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Lombardije zoeken

Lombardije staat bekend als de economische motor van Italië. Je vindt hier fabrieken als Iveco, Piaggio en Alfa Romeo, maar ook uitgeverijen floreren hier volop. Er is een uitgebreide commerciële media gesitueerd, evenals een enorme voedingsindustrie, voor producten als vlees, pasta, wijn, olijfolie, ijs, melk en kaas. Milaan is één van de meest bekende steden in dit gebied en staat samen met Parijs bekend als de hoofdstad van de mode-industrie. Wanneer je hier op vakantie gaat, kun je dus volop genieten van schoonheid, kunst en heerlijke delicatessen. Het vormt het uitgangspunt voor tal van aantrekkelijke overige bezienswaardigheden en bovendien kun je dit afwisselen met avontuurlijke activiteiten op zowel land als water. Meer lezen
Campings in Lombardije zoeken
23 Campings
23 Campings

Soorten campings in Lombardije

Er zijn tal van verschillende campings waaruit gekozen kan worden. Hecht je veel waarde aan privacy en er zelfstandig op uit trekken, dan is een verblijf op een kleinere camping een uitstekende keuze. Een iets ruimer opgezette camping biedt meer gezelligheid en activiteiten waarbij je meer in contact komt met overige bezoekers van de camping. Vaak is er dan ook een zwembad gelegen op het terrein, waar jong en oud volop van kunnen genieten. Ook in dit gebied kun je campings treffen met een Nederlandse eigenaar, wat het inwinnen van informatie over bezienswaardigheden wel een stuk gemakkelijker maakt. Vind je een beetje luxe wel belangrijk, dan zijn er ook mogelijkheden tot glamping, waarbij je het beste van twee werelden kunt combineren. Ook vind je hier echte natuurcampings, zodat je gelijk in het natuurgebied vertoeft en er zo op uit kunt trekken. Zo zijn er diverse campings in Lombardije waaruit je kunt kiezen.

Kamperen in Lombardije

Om een bezoek aan het noorden van Italië tot een succes te maken, dan verblijf je uiteraard op één van de vele campings in Lombardije. Je vindt hier kenmerkende meren als het Gardameer of Lago Maggiore, maar ook enkele van de hoogste bergtoppen van de Alpen. Een absolute must zijn de beroemde steden als Milaan en Bergamo. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele meren en berglandschappen die dit gebied rijk is. Je kunt op verschillende manieren naar dit gebied afreizen. Zo zijn er goede wegverbindingen, waardoor je gemakkelijk met de auto deze afstand kunt overbruggen, zelfs als je met kamper rijdt. Via een goed snelwegnetwerk bezoek je zonder problemen alle belangrijke steden. Uiteraard kun je ook met het vliegtuig snel naar steden als Milaan vliegen. Vanuit daar reis je heel gemakkelijk naar één van de vele campings in Lombardije. Dit vormt dan het uitgangspunt voor diverse aantrekkelijke uitstapjes en ondernemingen. Er is voor ieder wel wat wils en dit maakt je vakantie tot een doorslaand succes.

Bezienswaardigheden vanaf de camping

Er zijn veel leuke en memorabele bezienswaardigheden in Lombardije die je moet hebben gezien als je hier op vakantie gaat. De mogelijkheden zijn dan ook te veel om op te noemen. Afhankelijk van waarnaar je interesse uitgaat, zijn er uiteenlopende activiteiten te doen of kenmerkende plaatsen te bezichtigen. De belangrijkste kunnen hieronder alvast op de lijst worden gezet. 

Bezoek aan Milaan

Is mode helemaal je ding? Dan zit je in Milaan goed. Dit is de stad waar mode hoogtij viert, dus het is zeker de moeite waard om aan deze stad een bezoek te brengen. Je kunt hier bovendien terecht voor een bezichtiging van de kathedraal op de piazza del Duomo of het museum Pinacoteca di Brera, waar je werken van Michelangelo, Rafaël, Rubens en Rembrandt ziet hangen. Het laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci vind je in het klooster Santa Maria Dell Grazie. 

Gardameer

Het grootste en meest bezochte meer van Lombardije is het Gardameer. Een mild klimaat kenmerkt dit gebied en je treft hier tal van watersportfaciliteiten, evenals een idyllisch landschap met palmen en citroen- of sinaasappelbomen. 

Bekijk alle campings aan het Comomeer

Comomeer

Steden als Como of Cernobio liggen aan de oever van dit meer en je kunt hier prachtig historische centra bezoeken, waar je kunt uitgaan of shoppen.

Bekijk alle campings aan het Comomeer

De bergen van Sondrio

Zowel zomers als in de winter kun je hier heerlijk vertoeven. Je kunt wandelen en bergbeklimmen in de Alpen of kiezen voor wintersport en skiën vanaf de hoge bergtoppen. 

Spoorweg van Berninabahn

Deze spoorweg tussen Tirano en St. Moritz in Zwitserland is spectaculair en rijdt door de hoge Berninapas. De tocht staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Op vakantie in Lombardije

Of je aandacht nu eerder gericht is op het pracht en praal van de grote modesteden die in Lambordije te vinden zijn, of liever de natuur intrekt voor het genieten van hoge bergpartijen of prachtige meren, alles is hier te vinden. Vanaf de camping kun je heel gemakkelijk alle bezienswaardigheden bekijken en volop beleven wat dit prachtige gebied te bieden heeft.